Nagyon valószínű, hogy a koronavírus-járvány által érintett területeken zárt kapuk mögött rendezhetik az olasz bajnokság következő fordulójának mérkőzéseit, így a vasárnapi Milan-Genoa meccset is.

A Lombardia és Veneto tartományt sújtó koronavírus-járvány miatt vasárnap négy összecsapás – az Atalanta–Sassuolo, a Verona–Cagliari, a Torino–Parma és az Inter–Sampdoria – maradt el a Serie A-ban, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték.

A járvány miatt veszélybe került a Serie A 26. fordulója is, azonban hétfő délután egy új javaslatot terjesztettek elő a halasztás helyett. Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke levelet írt az olasz kormánynak, miszerint a találkozók elhalasztása helyett azt javasolja, a fertőzéssel érintett területeken játszó együttesek nézők nélkül lépjenek pályára. Ennek oka elsősorban az, hogy a nyári Európa-bajnokság miatt a küzdelmeknek május 14-ig be kell fejeződniük és az elhalasztott bajnokik pótlása problémás lenne a zsúfolt meccsnaptár miatt.Ez azt jelenti, hogy vasárnap délben a Milan-Genoa meccset is zárt kapuk mögött rendezhetik meg a San Siróban.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A szurkolók úgyis összegyűlnek valahol… Nem hinném, hogy bármit is megfékeznek ezzel. Mi lesz az Olasz BL illetve EL csapatokkal? Nem mehetnek majd idegenbe szurkolni?Az otthoni meccseket is üres stadionokban játszák le? Bonyolódik a helyzet…

    • Tényleg nincs, de nem a hőkamera miatt, az semmire nem elég. Tolni kéne mondjuk 2 hónapot a sport naptárban. Elküldeni őket pár hétre pihenni, a nyári szüneten meg húzni párat. Nem dőlne össze a világ. Következő szezon végére vissza lehetne térni a normál menetrendhez.

  2. Nagyon nem mindegy, hogy 500 vagy ~50.000 ember liheg egymás arcába. Ezzel lassítható a terjedés, hidd el nem hiába döntöttek a saját zsebük ellen.
    Hőkamera? Nem elég, ez nem igaz.
    EL, BL, EB? Abban bíznak addig alább hagy a dolog..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet