A 20 éves saját nevelésű hátvéd 2024 nyaráig írt alá a piros-feketékkel.

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2024. június 30-ig meghosszabbította Matteo Gabbia szerződését. Az olasz hátvéd közel két héttel ezelőtt mutatkozott be a Rossoneri színeiben a Serie A-ban és az előző fordulóban kezdőként lépett pályára.

Gabbia az előző idényt a folyamatos játéklehetőség és a tapasztalatszerzés érdekében a Lucchesénél töltötte kölcsönben, ahol 30 tétmeccsen játszott. Ezt követően a nyáron visszatért a nevelőegyesületéhez és a teljes előszezont az első csapattal végezte, továbbá néhány felkészülési meccsen lehetőséget is kapott.

A 20 éves hátvéd január közepén a meccs hajrájában csereként állt be a Spal ellen az Olasz kupában, míg februárban a Torino ellen a sérüléssel bajlódó Simon Kjaert váltotta a pályán. Gabbia néhány nappal később a Fiorentina ellen ott volt a kezdőcsapatban és minden bizonnyal a hétvégén is pályára fog lépni, szintén kezdőként.

Paolo Maldini nemrég elismerő szavakkal illette Gabbiát. A klub igazgatója szerint a fiatal védő rengeteget fejlődött és ezért Leo Duarte sérülése miatt nem gondolkodtak új védő szerződtetésében, hanem bizalmat szavaztak a saját nevelésű védőnek.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet