Bennacer: “Tanulnom és fejlődnöm kell”

3

Ismael Bennacer szerint a csapat egységes és ennek köszönhető, hogy az elmúlt mérkőzéseken nyerni tudtak. Az algériai középpályás kritikusan beszélt magáról és úgy véli, hogy sokkal koncentráltabb illetve meghatározóbb játékossá kell válnia.

Bennacer a nyáron csatlakozott a Milanhoz az Afrika-kupa legjobbjaként és a klub mintegy 16 millió eurót fizetett érte. A 22 éves középpályás az elmúlt hónapokban meglehetősen jól teljesített és mostanra alapemberré vált a kezdőcsapatban.

“Együtt harcolunk egészen a végéig és hiszünk abban, hogy minden mérkőzésen nyerhetünk, ahogy látható volt az elmúlt néhány meccsen. Mi változott? Most nyerünk és azt hiszem, hogy ez a legnagyobb különbség. A legfontosabb, hogy győztünk és három pontot szereztünk.” – mondta Bennacer.“Tanulnom és fejlődnöm kell, mindenben. Meghatározóbb játékosnak kell lennem és koncentráltabbnak. Meccsben kell maradnom, a kezdőrúgástól a hármas sípszóig, ez minden. Az összes mérkőzésen éhesebbnek kell lennem a sikerre és sokat kell tanulnom.”

“Kessié? Sokat dolgozik a csapatért és sokat besegít nekem, ahogy én is neki. Kicsit nehéz, mert csak ketten vagyunk és sok mindent kell tennünk, de megpróbálunk közel helyezkedni egymáshoz. Azt gondolom, hogy jól teljesítünk. Pénteken nem kaptunk gólt a Brescia ellen és nyerni tudtunk, ez a legfontosabb. Mindig van valami, amiben javulhatunk, de a helyes úton vagyunk.”

“Torino elleni meccs? Így kell folytatnunk és éhesebbnek kell lennünk, mert ugyan egy nehéz meccsen vagyunk túl, de az előző mérkőzések pozitívumaira kell építkeznünk és csapatként többet kell tennünk. Nyernünk kell kedden a Torino ellen, mert egy nagyon fontos meccs lesz.”

“Azt hiszem, hogy a részletek jelentik a különbséget. Ha az első perctől az utolsóig egységesek vagyunk, akkor képesek vagyunk jól teljesíteni. Tabella? Természetesen a szemünk rajta van. Nem kezdtük jól a bajnokságot, de most a játékosok jobban ismerik egymást és egységesebbek vagyunk – az új igazolásokkal együtt. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi az, ami nem működik és előre kell tekintenünk.”

“Bajnokok Ligája? Tanulni és fejlődni akarunk. Ha bajnoki meccseket nyerünk, nyilvánvalóan közeledik a Bajnokok Ligája, de csak magunkra és a szurkolóinkra kell összpontosítanunk és megpróbálni megnyerni a mérkőzéseket.”

Bennacer a Brescia elleni 1-0-ra megnyert meccsen begyűjtötte szezonbeli 10. sárga lapját, így automatikusan 1 mérkőzéses eltiltás vár rá és kihagyja a hétvégi Hellas Verona elleni bajnokit.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Az elején nem bíztam a srácban de egyre jobban belejön. Tetszik a harcossága, ez való egy igazi Milanba.

    • Remélem megvesszük ezt a Florentino gyereket a Benficából, egész ügyesnek tűnik ő is, jók lehetnének együtt.

      Kessie nekem halvány, valaki elmondhatná neki mit is kéne csinálni ott középen.

  2. Kicsit mindig benne van az életveszély. Nagyon ígéretesen játszik, de túl sok lapot kap. Ha megtanul “okosabban” faultolni, akkor elégedett leszek vele. Mindenképpen jobb őt nézni mint az elmúlt években Polit, Hondát, Montolivot vagy éppenséggel az óriási kedvencemet Bertolaccit.

    Nem mellesleg ahogy próbáltam felidézni kik is játszottak a Milan középpályáján az elmúlt 5-6 évben ijesztő hogy olyanok is eszembe jutnak mint Sosa vagy Matias Fernandez, Bakaye Traore, vagy az épp nemrégiben visszavonult Constant. Nem tudom eldönteni, hogy az elkeseredettség vagy a röhögőgörcs törjön rám ezeket a neveket olvasva.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet