A Milan megszerezte az első győzelmét 2020-ban, miután kétgólos győzelmet aratott a Cagliari ellen. Az új játékrendszerben mindkét csatár, Rafael Leao és Zlatan Ibrahimovic is betalált a mérkőzésen.

Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a 2-0-s győzelem után és kiemelte Ibrahimovicot.

“Ez a teljesítmény minden bizonnyal különbözött a korábbiaktól. Hatékonyabbak és szilárdabbak voltunk. Zlatan jelenléte egyértelmű referenciapontot ad a támadások felépítéséhez, de még eltart egy ideig, amíg igazán megismerjük egymást. Ez egy fontos és megérdemelt győzelem volt egy nehéz ellenféllel szemben. Ez segít kilábalni ebből a kényes időszakból.” – mondta Pioli a meccs után.

“Meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihoznunk a játékosainkból. Ibrahimovic valószínűleg nem fog annyit szabad területekre szaladgálni, tehát kell valaki köré, aki ezt megteszi, mint ahogyan ezt láthattuk Rafael Leaón, Castillejón és Calhanoglun, majd Bonaventurán. Még csak most kezdtünk el dolgozni ezen a rendszeren, de a kezdeti jelek pozitívak. A csapat megmutatta, hogy képes együtt harcolni és együtt szenvedni.”

“Zlatan állapota? A második félidőben gyakran kérdezgettem arról, hogy hogyan érzi magát. Aggódtam az állapota miatt, hiszen hónapok óta nem játszott végig teljes mérkőzést és nem akartam megkockáztatni egy esetleges izomsérülést. Ibra nagy intelligenciával illeszkedett be a csapatba. Jól megértette, hogy a csapat milyen időszakon megy keresztül, jó dolgokat mond a csapattársaknak és igazi referenciapont a pályán. Ennél még csak erősebb lesz. Három vagy négy mérkőzésen belül látni fogjuk az igazi Zlatant. Csak telefonon beszéltünk, de biztos voltam benne, hogy készen fog állni. Arra sem volt szükség, hogy lássam őt akcióban. Azt mondta, hogy ne higgyem el, amit mondanak. Ő egy bajnok és az elszántsága nagyon jót tesz a csapatnak.”

“Ibrahimovic bizonyítani akarja, hogy még mindig játékban van és a jelenlétével a segítségére lehet a Serie A legfiatalabb csapatának. Olyan karakterrel, elszántsággal és tapasztalattal rendelkezik, hogy akaratlanul is képes átadni a többieknek.”

“Paquetá jól dolgozik és jó formában van. Más döntéseket hoztam annak érdekében, hogy a csapat kiegyensúlyozott legyen ebben a játékrendszerben. Piatek? Ő inkább egy középcsatár és kevésbé változatos, mint például Leao. A jellemvonásai lehetővé teszik, hogy jól teljesítsen a kétcsatáros játékrendszerben. Kessié? Franck nagyszerű mérkőzést játszott. Ebben a pozícióban egyértelműen fontos játékos.”

“Mercato? Én lennék a legboldogabb, ha hamarabb befejeződne az átigazolási időszak, mert elvonja néhány játékos figyelmét. Értékeléseket készítünk, a mercato kiszámíthatatlan. A döntéseimet azért hozom, hogy megnyerjük a következő mérkőzéseket. Nagy szükségünk van az eredményekre. Ami eddig hiányzott az nem a helyzetek kialakítása volt, hanem a hatékonyság. Örülök neki, hogy több opciónk és alternatívánk is van támadásban.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ilyet szól értékeléseket készítünk 😀 😀 Mégis miről? Hogy az őszi huszon fős keretből ki tudott maximum 2-est átlagolni a 10-es skálán? Atyám uram. Kérdezzétek meg a szurkolókat, hogy hogyan értékelik az utóbbi 25 év legrosszabb Milanját!