Marco Van Basten, a csapat egykori klasszis csatára aggodalmát fejezte ki a Milan jelenlegi helyzete miatt és úgy véli, hogy egyre nagyobbak a különbségek a klubok között, ami miatt az UEFA-nak közbe kellene lépnie.

“Őszintén szólva nem követem annyira az olasz labdarúgást, de azt mondhatom, hogy az én időmben a Milan uralta a világ futballját, míg manapság a csapat a túlélésért küzd a bajnokságban. Ez hatalmas különbségnek tűnik.” – mondta Van Basten.

“A labdarúgás egyre inkább üzlet, ahol a pénz és a költségvetés számít. Minél több bevétele van egy klubnak, annál jobb játékosokat tud vásárolni. Úgy gondolom, hogy az UEFA-nak meg kellene próbálnia csökkenteni a különbséget a top klubok és a kisebb együttesek között. A különbségek egyre nagyobbak lesznek és egyre nehezebb lesz áthidalni azokat.”

“Úgy tűnik számomra, hogy a mai futball gyorsabb és kevesebb a hely. Gyorsabban kell cselekedni és gondolkodni, mint ezelőtt. Ennek ellenére úgy vélem, hogy a korom tehetségei ma is érvényesülnének.”

“Koronavírus? Jelenleg a futball nem fontos. A labdarúgás egy luxus és ha minden jól megy egy jó játék, azonban a nehéz pillanatokban – mint most is – nem lényeges. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mikor térhet vissza a futball. Meg kell hallgatnunk a szakértőket, akik többet tudnak, mint mi. Mindannyiunk egészsége és biztonsága a legfontosabb.”