Donnarumma számára a Milan élvez prioritást

6

Gianluigi Donnarumma helyzetét számos topklub figyelemmel kíséri, azonban a fiatal kapusnak nem áll szándékában elhagyni a Milant és szeretne új szerződést aláírni.

A 21 éves hálóőr az ötödik szezonját tölti a piros-feketék első csapatában és évről-évre szinte folyamatosan magas szinten védett a Serie A-ban. Donnarumma tíz mérkőzésre van attól, hogy elérje a 200 mérkőzéses mérföldkövet a Milanban.

Donnarumma aktuális szerződése 2021. június 30-ig szól és a klubnak legkésőbb nyár elején tárgyalóasztalhoz kell ülnie Mino Raiolával a helyzet megvitatása kapcsán.A Sky Sport Italia szerint Donnarumma számára a Milan a prioritás, így az a legfőbb szándéka, hogy szerződést hosszabbítson és maradjon a klubnál, amelyhez nagyon kötődik. Az olasz válogatott kapus helyzetét a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Juventus is figyelemmel követi. Donnarumma kapcsán nem elhanyagolható tényező a fizetése, ami éves szinten 6 millió euró. Ezzel ő a legjobban kereső játékos a csapatban.

Nem titok, hogy a klub elkötelezett szándéka a fizetési keret csökkentése – ezzel teljes mértékben összhangban voltak a tavaly nyári és az idei januári átigazolások is. Ugyanakkor Paolo Scaroni, a Milan elnöke néhány héttel ezelőtt hozzátette, hogy ez alól lehet néhány kivétel, így akár Donnarumma, Romagnoli vagy éppen Ibrahimovic is az átlagoshoz képest magasabb bért kaphat.

Donnarumma a 2015-ös debütálása óta összesen 190 tétmeccsen állt a Milan kapujában és ezekből 69 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Kapusnak 6 milliós fizetés az nagyon sok egy ilyen szegény Milanban, úgyhogy bár meg kéne tartani, de ha fizetés emelést akar, akkor biztos megválunk tőle, mert eredmények és BL szereplés nélkül fölösleges 8-10 milliót fizetni egy kapusnak, pedig vitathatatlan, hogy pontokat mentő védései vannak.