Szombaton a kora esti órákban a Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Zvonimir Bobannal, a klub igazgatójával.

Immáron hivatalossá vált, amit az elmúlt napok történései alapján sejteni lehetett. Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója az Elliott Managementtel egyetértésben úgy döntött, hogy kirúgja Bobant a vezetőségből. A horvát szakember egy héttel ezelőtt a felsővezetés jóváhagyása nélkül nyilatkozott a Gazzettának és kitálalt a vezetőségen belüli ellentétekről illetve nézeteltérésekről.

Szombaton a Milan egy hivatalos közleményt adott ki Boban távozását illetően.

“Az AC Milan megerősíti, hogy azonnali hatállyal felbontotta a szerződését a klub igazgatójának, Zvonimir Bobannak. A klub köszönetet mond Zvonimirnak az elmúlt kilenc hónapban végzett munkájáért és sok sikert kíván neki a jövőbeli szakmai karrierjéhez.”

Ezen kívül a klub közleményéből kiderült, hogy Stefano Pioli és a csapat továbbra is a vezetőség maximális támogatását élvezi. A Milan törekvése nem változott: visszatérni az európai labdarúgás csúcsára, miközben a klub felelősségteljes befektetéseket hajt végre az UEFA Pénzügyi Fair Play szabályainak megfelelve.

Ivan Gazidis: “Köszönetet mondunk Zvonénak az elmúlt kilenc hónap erőfeszítéseiért és sok sikert kívánunk a jövőbeli törekvéseihez. Most a futballra és az elkövetkező fontos mérkőzésekre kell fordítanunk a figyelmünket. Stefano Pioli és a stábja rendkívüli munkát végez minden héten, a csapat teljesítményét növelve. Biztosítjuk őket a teljes támogatásunkról az ország számára nehéz időszakban.”

Boban tavaly nyáron csatlakozott a Milan vezetőségéhez és mindössze kilenc hónapot töltött igazgatóként a klubnál. A horvát szakember a várakozások szerint visszatérhet a FIFA-hoz, ahol Gianni Infantino elnök tárt karokkal várja.

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Stratégiai lépés.. következő maga Maldini lesz. Massara? Nem tudom, valakinek csak fogni kell a mez másik felét majd, ugye Lansky… ?! 😂😀

  Aztán év végén megy Pioli is és jön Gazidis önmegvalósítása. Mondjuk szerintem ez a Ragnick be fog válni, nagyon kíváncsibleszek rá.

   • Ezt jól látod. Ez csak az én véleményem de ha ez se válik be akkor Gazidisnek már nem lesz kire mutogatnia. Eddig mindig más vitte el a balhét…

 2. Röhej az egész. Az Elliot teljesen inkompetens. Amióta kinevezték Gazidis-t, csak a sz@rt keveri.
  Eddig mindenki Leonardo-t, Maldini-t és Boban-t b@sztatta a rossz igazolásokért. Most már remélem mindenki látja, hogy igazolnának ők, de ha van egy baromarcú, aki megvétózza a döntéseiket, akkor nem lehet könnyű dolguk.
  Gazidis eddig még semmit se csinált.
  Elliot meg csak akkor hoz a klub számára (nem csak anyagi) kemény döntéseket, ha Maldini vagy Boban bírálja a tulajt. Eddig mindig így működött. Sajnos.
  De Gazidis-nak nagyobb a szava, mert azt mondja, vigyük le a fizetéseket, nem kellenek sztárok, nem kell senki… csak 20 éves kölkök aztán majd eladjuk őket és majd lesz sok sok pénz! Ennyi.

  Ameddig Elliot a tulaj és Gazidis-t foglalkoztatják, addig ne várja senki a csodát!
  Ez nem a MILAN. Ez egy rakás fos! Mi a fittyfenének nem adják el! Már 2 jelentkező is volt rá, aki kifizette volna az 1 milliárdot! 10 év múlva újra BL? Kösz szépen ELLIOT.

 3. Ez a Piolis rész nagyon gáz a végén. Miért kell egyáltalán meg említenie, hogy “élvezi a bizalmat” mikor kb megvan már ki jön helyette.

 4. Undorító ez az egész Elliott meg Gazidis. Egy is elég lenne ezekbôl.
  Nagyon elszántnak kell lenni, hogy valaki szeretni tudja, vagy inkább kitartani a „jelen“ Milan mellett.

 5. Én teljesen egyet tudok érteni a menesztésével, sőt Maldinit is utána kellene küldeni. Idehozták Giampaolot, aki egy vakegér. Ugyanazt a szart (4-3-3) nyomatta mint Gattuso. Majd jött Pioli, aki szintén nem tudott, vagy nem akart változtatni. Ha nem jön Ibra, már őt is régen kirúgták volna. Értem én hogy olasz identitás, de gyakorlatilag Contén kívül nem igazán van értelmes olasz edző, aki a fiatalokból csapatot tudna építeni, és nagyon úgy néz ki, hogy igazgató sem nagyon. Az hogy vki egy legenda volt játékosként, az messze nem azt jelenti, hogy igazgatóként is az lesz. Arról nem is beszélve, hogy ez a klub modell teljesen halott. Négy ember soha nem fog egyet érteni!!! Ragnickot maga Gazidis választotta, remélhetőleg jobban együtt tudnak majd működni.

 6. Szerintem a MILAN – ból egy nevelő csapatot akarnak csinálni az eliott meg ez a gazidics. Megvesszük a fiatal játékosokat majd a MILAN név alatt jó haszonnal eladjuk. Ragnic meg ebben tökéletes partner lesz. Pedig ez a nagy múltú klub nem csinálhatja ezt meg. Ha nem adják el a csapatot jó pár évig csak El lesz az biztos. FORZA MILAN!!!!

 7. Hááááát….. Igen! Lehet itt nyomatni a GazidisOut-ot , de egyet kell értenem az előttem szólóval, főleg, hogy eddig folyamatosan azt nyomta mindenki, hogy mekkora szar ez a Boban, Maldini páros. Most meg hirtelen mindenkinek mennyire fáj a szíve Bobanért, ne haragudjatok, ezt nem értem….???!!!! Igen,LEGENDA ráadásul nagybetűs, de egy hatalmas hibát elkövettek a szezon elején. Elküldték Gattusót, de nem is ez volt a hiba feltétlen, hanem az, amit én mindig leírtam eddig, mégpedig , hogy nem hoztak jobb edzőt!!! Mert ha jobb edzőre cserélsz akkor meg lehet magyarázni a döntést!(csak jelzem, hogy 6. a Napoli és előttünk van) Gattusoval szerintem 4ben lennénk már, ehhez képest a 7. helyen vagyunk, szerethető jó lett a csapat Pioli érkezésével, és javul a teljesítmény, de ez volt Mihajlovicsnál, Gattusonál és Piolinál is…. Folytonosság kell és nem fél szezonok! EZ A MILAN, nem egy Genoa! Most viszont, ha igazak a Pletyák, az fog történni, hogy jobbra cserélünk és BIZONYÍTOTTAN jobbra, ha Ragnick érkezni fog. Ő egy igazi nagy mester amit bizonyított is! Imádom az olasz futballt, de látszik, hogy nem működik az olasz csapatmenedzsment struktúra. Nem kell csapat igazgató, meg csapat menedzser, meg főedző, meg a búbánat tudja még ki……. Kell egy valaki aki vezényli ezt.(olasz edzők közül csak Conte) Tudja mit akar játszatni, és ehhez kell igazolni fiatal játékosokat, akiknek aztán lehet növelni az értéküket és ezzel a klub értékét is. ERRE RAGNICK TÖKÉLETES,ÉS HITELES! Lesz játékos aki miatta idejön és nem IBRA(38) az, hanem egy 20éves, aki a következő Ibra….. Ha ez így lesz akkor tökéletes döntés! Ne felejtsétek, hogy egy ilyen igazgatóságban vannak szabályok, és megállapodások, amit valószínű, hogy Boban magasról leszart amikor úgy döntött, hogy előadja a balkáni Őszinteségi nyilatkozatát. Nagyon sajnálom, de részemről NEKEM fontosabb, hogy a Milan Európa élmezőnyébe tartozzon újra, mint, hogy a legendák munkáltatója legyen Seria A 6.helyén.(ha jól sikerül a szezon)! Szóval minden éremnek két oldala van. Ez a szezon már elment, nem lesz BL, de legalább a következő szezon legyen felépítve.
  Egy-szó , mint 100: Ha jön Ragnick ez egy fontos döntés volt!
  Forza Milán!

 8. Nem igazán értem ezt a Gazidisout-ozást. Mármint ebben az esetben mi is az a csodálatos munka amit Boban és Maldini végzett? Ha nagyon őszinte akarok lenni akkor meg lehet nézni hogy mi is az amit Gazidis csinált. Megmondta, hogy nem kell Paqueta mert pénzkidobás. Leonardo barátunk kiharcolta és leigazoltuk. Na már most végül is kinek lett igaza? Meg lehet nézni hol is van a brazil csodagyerek jelenleg. Ott a bizonyíték, hogy egy maré lepke többet ér nála. Nincsen “ha majd formába lendül” meg “ha majd eladjuk akkor de megbánjuk”. Konkrétan itt egy rakás posvány a srác. Maldini és Boban idehozták ezt a csodás Giampaolot is, de hogy minek azt szerintem ők maguk se tudják és tudták. Szívesebben nézném meg, hogy Gazidis mit is tud csinálni ha végre az van amit ő szeretne és nem kell a hatalmas megmondó emberekkel harcolnia. Ő is ugyanúgy megérdemli az esélyt mint ezek a “legendák” érdemelték. Ha pedig nem válik be akkor mehet tovább a keresgélés és tőle is meg kell válni. Így működik jelenleg a football.

 9. Boban nyilatkozata után gondoltam, h ebből baja lesz. Jelenleg nemhogy a BL nem realitás, hanem még az EL szerepléshez is bravúr kell. Először ott kellene lenni stabilan a 3-4. hely környékén. A csapat egy 38 éves veteránra támaszkodik, nélküle fogatlan oroszlánok vagyunk. Persze a múlt, meg a korábbi sikerek, de ebből a magyar foci sem él meg. Jöjjön Rangnick, egyelőre az ő nevénél nem hallottunk jobbat, aki szóba jöhetne. Próbáljunk meg építkezni. A Mirabelli idején szerződtetett játékosok nem építést szolgáltak, csak pénzkidobást jelentettek: Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Lucas Biglia, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié, Nikola Kalinic, Antonio Donnarumma és Fabio Borini. Itt nagyon félresiklottunk. Egy-két néven lehet vitatkozni, de alapjában véve nagyon nem mindegy kikre költünk.

 10. A folytonosság még mindig hiányzik, mert mindenki többet képzel a Milanba, mint ami. Egy Atalanta vagy Lazio pontosan tudja magáról, hogy nem ők a bajnokság sztárjai, de ezért nem is várja el a vezetőség az edzőtől, hogy első évében 4. helyen végezzenek, úgyhogy sok év alatt eljutottak odáig, hogy most az Atalanta rendszeres BL résztvevő a Lazio meg jelenleg vezeti a bajnokságot.
  Miben tudnak ők többet?
  Talán ott az olasznál modernebb német nézeteket követnek? Rengeteg pénzt költenek nagy nevekre? Top edzőt igazoltak külföldről? A válasz ezekre egy nagy NEM. Az eredményességük abból adódik, hogy nem kezdenek minden évben 0-ról építkezni és nem váltogatják az edzőket.

  Az Elliott nem volt egyenes soha, mert ha Ragnick-al kezdtek volna és a fiatal játékosok eladását nevezték volna meg a céljuknak, akkor azt a szurkolók nem nyelték volna le olyan könnyedén, mint hogy Maldini-t és Boban-t kirakták a kirakatba. Boban megnyilvánulása révén teljesen egyértelmű lett a vezetőség célja a nyilvánosság számára, úgyhogy ezért kirúgták, de legalább most már nem zsákbamacska van. A kérdés most az, hogy Maldini elég tökös-e vagy hagyja, hogy bábozzanak vele tovább és bohócot csináljanak a Maldini névből.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet