Zvonimir Boban, a Milan menesztett igazgatója az észak-koreai diktatúrához hasonlította a klub vezetőségének működését. A horvát szakember szerint Ivan Gazidis vezérigazgató már decemberben megállapodásra jutott Ralf Rangnickkal.

Mint arról beszámoltunk, a Milan szombaton hivatalosan is bejelentette, hogy azonnali hatállyal felbontotta Boban szerződését, aki kilenc hónap után távozott a pozíciójából.

Az 51 éves klubikont azután rúgták ki, hogy Gazidis interjújával ellentétes nyilatkozatot tett, amelyben a vezérigazgatónak ellentmondva megerősítette azokat a híreszteléseket, hogy több nézeteltérés és ellentét is kialakult a klubon belül.

Bobant az elbocsátása után elcsípte egy rövid interjúra az Il Giornale újság.

“Nem tudtam, hogy Észak-Koreában vagyunk. Az interjúm jogilag teljesen kifogástalan volt és azt követően adtam, hogy a klubon belül számtalan, abszolút figyelmen kívül hagyott kísérletet tettem a helyzet tisztázására. Rangnick? Decemberben megállapodtak vele anélkül, hogy bármit is mondtak volna. Sok szerencsét kívánok neki, de legalább szólhattak volna. Úgy vélem, megérdemeltem volna, hogy tájékoztassanak, akár már csak magáról a kezdeményezésről.” – mondta Boban.

Boban elmondása szerint a téli átigazolási időszakban is nagy korlátokkal kellett dolgozniuk és Gazidis számos kiszemelt érkezését megvétózta, arra hivatkozva, hogy az új edző hozzájárulása nélkül nem lehet szerződtetni őket. Ezt teljes mértékben alátámasztja az, hogy az összes érkező játékos alapvetően a szezon végéig írt alá.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Nekik van idejük, mert a stadion megépülése a céljuk és addig a fiatal játékosok eladásával termelnek még egy kis hasznot. Bobannak köszönhetően már tudjuk, hogy Elliott-nak nincsenek nagy tervei.

   Az is elképzelhető, hogy mivel Boban kitálalt veszélybe került a projekt, amit a klublegendákkal próbáltak eddig álcázni, úgyhogy kénytelenek lesznek eladni a klubbot már most, mert a szurkolóknál nagyobb gond, hogy a szponzoroknak se fog tetszeni a kialakult helyzet.
   Boban nem ma kezdte, mint Maldini, úgyhogy neki lehet célja volt ezzel az egésszel, főleg ha azt hangoztatja, hogy jogilag nem volt semmi sértő az interjújában, mert tudnia kellett neki is, hogy ezt nem csak Észak-Koreában nézik rossz szemmel.

   Jelenleg többet érne, ha az Elliott elkezdene #GazidisOut feliratú mezeket árulni, mint bármi más.

   • Az egyértelmű, hogy Boban nem hirtelen felindulásból borította a bilit. Valószínűleg nyáron így is úgy is megválltak volna tőle.
    Mondjuk az érdekes, hogy Boban szerint a téli igazolásoknál azért vétózott meg embereket Gazidis, hogy a következő edző a nyáron azzal dolgozhasson akivel akar. Ez gondolom azt is jelenti, hogy Boban is tudott róla, hogy nem Piolival terveznek a nyártól, talán ő maga is kereste az új edzőt. Mégis folyamatosan nyílvánosan kiállt Pioli mellett, hogy biztos a helye, stb. Az nem volt hátbaszúrás akkor?

    • Pioli szerződése a BL indulás esetén meghosszabbítható lett volna és Boban-ék még hittek benne, hogy meg lehet menteni a szezont és ahhoz igazolni kell. Januárban jól teljesítettek és bár kikaptak a Juve Inter ellen, azért jól játszottak ott is. Gazidis ebben nem hitt már, mert az Elliott nem akar pénzt költeni célok elérésére, hanem fiatal játékosok eladásából akar egy kis hasznot a stadion megépüléséig és utána tovább adják a klubbot, ami után lehet majd reménykedni olyan dolgokban, hogy BL indulás lesz a cél és ha kell akkor igazolnak értelmesebben, mint Mirabelli-ék, mert a kínai alatt is volt költekezés, de ostoba módon.

    • Mi lesz jó? Az még nem biztos, hogy jön Ragnick, de ha jön vele annyi a cél, hogy 2 fiatalt kitermeljenek a Real-nak vagy egyéb csapatnak, amihez bőven elég a 8. hely. Theo például a szezon elején mutatott formájával megkétszerezte az értékét, úgyhogy őt már haszonnal tovább lehet adni, hiába a csapat gyenge szereplése.

     Ragnick-ról viszont tudni lehet, hogy nem 1 éves szerződéssel és BL álmokat dédelgetve jönne, hanem hogy 5 év alatt kinevel külföldi fiatalokat.

     • Idáig egyedül Boban és Maldini erőltette, hogy legyen cél a BL és drága játékost is igazoljanak. Gazidis egy nevelőegyesületet akar látni, ahol csak fiatalok játszanak és nem számít az eredmény. A szezon közepéig vitatkoztak és győzködték Boban-ék, hogy kellenek rutinos öregek is, úgyhogy ez tökéletesen elárulja az Elliott törekvéseit és azt is, hogy nem értenek egy focicsapat vezetéséhez, mert egy Milanból nem szabadna nevelőegyesületet csinálni.

 1. Vérzik az ember szíve, hogy egy klub akinek már lassan 30 éve szurkolok, ilyen helyzetbe került… szomorú ezt olvasni napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra és most már évről évre, hogy nem jutunk előre. Adják veszik a klubot, lejáratják az összes ikonunkat akiért bekapcsoltam régen a tv-t és megvettem reggel a népsportot. Közben isten tudja hány 10-100 noname játékos fordult meg nálunk, a 90-es években meg a cserék cseréje is minőségi klasszis volt… több mint szomorú… keserű.