A Milan ismét kikapott a San Siróban és elszenvedte szezonbeli hatodik vereségét 11 forduló leforgása alatt. Stefano Pioli, a csapat edzője értékelte a mérkőzést és elmondta, hogy a csapat még rengeteg hibával játszik, de látható a fejlődés.

“Véleményem szerint a csapat fejlődik. Természetesen a tabella és a jelenlegi helyzet szempontjából nagyon fontos lett volna a győzelem, de a teljesítmény ott volt. A nagyobb helyzetek kialakítása érdekében néhány kockázatot vállaltunk és egészen a végéig meccsben voltunk. Úgy hiszem, hogy most már a megfelelő úton vagyunk, csak annyit tehetünk, hogy tovább fejlődünk ezen a vonalon. Egy olyan csapatot láttam, amely 95 percen át keményen küzdött. Most nem volt aggodalom, szenvedés vagy félelem, ellentétben amikor megérkeztem.” – nyilatkozta Pioli a meccs után.

“Még mindig rengeteg a hiba, például a passzoknál meg kellene tudnunk tartani a labdát. Rafael Leao? Igaz, hogy ma este többet vártam tőle a pályán. Azért szállt be, hogy tempót váltsunk és szükség volt a friss energiára. Rengeteg potenciál van benne, de határozottan több kell tőle. A ma esti játéka nem a tőle megszokott szint volt.”

“Ha megnézzük a két gólt, mindkét esetben több játékosunk volt a büntetőterületen belül, de nem tudtuk a megfelelő módon olvasni a szituációt. Ezek azok a dolgok, amelyeken még dolgoznunk kell, sokkal figyelmesebbnek kell lennünk és gyorsabban kell reagálnunk. Theo Hernández egy olyan játékos, aki előre megy és jó hatással van, de mindemellett az egyensúlyra is szükség van és azt is biztosítanunk kell, hogy valaki visszaérjen az esetleges ellentámadások megelőzése érdekében. Észre kell vennünk, hogy ebben a csapatban megvan a minőség. Bár nincsenek nagy bajnokaink, de mindenkiben megvan a minőség. Ha megvan bennünk az egységes csapatszellem és az együttműködés, akkor elérhetünk valamit.”

“A második félidőben háromvédős rendszerre váltottunk. Ante Rebicnek kellett fognia Senad Lulicot és ezt jól megoldotta, mert azon az oldalon nem sikerült támadást vezetni.”

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Kicsit értelmesebb a szövege, mint “Gyampinak” (Morph -tól kölcsönözve).
  Azért látjuk, hogy csak van különbség “edző” és edző között.
  Sajnos a 6. hely is 8 pontra van. A decemberi 4 meccsből jó lenne 10 pontot összeszedni.

 2. Tök jó, hogy látja a helyzetet utólag, de ez a meccs rajta ment el, ezt ne feledjük!
  Eleve nem Rebicet kellett volna behozni, hanem Leao-t a sérülés után. Akár átállni 2 csatáros játékra ahol jobban érvényesülne a Theo játéka.
  Paqi helyett Bonaventura kézenfekvő csere lett volna semmi extra kockázat.
  Én Cruiyff elméletét csípem, neki az egyik pontja az volt ha előnyt kell ledolgozni, ő behoz egy középpályást, minél előbb visszaszerezze a labdát, mert támadni csak akkor lehet, ha nálad a labda.
  Aki látta az utolsó pár percet azt hiszem érzi ennek a jelentőségét.
  A mai edzők sajnos vagy teljesen hülyék, vagy egyszerűen nem bírják el a nyomást. Behoznak 3-4 vagy akár 5 támadót is és ezzel elmondhatják, hogy mindent megtettek a gólszerzés érdekében. Nekünk egyenlőre a legveszélyesebb emberünk a “balbunkó”….
  De egy Rebic soha nem lesz szélső védő/futó. Akkor már tényleg inkább Borini. De nem értem miért kell a szélre pakolni a játékosokat, azok helyzetbe nagyon ritkán kerülnek.