A Corriere dello Sport készített egy összeállítást arról, hogyan állhat fel a Milan a következő szezonban, amennyiben Ivan Gazidis korlátozza a fizetések nagyságát.

Az utóbbi hetekben több híresztelés is napvilágot látott arról, hogy a klub vezetősége a nyártól jelentős mértékben csökkenteni kívánja a fizetési keretet. Ebben a szezonban a Juventus, az Inter és a Roma után a Milan fordítja a legmagasabb összeget a bérekre, ennek ellenére a hatalmas kiadás mellé nem párosul eredmény, hiszen a csapat mindössze a hetedik helyen áll a Serie A-ban.

A Corriere dello Sport szerint a nyáron az első lépés az lesz, hogy a klub beállít egy alacsonyabb bérmaximum szintet a kiadások csökkentése érdekében. Ennek áldozatává válhat több játékos is, nevezetesen Gianluigi Donnarumma, Lucas Biglia, Alessio Romagnoli és Zlatan Ibrahimovic, azaz a csapat négy legjobban kereső játékosa.

Donnarumma a legjobban fizetett játékos a Milanban évi 6 millióval, azonban nyártól 2-3 milliós bér lehet a maximum. A 20 éves kapust a Napoli portásával, Alex Merettel pótolhatja a Rossoneri, méghozzá lényegesen kevesebb fizetésért.

Fizetések: Meret (1,5 millió €), Conti (2 millió €), Gabbia (600 ezer €), Kjaer (1,2 millió €), Theo Hernández (1,5 millió €), Kessié (2,2 millió €), Bennacer (1,5 millió €), Castillejo (1,5 millió €), Calhanoglu (2,5 millió €), Rebic (3 millió €), Rafael Leao (1,4 millió €)

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Gazidis lerombol mindent, ami még a megmaradt romhalmaz Milanból esetleg maradt máig. Valaki elmagyarázhatná neki, hogy nem excel táblázatos egyenleget kell plusszosra kihoznia kizárólag, hanem a labdaarúgásra is kéne valamennyit szánnia. De mindenki elhallgat, s lesütött szemekkel hagyja rombolni tovább ezt a dilettáns embert. Meg lehet nézni hogy az Arsenallal is mit tett. Henryék játszották anno az egyik legszebb futballt a világon. Aztán 2009-ben felfogadták azal hatalmas USA focis szakhátterével, s csak a pénzügyeket nézte, miközben totál szétverte az ágyúsok csapatát, mert ugye a pénzügyek “über alles”, közben az Arsenalból egy totál másodrangú, silány minőségű, jellegtelen középcsapatot csinált, s mindenki totál elvolt ájulva, micsoda számokat, meg statisztikákat produkált a cspat háza táján…. Csak közben meg a labdarúgás eltávozott az Emirates Stadionból! Itt ugyanez a helyzet…. Esze ágában sincs építeni semmit se, csak mérlegeket, meg szufficiteket bámul a monitorja előtt, miközben a csapat évről-évre vakon botorkál a Serie-A középmezőnyében céltalanul, mint valami röppályájáról eltévedt üstökös, ki bár még a rég múlt fényeiben próbál ragyogás szerű olcsó pislákolásban tengődni, de igazából mindenki látja, s tudja, hogy a labdrúgás Mc donald’s-aként tengeti életet ez a klub a többi csapattól évekre lemaradva…. Gazidis, az UEFA, meg az FFP , és a szlovén bohóc Ceferin is karöltve rombolják le a szeretett sportágamat, a labdarúgást, s csinálnak epeizű profitorientált műkatyvaszt!
  u.i. :

  Amennyiben ez a hozzászólásom törlődne, úgy kérnék érvelést is utána!

  Üdv.: Banksy
  Forza Milan

  Gazidis Menj kérlek haza, s hagyd békén a szeretett csapatomat!

  • Nem értem miért Gazidist kell szidni? Nem ő nevezte ki saját magát, nem ő hozta ide magát, nem ő adott teljhatalmat saját magának. Ki lehetett, ha ő nem? Kizárásos alapon marad a tulajdonos, az Elliott.

   Nyilván azért hozták ide, azért adnak neki hatalmat, mert egyetértenek a tevékenységével, céljaik megegyeznek. Itt Gazidis csak egy eszköz, mint a motor amivel az autót vásárolja az ember. Van aki v8-at vesz, van aki Gazidist, de erről nem az alkatrész tehet, hanem a tulajdonos aki megvette. Gazidisről már a Milan előtt is tudta mindenki, hogy mihez ért illetve mit művel, szóval felesleges őt szidni, szidjuk inkább a pénzügyi alapot, amelyik zöld utat adott a romboláshoz.

 2. Elleszünk mi a Spallal a 13. helyért csatázva ezzel a veretes névsorral… 🙂
  De! Ezeknek a cikkeknek március vége felé egy ilyen járvány kellős közepén az égadta világon semmi konkrét hírértéke nincsen, maximum egy a számunkra gyakorlatilag legrosszabb szcenárió lett ide felvázolva.
  Azért mindesetre az igencsak beszédes adat, hogy Juventus, Inter, Roma után mi költjük a legtöbbet fizetésekre és mégis fényévekre vagyunk tőlük játékban, ezzel – akármennyire is fáj – kezdeni kell valamit.

 3. Biglia nem válhat áldozatává ennek a rendszernek, mert nyáron lejár a szerződése, és biztosan távozni fog. Ennek a rendszernek csak az válhat áldozatává, akik fix élő szerződéssel rendelkeznek 2020/2021-re (azaz még Ibra sem). A CdS is nagyon képben van…

 4. A statisztika szerint, amit találtam a Milan 115 milliót fordít fizetésekre, a Lazio 72-őt az Atalanta 36-ot a tőlünk 1 pontra lévő Verona 25-öt és Parma 31-et.
  Már Berlusconi alatt is az volt az általános, hogy hoztak valakit az edzőnek és abból kellett megoldania, amikor Kaka meg Seedorfok jöttek, akkor persze összejöttek a címek is, de amikor alsóbb polcról válogattunk már nem. Giampaolo is egész életében 4-3-1-2 játszatott, erre kapott egy csapatott, ami 4-4-2 vagy inkább 4-3-3-ra volt alkalmas (Piatek mellé nem is volt rendes árnyékék, tele voltunk szélsőkkel, stb.). Meg is bukott egyből.
  Szeretném egyszer megélni, hogy egy felépített terv alapján, az edző által kialakított taktikához vásárolunk játékosokat. A játékosokat profilozzuk képességek és személyiség alapján, akár csak úgy mint Dárdai tette ezt a magyar válogatottnál, vagy a Herthánál. Végre egy profi, egymással együttműködő vezetőség kell, amíg ez nincs meg jöhet ide Messi is, nem lesz itt semmi max egy 5. hely.