Rivaldo, a brazilok korábbi világbajnoka kifakadt az Argentína elleni felkészülési meccs után és elmondása szerint tiszteletlenség volt Lucas Paquetának adni a legendás 10-es mezszámot.

Péntek este a brazil válogatott Argentína ellen lépett pályára egy felkészülési mérkőzésen, amelyen Lucas Paquetá kezdőként kapott lehetőséget. A Milan 22 éves középpályása 45 perc játéklehetőséget kapott és ő viselte a 10-es mezszámot, mivel Neymar nem volt ott a brazilok keretében.

Rivaldo szerint a brazil szakmai stáb hibázott és attól tart, hogy a túl nagy nyomással járó 10-es mezszámmal könnyedén megégetheti magát Paquetá.

“Néztem a Brazília-Argentína mérkőzést és szomorúan láttam, hogy Paquetának adták a 10-es mezszámot. Azt a mezszámot, amit az egész világon ismernek és tiszteletben tartanak. Ezt nem kaphatja meg egy olyan játékos, aki a cserepadon ül vagy csak egy félidőt játszik. Ez tiszteletlenség.” – foglalt állást Rivaldo a 10-es szám ügyében.

“A múltban Pelé, Rivellino, Zico, Rivaldo, Kaká, Ronaldinho és Neymar viselte ezt a számot. Egyáltalán nem Paquetát hibáztatom, de Titének és a szakmai stábnak tudnia kellett volna, hogy ennek a számnak milyen nagy súlya van. Nem szabad megégetni egy olyan 22 éves srácot, mint Paquetá, aki előtt nagyszerű jövő áll. Védeni kell, ahogy Rodrygót, aki kiválóan teljesít a Real Madridban.”

“Meg kellett volna óvni Paquetát és egy másik mezszámban pályára küldeni. Mindannyian tudjuk, hogy egy brazil-argentin összecsapás soha nem barátságos mérkőzés.” – tette hozzá.

Paquetá 2018 szeptemberében Tite irányítása alatt mutatkozott be a brazil válogatottban és eddig 9 alkalommal öltötte magára hazája nemzeti csapatának mezét.

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ügyesen fogalmazott Rivaldo. Lehet olyan értelmet is tulajdonítani a nyilatkozatának, hogy bár jó játékosnak tartja Paquetát, de még korai a 10-es mez neki, mert ezzel őt nehéz helyzetbe hozzák, és hogy ezzel védeni kell a korábbi 10-eseket is. Azzal viszont, hogy felsorolta ezt a néhány legendát, nekem inkább úgy tűnik, hogy azt akarta hangsúlyozni, hogy fényévekre van ezektől Paqueta… És hát talált.

    22 évesen Paquetának már régen ki kellett volna tűnnie a játékával. Hogy nincsenek megfelelő társai a csapatban? Dybala is kitűnt, Alexis Sanchez is kitűnt, sokan voltak olyanok, akik mellett nem voltak szupersztárok, de észrevétették magukat.

    Paquetára viszont még azt sem mondanám, hogy ebből a duplanulla Milanból kihagyhatatlan.

    Őszintén szólva fogalmam sincs, mit keres a válogatottban, de eléggé szomorú, ha a Milanban mutatott teljesítménye alapján kerül be.

  2. Tény hogy a mai futballban egyáltalán nincs annyi világklasszis, mint mondjuk az elmúlt 10 évet megelőzően. Akkoriban minden nagy klubban több világklasszis játszott, manapság ki számít annak…sok a jó focista de világklasszis az nagyon kevés…