Samu Castillejónak hiányzik a labdarúgás és alig várja, hogy újra pályára lépjen. A spanyol támadó beszélt a szezonjáról, a beilleszkedésről, Ibrahimovicról, a legszebb pillanatáról és a jövőjéről is.

Castillejo 2018 nyarán érkezett a Villarreal együttesétől, azonban egészen januárig csak másodhegedűs volt Suso mögött a kezdőcsapatban. A 25 éves támadó januártól folyamatos játéklehetőséget kapott és jelentősen feljavult a teljesítménye a korábbiakhoz képest. A WhoScored szerint az aktuális szezonban Castillejo nevéhez fűződik a legtöbb kulcspassz – egész pontosan 31 – az európai topligákban.

“Mindig is itt akartam sikeres lenni és hosszú ideig maradni szeretnék a Milanban. Az igazság az, hogy a 2020-as év jól kezdődött, hiszen minden mérkőzésen játszottam és jól teljesítettem. Remélem, hogy így folytatódik. Azok, akik ismernek tudják rólam, hogy erős vagyok és egyben alázatos is. Az első évem az alkalmazkodásról szólt és nem könnyű bizonyítani, ha meccsenként 15 percet játszol vagy két-három hetente egy alkalommal kerülsz be a csapatba.” – mondta Castillejo az AS-nak.

“Ha valaki bízik benned és érezteti, hogy fontos játékos vagy, akkor képes vagy a legjobb formádat nyújtani.”

“Ibrahimovic? Csodálatos, hogy itt van velünk. Ő egy nagyon alázatos ember és mindenkivel jól kijön az öltözőben. Az edzéseken sok tanácsot ad és segít nekünk. Sokat tanulhatunk tőle. Theo? Spanyolországban megmutatta tehetségét az Alaves színeiben, de Madridban ilyen fiatalon nem volt könnyű beverekednie magát a csapatba. Minden játékosnak biztonságra és lehetőségre van szüksége. Theo most bebizonyítja, hogy mire képes.”

“Reina? Úgy viselkedett velem mindig is, mintha a bátyám lenne. Nagyon szórakoztató a nap 24 órájában és egy kivételes kapus. Úgy értelmezi a játékot, mint senki más.”

“Igaz, hogy a spanyol futball technikásabb, azonban itt Olaszországban a csapatok jobban védekeznek és nagyobb figyelmet fordítanak a taktikára.”

Castillejót arról is kérdezték, hogy mi volt a legszebb pillanata a Milanban.

“A debütálásom. Soha nem felejtem el azt az izgatottságot, amit az első percekben éreztem a San Siróban. Ez a stadion megmutatja, hogy mit jelent a futball és érezni lehet a történelmét. Bármely játékos szeretné megtapasztalni ezt az érzést. Szerencsés vagyok, hogy élvezhetem ezt a légkört. Nyilvánvalóan hiányzik a családom, de nagyon jól érzem magam itt. Elég hamar megtanultam a nyelvet és az emberek szeretettel bántak velem.”

“A futball a szenvedélyem és ezt akarom csinálni. Hiányzik a játék és alig várom az újrakezdést. Remélem, hogy a helyzet javulni fog és meglesznek a feltételek ahhoz, hogy folytatódjon a futball.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet