Úgy tűnik, hogy Rafael Leao jövője az egyetlen biztos pont a támadósorban.

A 20 esztendős portugál csatár a nyáron érkezett a Lille együttesétől és a pozitív kezdés után az utóbbi fordulókban csak epizódszerepet kapott. Az edzőváltást követően Marco Giampaolóval ellentétben Stefano Pioli nem szélsőként, hanem középcsatárként tekint a fiatal játékosra. A Sky Sport Italia szerint a Milan vezetősége a téli átigazolási időszakban egy csatárt akar igazolni és Zlatan Ibrahimovic a legfőbb célpont. A svéd játékos érkezése esetén fennáll annak az esélye, hogy valaki kegyvesztetté válik.

A Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Rafael Leao biztosan nem fogja elhagyni a Milant a januári átigazolási időszakban, még kölcsönben sem. Az ő jövője az egyetlen biztos pont a támadó-szekcióban. Ugyanakkor Piatek sorsa közel sem ennyire biztos, tekintettel az utóbbi hónapokban mutatott csalódást keltő formája miatt.

Az olasz lap megjegyzi, hogy adott esetben Ibrahimovic érkezése egyáltalán nem lenne hatással Rafael Leao jövőjére, mivel a klub elégedett a 20 éves játékossal és maximálisan bízik benne.

A januári mercato kezdetéig még négy mérkőzés vár a Milanra az olasz bajnokságban.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Ugyanezt akartam megfogalmazni…érthetetlen ez esetben a portugál jegelése. Pláne az érthetetlen, ha egyszer bal szélsőként tudott kiemelkedőt nyújtani az akkori posványból, most miért próbálja a klub beleerőltetni a középcsatár szerepkörbe.

    • Phil Foden valószínűleg még nem áll készen arra, hogy a Manchester City, Vinicius Junior arra, hogy a Real Madrid, és mondjuk Ansu Fati arra, hogy a Barcelona kezdőjébe kerüljön.

      Itt viszont egy, az olasz bajnokság 12. helyén álló olyan csapat játékosáról beszélünk, egy olyan csapatéról, amelyben egy bútorasztalos ujjai is elegek lennének ahhoz, hogy megszámolja, hányan nyújtanak jó teljesítményt. Nem gólkirályok, klublegendák állnak Leao előtt, hanem egy lengyel csatár, akinek kb. háromnegyed éve nem volt jó meccse a Milanban, aki hónapok óta egy épkézláb cselt nem tud megcsinálni, és akinek a gyenge teljesítménye értékelésekor valahogy mindig előjön, hogy ő egy olyan csatár, akit ki kell szolgálni… Leaónak idén több jó meccse volt, mint Piateknek, tud és mer is cselezni, fizikálisan sem lehet elnyomni, ráadásul megvan a sebessége is. Számomra egy percig nem lenne kérdés, hogy a portugál legyen-e a kezdő.