Állítólag a játékosok véleményét néhány héttel ezelőtt Alessio Romagnoli továbbította a klub felé az edzőváltáskor.

A klub vezetősége a Genoa elleni győzelem után döntött úgy, hogy felállítja Marco Giampaolót a vezetőedzői pozícióból. Akkoriban Luciano Spalletti, Andriy Shevchenko, Claudio Ranieri és Roberto Donadoni neve is felmerült, de végül a klub Stefano Piolit bízta meg a csapat irányításával. Az olasz tréner két évre írt alá, azonban a hírek szerint van egy olyan záradék, amely alapján a szezon végén felbonthatják a kontraktusát, amennyiben a Milannal nem éri el a nemzetközi porondot.

A TeleLombardia szerint Giampaolo menesztésekor a játékosok azt szerették volna, hogy Gattuso térjen vissza a kispadra és ezt állítólag Romagnoli, a Milan csapatkapitánya kommunikálta Paolo Maldini felé.

Gattuso 2017 novembere és 2019 májusa között irányította a Milant, azonban az előző idény utolsó fordulója után közös megegyezéssel távozott, miután a piros-feketék 1 ponttal lemaradtak a Bajnokok Ligája-indulásról és az 5. helyen végeztek.

Korábbi hírek szerint az edzőváltáskor a Milan vezetősége egyáltalán nem vette fontolóra Gattuso visszahívását, ráadásul az elmúlt idény végére nem volt a legjobb a kapcsolat Maldini és Gattuso között.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Pedig morális lökést adhatott volna és nagy dolog lett volna, ha ő húzta volna ki a csapatot a gödörből, mert hatalmas figura. Az sem utolsó dolog, hogy lemondott a végkielégítésről, pedig mondhat bárki bármit, a legtöbben szó nélkül elfogadták volna azt a hatalmas pénzmennyiséget, de Gatta nem a pénzért csinálta. Most már fölösleges ezen bánkódni.
  Lazio ellen Piolival se volt gyenge a csapat, egyedül Calabria lógott ki nagyon, a rengeteg rossz beadás és passzával, de középpályán nagyot fociztak, hogy végre nem a futóbolond Kessie volt. Van még mit fejlődni, de ha nem a szokásos Kessie Biglia Suso trió fog játszani, akkor lehet reménykedni még egy jó hajrában, ami elég lehet 4-5-6 helyre talán, kiesni nem fogunk hiába állunk most rosszul.

 2. “…az elmúlt idény végére nem volt a legjobb a kapcsolat Maldini és Gattuso között”…

  Tudna valaki ezzel kapcsolatban némi információt szolgáltatni? Mert nekem ilyesmi nem rémlik. Gattuso nyilatkozott mindenféle hülyeséget, hogy mikor döntött, miért döntött, hogy távozik, de hogy Maldinivel a bajnokság hajrájában nem volt jóban, nekem új. Persze simán lehet, hogy csak nem emlékszem. 🙂

  Kösz!

 3. El tudom képzelni, hogy így volt, csak Gattuso van annyira nagyvonalù, korrekt és a klubjàt tényleg szeretô személy, hogy errôl nem beszélt.

 4. Év végén Maldini azt nyilatkozta az edzőváltásról, hogy: ” Már nem vagyunk Rinoval csapattársak. Hideg fejjel és objektívan kell meghozni egy ilyen fontos döntést…Megvitatjuk a vezetőséggel a helyzetet, a lehető legjobb megoldást hozzuk a csapata érdekében” Valahogy így nézett ki a nyilatkozata. Erre pár napra rá..kinevezte a nagytudású Maldini a futball profosszorát…
  Most viszont a vezetőség helyében, biztosan Maldinit rúgtam volna ki, és vissza Gattuso.

  • Ha nem rugtak volna ki ev vegen akkor meg most azert lenne hulye Maldini, mert miert kell meg mindig Gattusot eroltetni. Csak vissza kell olvasni mi volt az emberek velemenye rola, mikor o volt az edzo, szinte mindenki paros labbal rugta volna ki.
   De nyilvan aki epp nincs a klubnal az mindig sokkal jobb lenne a jelenlevoknel.

 5. Maldini nem hibátlan, de mivel elég korán kirúgták Giampaolo-t és Pioli személyében viszonylag jó változás jött, ezért nem rúgnám ki Maldini-t, de nehéz neki megbocsájtani Gattuso elzavarását. Utólag mindenki okos, de Gattuso idejében mindenki bírálta a játék képét, hogy hiába jön néha az eredmény nézhetetlen, úgyhogy valószínűleg ezért próbált változtatni Maldini, de most már tudjuk, hogy rosszul.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet