2022. szeptember 27., kedd

“Több Zlatanhoz hasonló kvalitású játékosra van szükség” – Nocerino

-

Antonio Nocerino az interjújában beszélt a Milan jelenlegi helyzetéről, Zlatan Ibrahimovicról, a csapatnál töltött időszakáról, a pályafutása legszebb pillanatáról, Silvio Berlusconiról és Olaszországról is.

“Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben látom a Milant, mert nagyon jó kapcsolatban maradtam azokkal az emberekkel, akik Milanellóban és a klub főhadiszállásán dolgoznak. Nagyon fájó így látni a Milant. Ez egy nagyszerű és dicsőséges klub, amely a legjobbakat érdemli. A Milanért dolgozó minden ember szívvel és lélekkel végzi a munkáját. Remélem, hogy a klub a lehető leghamarabb visszatér a világ tetejére.” – mondta Nocerino.

Nocerino decemberben úgy fogalmazott, hogy Ibrahimovic visszatéréséből az egész csapat profitálni fog, mivel a svéd klasszis versenyképességet ad a Milannak és még 38 évesen is képes arra, hogy a különbséget jelentse.

“Ibrahimovic? Ő egy olyan játékos, aki bebizonyította, hogy a különbséget tudja jelenteni. Nagyszerű bajnok, de véleményem szerint érett csapattársakra van szüksége, hogy egy jó keverék alakuljon ki a fiatal és a tapasztalt játékosok között. Eddig Zlatan villámhárító volt mindenki számára a Milannál, de a csapatnak több Ibrahimovichoz hasonló kvalitású és mentalitású játékosra lenne szüksége.”

“Átlagos játékosként érkeztem a Milanhoz és sokat jelent számomra, hogy egy ilyen hihetetlen és fontos szurkolótábor szurkolói éneket szánt nekem. Ez azt jelenti, hogy a szurkolók először emberként értékelnek és utána futballistaként. Ez a legfontosabb dolog számomra, mert hosszú távon egy karrier véget ér, de az emberi oldal továbbra is marad.”

“A Milanban tisztában voltam azzal, hogy vannak nálam jobb és erősebb játékosok. Én egy dolgot tudtam: ismertem a korlátaimat és megpróbáltam a képességeimet a lehető legjobban kiaknázni.”

“Pályafutásom leggyönyörűbb pillanata a Barcelona ellen lőtt gólom volt a Camp Nou-ban. Soha nem gondoltam azt, hogy egy ilyen stadionban játszhatok, egy ilyen kaliberű csapat ellen és gólt szerzek az édesapám előtt. Apám azelőtt soha nem hagyta el Olaszországot, hogy megnézzen egy mérkőzést. A legszebb emlékeim közé tartozik az a gólom, mivel kapcsolódik a családomhoz. Mindig megpróbáltam a legjobbamat nyújtani a pályán. Nem tudom, hogy méltó voltam-e ahhoz, hogy a Milanban játsszak, de azt tudom, hogy mindig mindent beleadtam a dicsőséges mezért.”

“Berlusconi? Csodálatos emlékeim vannak az elnökről. Hihetetlen és karizmatikus személy, akinek mindig volt valami pozitív szava mindenkihez. Mindig arra törekedett, hogy segítsen és ösztönözzön minket. Ő egy igazán nagyszerű ember számomra és bízom benne, hogy a Monzánál sikerül elérnie a céljait. Biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni fog, mert Galliani és Berlusconi két született győztes.”

“Allegri? Szerencsés voltam, hogy nagyszerű edzőim voltak. Massimiliano Allegrivel sokkal érettebb lettem a játék kezelésében és olvasásában. Abban az évben nagyon sokat segített nekem a Milannál.”

“Büszke olasz vagyok. Eddigi életem során sok helyen jártam és nincs még egy olyan gyönyörű ország, mint Olaszország. Néha nem vesszük észre, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy egy csodálatos országban élünk.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS