Nyomós oka volt annak, hogy a középpályás nem lett nevezve a mai meccsre.

A piros-feketék a bajnoki címvédő Juventusszal találkoznak a Serie A 12. fordulójában. A mérkőzést ma este rendezik az Allianz Stadiumban. Mint arról beszámoltunk, Pioli 21 játékost nevezett az utazó keretébe, amelyből kimaradt Franck Kessié.

Ugyanakkor Kessié nem sérülés miatt hagyja ki a mai mérkőzést. A MilanNews tájékoztatása szerint Piolinak a stábbal közösen meghozott szakmai döntése volt Kessié kimaradása, aki ezen a héten gyengén teljesített az edzéseken és nem mutatott megfelelő hozzáállást.

Kessié az előző fordulóban nem kapott játéklehetőséget a Lazio elleni meccsen sem.

A Milan utazó kerete a Juventus ellen itt tekinthető meg.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Hogy Gálvölgyi János Vágó Istvánra tett megjegyzését idézzem: “Mert profi a végtelenségig…”

  Annak idején – kb. 3 éve – volt a New England Patriotsnak egy nagyon jó, nagyon tehetséges játékosa, aki egy meccsen látványosan – bizonyos feltételezések szerint direkt – rosszul csinált (vagy nem csinált) valamit, ami a feladata lett volna. Pár nappal később a liga egyik legjobb csapatától a legrosszabbhoz cserélték, mert a Patriotsnál ezt a fajta hozzáállást nem tolerálták.

  Nem tudom, ez azért van-e mert a Milannak olyanok az “eredményei”, amilyenek, vagy esetleg ez valamiféle tendencia-e a fiataloknál, de ezt nem lehet tolerálni. Aki ilyet tesz, abban van egyfajta hajlam, hogy magasról tegyen a munkájára bizonyos körülmények esetén. Ezzel nem biztos, hogy el fogja tudni adni magát. És éppen ez a Milan problémája is.

  Erre majd csak másfél- két hónap múlva lesz lehetőség, de ha én lennék a döntéshozó, egy ilyen húzás nálam bőven elég lenne, és vágnám ki a francba az illetőt. Remélhetőleg télen Kessie is eltakarodik valahová. Már csak az a kérdés, mennyit kaphat érte a Milan.

  • Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a kedvenc guruló focis csapatom egyik cikke alatt a kedvenc NFL csapatomról látok egy idézett példát… 🙂 De ha Kessiének hasonló úgymond csapás kell mint Jamie Collinsnak akkor most azonnal adjuk el valamelyik kieső csapatnak, hogy aztán később két és fél szezon után visszavásárolva egy fantastikus teljesítménnyel elkápráztasson ahogy jelenleg teszi azt Collins is.

  • Ha ez így van,akkor kell is.Ám ha ez így van,és ugyanazt le tudta hozni a pályán mint Suso (akiről tudjuk,hogy azért játszott minden meccsen,mert kitűnő az edzésmunkája),akkor viszont nem egyenlő az elbírálás,és akkor támogatom,hogy legyen is ki a t@ke ettől a puhány bagázstól.

 2. És csodálkozunk hogy hol tartunk ugye..
  Emberek ezrei, tízezrei mennek ki a meccseinkre vagy utaznak el idegenbe a saját pénzükön, vesznek bérletet, szenvednek a tévé előtt mert imádják a Milant. Ezen emberek mértéktelen nagy pofánköpése, az hogy egyes játékosok a csapatban úgy gondolják hogy a tabella alsó felén vergődni egy AC Milan futballistájaként az teljesen rendben van és egy picit sem szégyellik el magukat ez miatt, sőt ő úgy gondolja hogy nyugodtan beleszarhat, fizetést úgyis kap.
  A probléma ott van hogy ez nem csak Kessiére jellemző, nem véletlen gondolja úgy a szurkolók jó része, hogy itt nyugodt szívvel ki lehet vágni a fél csapatot mert egyszerűen nem érdeklik hogy mekkora klubbot égetnek le és aláznak meg hétről hétre a jellemezhetetlen mértékű amatőrizmusukkal.
  Az hogy valaki ilyen hozzáállást merjen megengedni magának egy negatív rekordokat döntögető szezon során, az nálam is egyenlő lenne az azonnali szerződésbontással.

 3. Kessie semmi mást nem tud, csak hajtani és robotolni. Ha már erre se hajlandó, akkor…
  Semmi szükség ilyen emberekre.
  Ez komoly jelzés kell legyen a kulcsemberek felé, hogy kapják össze magukat: Suso, Calhanouglu, Piatek!
  Ilyen helyzetben, mint amiben most van a csapat, az a minimum, hogy foggal-körömmel-vérrel-verejtékkel!
  Nem véletlen, hogy Pioli a sajtótájon a Poollal meg a Cityvel példálózott. Mindkét csapat összes játékosa megdöglik az utolsó putri meccsen is! Pedig ebben a két csapatban De Bruyne-ok, meg Agüerok szaladgálnak nem falábú bohócok (mint nálunk?).

 4. Megsértődött mert kinaradt a kezdőből. Persze azt szívesen elnézte, hogy más hónapokat üljön a cserepadon mig ő a pályán botladozott. Az ilyen senkiházikat már másnap elzavarnám és soha többé nem engedném, hogy a Milanhoz betegye a lábát.És természetesen a fizetésüket sem adnám oda. Nagyképű senki, aki azt hiszi magáró, hogy jó focista. Van elég baja a klubbnak az ilyen emberi hulladékok mehetnek a fenébe. Probálunk kihozni valamit a Juve ellen [amire szinte semmi esély] ez a botlábú meg játsza az agyát.

 5. El kell adni, amíg még ér valamit. Az ilyen stílusú játékosok (akik csak robotolni tudnak) manapság semmire sem viszik komolyabb szinteken. Nálunk még a jobbak között van (volt?), de ez csakis minket jellemez sajnos. Védekezéshez és támadáshoz is hiányzik nem csak a képzettsége, de a játékintelligenciája is.