2022. október 07., péntek

Mirabelli állást foglalt és beszólt Maldininek

-

Massimiliano Mirabelli, a Milan korábbi sportigazgatója erőteljes kritikákat fogalmazott meg Paolo Maldinivel szemben, valamint kitért Zvonimir Boban megállapításaira és beszélt Gianluigi Donnarummáról is.

Az 50 éves szakember 2017 áprilisában csatlakozott a Milan vezetőségéhez, amikor Yonghong Li megvásárolta a klubot Silvio Berlusconitól. Mirabellinek – Fassonéval együtt – gyakorlatilag két teljes átigazolási időszak állt a rendelkezésére, ugyanis 2018 nyarán az Elliott hatalomátvétele után kirúgták.

2017 nyarán kezdett nagy költekezésbe a klub és egy nyár alatt közel 200 millió eurót fordítottak a keret megerősítésére, érkezett Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Lucas Biglia, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié, Nikola Kalinic, Antonio Donnarumma és Fabio Borini. Ez nem hozta meg eredményét, hiszen a csapat az idény végén mindössze a 6. helyen végzett.

Mirabelli a távozása óta több alkalommal is kinyilvánította a véleményét a Milannal kapcsolatban, ezúttal Maldini munkáját kritizálta élesen.

“Maldinitől – aki játékosként egy nagy bajnok volt – meg kellene kérdezni, hogy mit tett azért, hogy igazgatóvá váljon. Ő olyan, mint egy orvos, aki nem járt általános iskolába. Azt mondta, hogy két év alatt visszavezetné a Milant a múlt dicsőséges szintjére és ez még nem történt meg. Gattusót leváltotta és Giampaolót nevezte ki a helyére, akit később elküldtek. Maldini nagy árat fizet azért, hogy semmit nem csinált, miután abbahagyta a futballt. Neki nem ez a szakmája és ez nem kritika, hanem tény. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy nagyszerű bajnoknak lenni nem elegendő ahhoz, hogy valaki igazgatóvá vagy menedzserré váljon. Egy igazgatónak ismernie kell a játékosokat és ennek a munkának a dinamikáját. Ha ez adott, még akkor is fennáll az esélye a hibázásnak. Azt mondhatjuk, hogy Maldini gyakorlatilag nem vett részt szakmai gyakorlaton.” – mondta Mirabelli.

“Boban? Bebizonyította, hogy van bátorsága. Tetszett a nyilatkozata. Nem félt senkitől és semmitől. Nem értem azokat, akik csendben vannak, hogy védjék a helyüket. Nem rejtőzködhetsz és Boban másoktól eltérően viselkedett, bátorságot mutatott. Ami a munkájuk értékelését illeti, Maldini két éve van a Milannál, míg Boban nemrég érkezett és időt kellett volna neki adni. Nem ismerek senkit, akinek varázspálcája van. Az idő és a munka határozza meg az eredményeket. Nem ítélhető meg a meccs utolsó perceiben pályára lépő játékos teljesítménye, így Boban munkája sem ítélhető meg.”

“A futball türelmet és tervezést igényel. Amikor én is a klubhoz kerültem, elkezdtünk egy munkát és az alapoknál jártunk. Meghoztuk a döntést arról, hogy mindent megváltoztatunk és úgy tűnik számomra, hogy ez a változás túlságosan gyakori a Milannál. Mindig a nulláról kezdődik minden. Ha a klub csak részt akar venni a bajnokságban, akkor minden rendben van, de ha vissza akar térni oda, ahol volt, akkor meg kell próbálni tervezni és időt adni az embereknek a munkához.”

“Nekem nem volt elég időm a Milannál, de azt gondolom, hogy a munka pozitív volt. Ne felejtsük el Donnarumma hosszabbítását. Ha a Milan el fogja adni, akkor azt azért tudja megtenni, mert hosszabbítottam vele a klubnál töltött időszakom alatt. Az a csapat bejutott az Európa Ligába és közel került a Bajnokok Ligájához. Tényleg rossz eredmény, valóban…” – tette hozzá Mirabelli gúnyosan.

“Jelenleg Donnarumma szerződésének meghosszabbítása még nehezebb és bonyolultabb, mint az én időmben. Ma a Milan kénytelen hosszabbítani vele vagy átigazolási listára tenni. Donnarumma szintjét és életkorát figyelembe véve azt javasolnám neki a jövőre nézve, hogy tartsa szemmel a Juventust.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mirabellinek még mindig nagyon savanyú a szőlő. Körülbelül úgy beszél magáról mintha mekkora dolgot vitt volna végig, ezek a rohadt számok meg azt mutatják hogy elköltött 200 milliót a 6. helyért. Egy olyan Seria A mezőnyben ez igenis kurva nagy égés.
    Lehet beleállni Maldinibe, amelyben van is rengeteg igazsága valóban, de végsősoron semmivel nem tett le többet az asztalra mint Maldiniék. A fő bűnük, hogy egyikük sem tudott edzőt hozni a Milan élére, meg is látszik az eredménye akkor és most is.

  2. Gyökér a pali, neki pont nem kellene megmondani a tutit. Viszont kb igaza van Maldinivel kapcsolatban. Mondjuk az is megérne egy külön sztorit, hogy mi történt volna a csapattal, ha a kínai tulaj nem egy hazárdjátékos és nem fogy el a pénz, hanem tovább csinálhatják amit elkezdtek.

    Tegye fel a kezét az, aki előre látta volna helyettük, hogy Bonucci mit fog művelni, hogy Conti rögtön lesérül 2 évre, vagy hogy a válogatottakban akkor alapember Biglia meg RR töredékét mutatja annak, amit korábbi klubjaikban. Itt mindenki messiásként várta őket, talán Biglia kivételével de ő is inkább számított jó igazolásnak, mint rossznak.

    Nem kívánom vissza őket de sokan elfelejtik hogy igazából nem Mirabelli meg Fassone bukott itt történelmi mélyrepüléssel (Giampaolo) hanem a tulajdonos ment csődbe. Nagy különbség, Milan legenda ide vagy oda.

  3. Szarrágó senkiházi ez is aki semmit sem tett le az asztalra.Hatalmas fizetésekkel magas átigazolási dijakkal igazoltak szerencsétlen senkiháziakat.Maldini legalább le tett valamit játékosként az asztalra ti Fassonéval nem ,hogy játékosként de még igazgatoként sem tettetek le semmit se.Elvertetek ugy 200 milliot ,h meg sem látszott csak egy plusz koporsoszöget ütöttetek be a csapatba.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS