Ismael Bennacer a nyilatkozatában beszélt az elmúlt időszakról, a Milanról, a csapattársairól, a célokról, Stefano Pioliról és a példaképeiről is.

A 21 éves középpályás a nyáron érkezett az Empolitól. Bennacert megválasztották az Afrika kupa legjobb játékosának és eddig 7 meccsen lépett pályára a Milanbna ebben a szezonban.

“Jól érzem magam és sajnálom, ahogyan véget ért a Lazio elleni meccs. Korábban támadóbb pozícióban játszottam, de az elmúlt másfél évben a védelem előtt szerepeltem. Sokat tanultam, de még hosszú utat kell megtennem, hogy azt mondhassam, hogy jól teljesítek. Tudom, hogy vezérré kell válnom és a posztom megköveteli, hogy többet kommunikáljak a pályán. Manapság többet beszélek, de a pályán kívül csendes vagyok. Taktikai szempontból fejlődnöm kell, keresnem kell a labdát és meg kell tanulnom, hogyan szabadítsam fel magamat az ellenfél nyomása alól.” – nyilatkozta Bennacer.

“Nyilvánvaló, hogy a Milan az Milan és az Empoli az Empoli, de a futball mindenhol ugyanolyan, csak itt most jobb játékosokkal játszom. Ezért a nyomás nincs hatással rám, sőt azt hiszem, hogy inkább jót tesz. Hibák előfordulnak, de nem attól függ, hogy hol vagy. Tudom, hogy fejlődnöm kell és a legjobb választást hoztam, amikor a Milanhoz igazoltam.”

“Juventus? A Juve, az Juve – de mi meg a Milan vagyunk, nem a Lecce. Ha ők döntetlent játszottak, akkor mi nyerhetünk, csak megfelelő mentalitásra van szükség.”

“Giampaolóhoz képest Pioli agresszívebb játékot alkalmaz. Pioli közelebb áll hozzánk, sokat beszél a csapathoz és egyénileg is foglalkozik velünk. Nekem elmondta, hogy mit vár el tőlem a pályán. Azt mondta, hogy becsüljem meg jobban a labdát és ne csak oldalirányba mozogjak, hanem induljak meg a labdával és passzokkal is előre. A futballban nagy jelentősége van a részleteknek. Ha hibát követsz el, az magával rántja a csapatot is. Talán eddig nem koncentráltunk elég jól és ezért rendkívül csalódottak vagyunk. A Milan egy történelmi klub és küzdenünk kell, különösen a szurkolókért. Kevés az idő, de keményen dolgozunk és előre nézünk.”

“Célok? A lehető legmagasabb pozícióban akarunk végezni.”

“Iniesta és Verratti inspirált, szorosan figyelemmel követtem a játékukat. Nagyon kicsi voltam, amikor Pirlo játszott és nem láttam sokat élőben játszani. Tudom, hogy ő volt az egyik legjobb. Nem volt túl gyors, de mindig pontosan tudta, hogy hol lesz a labda és hol vannak a csapattársai. Mindig tökéletesen helyezkedett.”

“A bátyámat hívtam fel először, amikor biztossá vált, hogy a Milanba szerződöm. Ő gyerekkora óta Milan rajongó. Nagyon boldog volt, amikor elmondtam neki, hogy hol fogok játszani. Jól érzem magam és boldog vagyok, mert egy nagyszerű csapatban vagyok. Fejlődöm és sokat tanulok. Ez volt karrierem legjobb döntése.”

“Donnarumma? 20 éves, már nem gyerek. Egy érett játékos, aki a csapat vezérei közé tartozik. Nagyszerű játékos és egy nagyszerű ember. Theo Hernández? A múltban játszottam vele, amikor Franciaországban voltam. Sokat tanult és boldog vagyok, hogy ilyen erős játékosok vannak a csapatban. Mindenkivel sokat beszélek, különösen Leaóval és Kessiével, mert mindketten beszélnek franciául.”

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ha fejlődik még a legjobb döntése az lesz, ha távozik. Sajnos fáj ezt mondani, de reálisan nézve így van és ez igaz még jó pár játékosra.
    Persze annak örülnék a legjobban ha ezek a játékosok a Milannal érnének el nagy sikereket. De ehhez nem biztos,h elég lesz egy Pioli.

    • Már bocsánat, de sokan Gattusot szerették volna Giampaolo után, de Pioli és Gattuso között zongorázni lehet a különbséget, sajnos nem Gattuso javára. Igazából nem is értem, hogy pályaedzőnek miért nem hívták Gattusot, el tudna lesni egy-két fortélyt Piolitól.

  2. Bennacer és Krunic nagyon jól játszottak a középpályán a Lazio ellen és nálam egyből kiszorították Kessie-t és Biglia-t, úgyhogy remélem nem egy meccses forma volt ez, ha van szeme az edzőnek, ő se fogja erőltetni a két jómadarat.