Samu Castillejónak az volt a legcsodálatosabb pillanat az eddigi milánói pályafutása alatt, amikor a Spal elleni kupameccsen állta tapsolták a gólja után a San Siróban.

“Ezelőtt soha nem játszottam kezdőként három egymást követő mérkőzésen és azt hiszem, hogy ez a legjobb időszak számomra, különösen a csapat számára. Vasárnap sorozatban harmadik meccsen nyertünk az utolsó pillanatban a saját közönségünk előtt. Egyértelműen ez volt a legszebb pillanatunk. Ez egy küzdelmes harc volt és ez a győzelem sokkal többet ért, mint három pont. Mentális löket volt. A szívemet illetve a lelkemet kitettem a pályán és végül sikerült nyernünk. Ez az, ami a leginkább számít.” – mondta Castillejo.

“A Milanban játszani egy olyan érzés, amelyet nem lehet megmagyarázni. Amikor 12 évvel ezelőtt először jártam a San Siróban, az érzés bennem maradt. Még nagyobb rajongó lettem, mint korábban. Nem kellett kétszer átgondolnom, amikor adódott a lehetőség, hogy csatlakozzak a Milanhoz. Most nagyszerű periódusban vagyok. Amikor a gólom után a San Siro közönsége állva tapsolt, az volt az egyik legcsodálatosabb pillanat, amit átéltem az eddigi milánói karrierem alatt.”

“Ibrahimovic? Ő az első, aki megérkezik Milanellóba az edzésre. Nagy elvárásai vannak a pályán és a legjobbat hozza ki a társaiból. Egy bajnokkal játszunk együtt, egy vezérrel, aki nem csak a gólszerzésre törekszik, hanem megpróbálja győzelemre vezetni a csapatot. Ő egy ilyen játékos. Már a jelenléte önmagában ijesztő. Ha valaki hibázik, akkor úgy néz rád, mintha azt mondaná, hogy ébredj fel. Ez növeli a csapat mentalitásának szintjét.”

“Kezdetben nehéz volt, mert nem játszottam, de mindig szerény voltam, lehajtott fejjel dolgoztam és soha nem panaszkodtam. Nem olyan srác vagyok, akinek látszom, a tetoválásaim és a hajam rossz első benyomást kelthet. Alázatos srác vagyok, szeretek dolgozni és nem vagyok túl beszédes. A lehetőségek mindig a munkával jönnek.”

“A labdarúgáson túl olyan értékek vannak az életben, amelyeket a családom megtanított nekem. Úgy gondolom, hogy a csapat érdekeit helyezem előtérbe a sajátommal szemben.”

“Szurkolók? Csodálatosan és fantasztikusak voltak, még akkor is, amikor nem mentek jól a dolgok.” – tette hozzá.

1 hozzászólás