Alessandro Nesta, a csapat korábbi klasszis védője úgy véli, hogy Zlatan Ibrahimovic a visszatérésével egyértelműen a Milan segítségére lenne és a mellette játszó csapattársak teljesítménye is javulna.

Nesta jelenleg az olasz másodosztályban szereplő Frosinone vezetőedzője és a RAI Sportnak adott nyilatkozatában kérdezték a Milanról, Ibrahimovicról, a csapatáról és arról is, hogy egy napon szeretné-e edzőként irányítani a Rossonerit.

“Úgy gondolom, hogy Ibrahimovic jelenleg a megfelelő játékos a Milan számára, mert a technikai adottságain túl képes nagy felelősséget vállalni. Véleményem szerint a jelenléte mindenkire hatással van, nem csupán technikai és taktikai szempontból, hanem az erős karaktere miatt. Egy fiatal csapat számára nagyon hasznos lenne. Zlatan a number one, akibe a többiek kapaszkodhatnak.” – nyilatkozta Nesta.

“Sok időnek kell eltelnie, hogy a Milan edzője legyek. Edzenem és tanulnom kell. Most a Frosinone edzőjeként egy fontos csapatot irányítok, amelynek nagy elképzelései vannak. Szerencsésnek mondhatom magam.”

Nesta 10 éven keresztül erősítette a Milant és mindent megnyert a piros-feketékkel. A 2012-es búcsúja után még megfordult a Montreal Impactban és a Chennaiyinban. 2016-ban edzőnek állt és előbb a Miamit, majd a Perugiát irányította, mielőtt 2019 nyarán aláírt a Frosinonéhoz.

1 hozzászólás