A Milan a bajnokság következő fordulójában Torinóba utazik, ahol a Juventus lesz az ellenfél a 12. játéknapon. Stefano Pioli, a Rossoneri trénere megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen kiemelte, hogy ez a meccs nagy lehetőség is lehet a csapat számára és a Juventusnak is vannak gyengeségei.

“A tabella azt mutatja, hogy messze állunk a Juventustól, de a mérkőzések mindig 0-0-ról indulnak. Emelt fővel kell játszanunk, a legnagyobb kihívások egyben a legnagyobb lehetőségek is. Készen kell állnunk a harcra és küzdenünk kell anélkül, hogy elbuknánk. Egységesnek illetve agresszívnek kell lennünk és minden helyzetet jól kell értékelnünk. Jobb teljesítményre lesz szükség – az eddig mutatott bármelyik játékhoz képest – nagyobb koncentrációval és kevesebb hibával. Egy győzelem nagyon sokat segítene rajtunk mentális szempontból.” – mondta Pioli a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

“Juventus? Az első néhány mérkőzésükön nem hozták ki magukból a maximumot, élőben láttam azokat a meccseket, de most már teljesen különbözőek. Megvan bennük a minőség és fizikailag kiválóak. Remekül támadnak és védekeznek. Mint minden csapatnak, úgy a Juventusnak is megvannak a gyengeségei, mert nincs tökéletes csapat. Cristiano Ronaldo? Ő egy jelenség, egy bajnok, aki számos különböző módon képes megsebezni. Bárki is lesz a közelében a mérkőzésen, tökéletesnek kell lennie, hogy megállítsa vagy legalábbis akadályozza, hogy kibontakozzon.”

“Bízom a játékosaimban, bátorítani kell őket a pályán, mert mindannyiunk sorsa kapcsolódik a teljesítményekhez és az eredményekhez. A hozzáállás és az intenzitás jelenti a legnagyobb különbséget a pályán. Talán még fiatalok vagyunk, de nem éretlenek. Csapatként kell fejlődni. Vannak tapasztalt játékosaink az öltözőben és kellő érettséget látok. A meggyőződés és a magabiztosság hiányzik, de ezek az eredményekkel jönni fognak. Formációváltás? Az edzők új megoldásokkal próbálkoznak. Meglátjuk, hogy melyik játékrendszer működik a legjobban.”

“Amióta itt vagyok, a csapat négy meccsen négy pontot szerzett. Ez nem valami sok. Szinte mindig meccsben voltunk az ellenfelünkkel és időnként jól játszottunk, de a sorsdöntő pillanatokban hiányzott a pontosság. Hiszek a játék alapelveiben és koncepcióiban. Elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy a játékosokat a megfelelő pozícióba tegyük, ahol a lehető legjobban képesek kifejezni magukat.”

“Suso? Jól van és bevethető. Rafael Leao? Beszéltem vele és tudja, hogy nem a megfelelő szellemben lépett pályára a Lazio ellen. Piatek? Többet kell játszanunk az ellenfél tizenhatosán belül ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Conti? Jó formában van, az egyik legjobb formában a keretben lévő játékosok közül. A Lecce ellen nagy erőfeszítéseket tett és jól kell teljesítenie, hogy végig koncentrálva átlendüljön az akadályokon.”

“Arra kérem a szurkolókat, hogy támogassanak, mint ahogy eddig tették annak érdekében, hogy kilábaljunk ebből a nehéz időszakból. A Lazio ellen az utolsó percig támogatott minket a közönség. Jelenleg a szurkolóink a kevés pozitívumok egyike.”

“Ibrahimovic? Ő egy nagyszerű játékos és egy profi, de a téli mercato még messze van.”

1 hozzászólás