Don Garber, a Major League Soccer (MLS) komisszárja az ESPN-nek adott interjújában véletlen elszólta magát és azt mondta, hogy Zlatan Ibrahimovic a Los Angeles Galaxytól való távozása után visszatérhet a Milanhoz.

A svéd támadót már tavaly ősszel is szóba hozták a Rossonerivel, azonban akkor még érvényes szerződése volt a LA Galaxyvel. Ibrahimovic december végén szabadon igazolhatóvá válik és elképzelhető, hogy elhagyja az Egyesült Államokat.

Don Garber egy interjúban felfedte, hogy Ibrahimovic visszatérhet Milánóba.

“Zlatan egy nagyon érdekes karakter. Rendkívül sok munkát ad nekem, de szükség van az ilyen karakterekre, ahogyan Beckhamre is szükség volt évekkel ezelőtt. Jelenleg 38 éves és most a Milan hívja, a világ egyik legnagyobb klubja. Két év alatt sok rekordot megdöntött az itt szerzett góljaival. Remélem, hogy marad, de a Galaxyn múlik. Örültem, hogy itt volt, kedveltem a nagy pillanatait, főleg, amikor egyes szám harmadik személyben beszélt önmagáról.” – mondta Garber.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. A Milan helyzetét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy sokan egy 38 éves játékostól várják, hogy majd ő menti meg a klub szezonját. A vicc(???) az, hogy Ibrahimovic valóban képes lehet erre. Nemcsak azért, mert a svéd még most, ennyi idősen is képes lehet nagy dolgokra, azaz meccseket eldönteni még a Serie A-ban is, hanem azért is, mert a Milan olyan szintre navigálta magát, ahonnan valószínűleg még egy közepesen teljesítő Ibra is ki tudná lendíteni a klubot. Ahol a Milan van, onnan már nem nagyon van lejjebb. Minden héten jön valami negatív rekord, hogy “a Milan történetében 60-70 éve nem történt olyan, hogy…” Tragédia.

  Ibrahimovic olyan szempontból nyilván visszalépés lenne, hogy nem lehet vele évekre tervezni, de ha elfogadja a Milan ajánlatát (ha egyáltalán lesz ajánlata a Milannak), akkor ezzel ő is tisztában lesz. Az biztos, hogy ha érkezne, azt nem a buli miatt tenné, hanem dolgozna benne egy jó adag bizonyításvágy. Hogy ez miként sikerülne, az persze más kérdés.

  Az igazolás előrelépés lenne ugyanakkor annyiban, hogy egyértelművé válna (talán az egyelőre igencsak szarul dolgozó díszes vezetőség számára is), hogy mi az, ami a Milanból hiányzik, vagyis egy igazi vezér. 2012 óta a Milannak nincs igazi vezére, vagyis olyan játékosa, aki az eredményeivel, a játéktudásával, a rutinjával és a karakterével vinni tudná magával a többieket. Erre a szerepre már 2009 után csapatkapitányként Ambrosini sem volt jó, pedig ő aztán sok trófeát nyert a klubbal (de mellette azért akkor még voltak klasszisok). Jelenleg nincs olyan focistánk, aki alapemberként említésre érdemes kupát nyert volna. Ki után menjenek a játékosok? Romagnoli után, akinek van egy Olasz Szuperkupája, és aki annyira agyament módon reklamál, hogy abból az esetek 95%-ában sárga lap lesz?!?

  Érdekes kísérlet lenne Ibrahimovic szerződtetése, egyúttal hatalmas kritika a vezetőség számára, mert azzal bebizonyosodna, hogy egy egyértelmű csapatépítési elemet (“kell egy igazi vezér”) felejtett ki az amúgy is újratervezést igénylő koncepciójából. Mindezt úgy, hogy ha valakinek, hát Maldininek és Bobannak ez az elem ismerős kellett volna hogy legyen.

  • Lansky, az eddigi nyilatkozatok alapján a Leonardo – Maldini duo ezt eddig is tudta, de Gazidis és Elliot csakis 25 éven alattiakban látta a fantáziát. Ezért nem jött Ibra még télen.
   Most Boban – Maldini harcol a tapasztaltabb játékosokért. Most már az Elliot is belátta és egyetért Bobanékkal.
   Gazidis az egyetlen, aki nem akar egyetérteni ő nem akar 30-on felüli játékosokat a csapatban látni.

   • Lehetséges. Kicsit furcsának tartom, hogy Maldini azzal a feltétellel vállalt pozíciót a Milannál, hogy szinte teljhatalommal fog rendelkezni a saját területén. Na most, ha gyakorlatilag meg van kötve a keze az igazolások terén, akkor érdekes, hogy ebbe belenyugszik. Mert ugye állandóan a közösen meghozott döntésekről beszél mindenki…

    A Maldini-Boban kontra Elliott-Gazidis “harc” olyan, mint a jó zsaru – rossz zsaru dolog. Persze reméljük a legjobbakat.

    Az pozitív, hogy az Elliott viszonylag gyorsan tud dönteni és változtatni, ha szükségét érzi. Giampaolo is relatíve gyorsan lapátra került, most a játékospolitikával kapcsolatban is úgy fest, hogy változtatni fognak.

    A negatívum, hogy – mint azt korábban már valahol írtam – a mostani keret kb. felét már az Elliott-éra alatt szerződtette a Milan. Nyilván több olyan játékos van, aki 25 évesnél idősebb, már bizonyított, nagyobb a rutinja, de azért lehetett volna találni olyan fiatalokat is, akik beválnak. És azért valljuk be, az Elliott-éra igazolásai többségükben nem nagyon jöttek be. És nem csak az életkori korlátozások miatt…

    • Ezeket olvastam.
     Gazidis ellenzi Ibra leigazolását. Max 30-32 éves játékost akar.
     Van benne ráció, de Ibra lenne a garancia, hogy legalább a kis csapatok ellen 3 pontokat gyűjtsünk. Akkor is ha már 38.
     Másik. Ibra olyan csapatba menne, ahol tud a BL-ben is játszani. Napoli, Juve.
     Másik.
     Mindezek ellenére Ibra felesége Milanóban keresi az új otthont.

     Szvl érdekes pletykák.
     Hosszú lesz a tél.

     Bár más poszt, azért remélem nem olyanokat fogunk hozni, mint Demiral, vagy Granit Xhaka….

  • Nem Garber állítását kellett cáfolni, hanem az idióta újságírók ferdítését, akik nem képesek – vagy nem akarnak – szöveget értelmezni. Garber ugyanis egy szóval nem mondta, hogy Ibrahimovic a Milanhoz megy, mindössze annyit közölt, hogy a svédet hívja a Milan.