Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője megvédte a játékosokat, miután a Napoli elleni meccset megelőzően készült öltözői televíziós felvételek nagy felháborodást keltettek.

A Milan 1-1-es döntetlent játszott szombaton a Napolival és a közösségi médiát nagyon gyorsan bejárták azok a képek, amelyek a meccs előtt készültek. A televíziós operatőr szokás szerint néhány felvételt készített a készülődő játékosokról az öltözőben, amelyeken az látható, hogy nem sokkal a kezdő sípszót megelőzően Ante Rebic, Lucas Biglia és Franck Kessié is a mobiltelefonjával volt elfoglalva.

Ez nagy felháborodást keltett a szurkolók körében, de Pioli megvédte a játékosait.

“Szeretném tisztázni, hogy a mobiltelefonok használata kapcsán szigorú szabályokat vezettem be, amelyek alapján tilos mobilozni a közös ebéd vagy vacsora alatt.”

“Kérdés nélkül elfogadom az eredményekkel kapcsolatos kritikákat. Mi vagyunk az elsők, akik azt szeretnék, ha másképp lenne. Szeretném egyértelművé tenni, hogy a telefonok használata két okból kifolyólag megengedett a meccsek előtt. Egyrészt mindenki relaxálhat a saját zenelistájának hallgatásával. Ez az okostelefonok megjelenése óta elfogadott minden olasz klubnál. Másrészt minden játékosnak használnia kell egy alkalmazást, amellyel videók segítségével memorizálhatják és megvizsgálhatják az ellenfél jellemvonásait. A játékosok a kötelességüket végezték.”

“Biglia videókat nézett az alkalmazásban a Napoli játékosairól. Vállaljuk a kritikákat az eredmények miatt és megértem, hogy első pillantásra bizonyos képek provokatívak lehetnek. Ha a játékosok a mérkőzés előtt szándékoztak volna telefonálni vagy üzeneteket küldeni, akkor én lettem volna a legdühösebb. Nem akarom azt, hogy nagyobb feneket kerítsenek az ügynek, mint kellene. Amikor az eset történt, nem voltam ott. Amikor a TV bemegy az öltözőbe, én inkább kimegyek.”

“A különböző generációk nem ugyanolyanok. Amikor megkaptam a tabletemet, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat fogom használni.”

“Vannak szabályok és A JÁTÉKOSOK tiszteletben tartják.”

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ez jó. Látva hétről-hétre ennek a három balféknek a teljesítményét bizonyára csak erről lehet szó. 🙂 Sőt szabadnapokon összejárnak és kielemzik az elmúlt fordulót, előbb a saját majd pedig az ellenfelek meccseit, ezekről kimutatásokat készítenek, amiket alkalmaznak a következő fordulókban. Ezt követően pedig felülvizsgálatokat végeznek, hogy mi valósult meg az előzetes célokból és szakmai összejöveteleken javaslatokat dolgoznak ki a megoldás érdekében.

 2. Ha Pioli még néhány ilyen hihető nyilatkozatot tesz, a San Siro bontásához nem lesz szükség gépekre, mert össze fog dőlni az egész.

  Egyébként Bigliának annyira jól sikerült az ellenfél jellemvonásainak a tanulmányozása, hogy volt legalább két olyan eladott labdája, amiből a Napoli könnyen gólt szerezhetett volna.

  Hogy Pioli miket hazudozik, az egy dolog. Az is kellemetlen, amiket a képeken látunk. De nekem a legnagyobb csalódás, hogy ezek a játékosok vagy annyira sötétek, hogy nem gondolják végig, mi lehet egy ilyen képből, vagy magasról tesznek arra, hogy ez megjelenik-e. Egyik rosszabb verzió, mint a másik.

  • Te látsz bárki fülében fülhallgatót? Azt ugye nem gondolja senki, hogy mindenki hangosan hallgatja a zenét az öltözőben? Szerintem meg inkább bámuljanak síri csendben maguk elé és készüljenek fel fejben, koncentráljanak egy “rangadó” előtt. Ne a youtubeot vagy nem tudom mit nézegessenek mérkőzés előtt. De akár még meg is tehetik, de legalább annyi eszük legyen akkor, hogy nem a TV előtt…

  • Egyetértek veled DanielBear.

   Pioli maga mellé akarja állítani a csapatot, ennek tükrében érthető a magyarázat de persze én se hiszem el. Apró de kétség kívül jelei vannak a munkájának és amíg ez így van addig nem szabad kívülről beleszólni.

   Már most látszik, hogy Piolit nem szabad egy kalap alá venni Giampaoloval.

 3. Nehéz sors az edzőé. Persze lehet azt mondani, hogy milyen jó edző Pioli, mert megvédi a csapat tagjait. De éppen abból volt minden szurkolónak elege, hogy az edzők a nulla játék és eredmények után is jöttek a közhelyekkel, és védték a játékosokat, hogy egyébként jó teljesítményt nyújtottak, nem volt szerencséjük, csak egyszerűen kihagytak, megzavarodtak, rosszul reagáltak, még fejlődniük kell, de jönni fognak a gólok, nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de nehéz egy ennyire betömörülő csapat ellen játszani…

  Pioli igen hosszasan fejtegeti ezt a telefonos dolgot. Egyszerűen le lehetett volna annyival zárni, hogy pl. “a telefonhasználattal kapcsolatban szigorú szabályokat hoztam, amiket mindenki köteles betartani”. Ennyi.

  Erre még esetleg azt mondanám, hogy rendben volt. De egy ilyen szar szöveg után én biztos, hogy nem lengetnék kalapot.

  • Annak idején egy újságíró beszélgetett a horvát szövetségi kapitánnyal, amikor észrevette, hogy Prosinecki nagyban bagózik. Megkérdezte a kapitányt, hogy mit szól ehhez. Mire a kapitány azt mondta, hogy amíg tizenvalahány km-t fut egy meccsen, addig semmit…

   Itt is ez a helyzet. Marhára nem érdekelne senkit, hogy mit csinálnak, ha jönnének az eredmények. A másik pedig, hogy ez az éjjel-nappal telefonozok dolog ugyan igaz lehet, de ez egy meccs előtti felvétel volt, nem árt hangsúlyozni. Az, akinek hetente 90 percre kellene csak maximálisan koncentrálnia, de nem teszi, az egy szar alak. Úgy meg duplán, hogy még a pályán sem teljesít normálisan.

   A szurkolók számára csak annyi kell, hogy lássák a játékosokon, hogy akarnak, odateszik magukat, és komolyan veszik ezt az egészet. A szurkolóknak nem elég, hogy a pályán mit látnak, ezen kép alapján is csak arra tudnak gondolni, hogy ez a “keményen dolgozunk, fejlődünk stb. stb.” csak egy üres duma, mert szarnak az egészbe. És láthatóan nem is zavartatják magukat a fotón.

 4. Nekem az hiányzik, hogy az a brazilos hangulat legyen az öltözőben, hogy egymásnak gurítják a labdát stb., mert az a csapatösszhangot erősíti vagy egymás seggét paskolják bánom is én, de ha így mindenki élőhalottként csak a saját telefonját bambulja, akkor az morálromboló, mert senki nem mer a másikhoz szólni. Engem ez zavar egy kicsit, de annyira nem is, hogy ebből minden héten hírt csináljanak és most büntetésekkel fenyegessék a játékosokat, de igenis kéne valami csapat hozzáállást látni az öltözőben, mert az a pályán is visszatükröződne, hogy ne egymás mögé passzoljanak és utána egymásra mutogassanak.

  Bonaventura játéka például nálam példaértékű volt, amit hiányoltam az elmúlt összes mérkőzésen, mert volt egy szituáció, ahol simán kigurult volna a labda bedobásra, de ő inkább becsúszva visszasodorta a labdát a társhoz, pedig nem ő vesztette el a labdát, hanem a társa volt falábú, de kisegítette és ez az egymás kisegítése most nem igen látszik. Piatek meg teljes ellentéte ennek, mert az ő játékán is teljesen visszatükröződik az, hogy még a gyerekeknek se ad pacsit, amit akkor is meg kell tennie, ha ehhez zsebre kell tennie a gyémánt ájfont, hogy felszabaduljon a keze.

  Mindenesetre értem én, hogy a mai világban sok a telefonos agyhalott és van elég sok hasznos app egy telefonon, de társaságban nem illene a telefont nyomkodni vagy legalább akkor egymásnak mutogassanak vicces macskás képeket, de az hogy mindenki a maga kis világában van az furcsán veszi ki magát, ha a pályán senki nem Messi.