A Milan 3-0-s győzelmet aratott a San Siróban a Spal elleni kupamérkőzésen. A csapat a győzelemnek köszönhetően bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Torino lesz az ellenfele. A mérkőzést követően Stefano Pioli mellett Matteo Gabbia is nyilatkozott.

“Ez határozottan egy jó mérkőzés volt, mert a csapat a megfelelő arcát mutatta, helyes mentalitással, agresszivitással és minőséggel játszott. Pozitív este volt. Nagyon fontos volt számunkra, hogy továbbjussunk a következő körbe, mint ahogyan az is, hogy a Cagliari elleni teljesítményre építsünk. Ezt sikerült megtennünk és mindenki jól játszott, aki a pályán volt, ami egy nagyon pozitív jel.” – mondta Pioli.

“A pozíciók sohasem kötöttek a pályán. Nincsenek formációhoz kötve, sokkal inkább lefedett területeken alapulnak. A legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy a pálya teljes területét lefedjük és ezt követően a megfelelő döntéseket hozzuk. Azt gondolom, hogy ezen az estén több szempontból is jól szerepeltünk és rengeteg helyzetünk volt.”“Kjaer és Begovic? Mindketten profik és tisztában vannak a helyzetükkel és a lehetőségeikkel. Profizmusra és felelősségérzetre van szükségünk. Ebben az átigazolási időszakban fontos igazolások voltak, először Ibra, aztán Kjaer és Begovic, akik nagy segítségünkre lesznek.”

“Piatek? Kris jól dolgozik, minden alkalommal készen áll. Két csatárral játszunk és ez új lehetőségeket nyit meg. Rebic? Jól teljesített és minőségi játékot nyújtott. Véleményem szerint ő inkább egy második csatár, mint szélső.”

“Suso? Nagyra értékelem a Curva Sud válaszát, akik támogatták Susót, amíg a közönség többi része kifütyülte őt. Ez egy nehéz pillanat számára és karakterrel kell reagálnia.”

Matteo GABBIA: “Ez az este nagyon különleges volt és egy hihetetlen pillanat. Örömmel tölt el a szezonbeli debütálásom és köszönöm az edzőnek illetve a csapattársaimnak, akik mindig támogattak engem. Remélem, hogy több lehetőséget fogok kapni. Nagyon boldog vagyok, hogy játszhattam. Kjaer? Csak két napja találkoztam vele, de kiváló benyomást keltett. Ő egy igazi profi. Rögtön beilleszkedett és örülök, hogy találkoztam vele, mert mindenkitől tanulhatok. Az edzésen mindig a legjobbat adjuk és ennek következményeként jönni fognak az eredmények. A csapattársaim nagyon elszántak.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet