A Milan szűkös, egygólos győzelemmel zárta a Serie A 10. fordulóját, miután hazai pályán 1-0-ra nyert a Spal ellen. Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője mellett Samu Castillejo és Leo Duarte is nyilatkozott a mérkőzés után.

“Csapatszellemet kértem a játékosoktól és úgy gondolom, hogy ez meg is volt a mérkőzésen. Gólhelyzeteket alakítottunk ki, de sajnos a végéig tartanunk kellett az eredményt. Mindig a következő mérkőzés az a meccs, amely megváltoztathatja a szezont. Örülök a játékosoknak, a klubnak és a szurkolóknak. Most a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, mivel nagyon kemény és erős ellenféllel fogunk játszani. A játékunkban voltak pozitívumok és olyan dolgok is, amiken még dolgoznunk kell.” – mondta Pioli.

“Suso? Ő egy minőségi játékos, sokkal többre képes. Örülök, hogy egy ilyen jellemvonásokkal rendelkező játékost edzhetek. Egyénként sohasem nyerhetsz, az egész csapat játékban volt 95 percen keresztül. Jól védekeztünk a rögzített szituációknál és javulást láttam a Roma elleni találkozóhoz képest. Remélem, hogy ezek a mérkőzések minél hamarabb feloldják a játékosokat, mert a csapatnak tiszta elmére van szüksége.”

“Rafael Leao? Azt fontolgattam, hogy pályára küldöm, ha nem sikerül gólt szereznünk. Sok minőségi játékosunk van és nem tudok mindenkit pályára küldeni, amíg nincs nagyobb egyensúly. Úgy érzem, hogy ez a csapat képes fejlődni. Ha magabiztos vagy, akkor bármi lehetséges. Egyszerre mindig csak egy mérkőzésre koncentrálhatunk. Csak azzal kell foglalkoznunk, hogy az elejétől kezdve küzdjünk és a végén így fejezzük be, mint ma. Egyéni játékkal ma már nem lehet mérkőzéseket nyerni. Most vissza kell nyernünk az energiánkat, mert vasárnap meggyőző teljesítményt akarunk nyújtani.”

“Minden mérkőzés különböző. Összehasonlításképpen a Lecce sokkal zártabb volt, de mégis képesek voltunk több helyzetet kidolgozni. A Spal agresszívan és nagy tempóval játszott az első félidőben, de még így is megvoltak a lehetőségeink, hogy megszerezzük a vezetést. Tudtuk, hogy nem fogják tudni fenntartani ezt a tempót az egész mérkőzésen és a csapatnak sikerült játékban maradnia. Koncentráltak maradtunk és elszántak voltunk, ezáltal sikerült néhány technikai hibát is áthidalnunk. Nem adtuk fel a győzelmet és nagy lelkesedéssel játszottunk, megvolt az akarat a harcra és az önfeláldozásra.”

“Úgy gondolom, hogy ez egy fontos lépés a fejlődésünkben. Boldog vagyok, hiszen amióta itt vagyok nagyon sokat dolgoztunk és a játékosok, a klub illetve a szurkolók is csalódottak voltak, hogy nem sikerült olyan eredményeket elérnünk, amikre szükségünk lett volna. Győzni a Serie A-ban mindig nehéz. Helyes, hogy örültünk a győzelemnek, de már befejeztük az ünneplést, mert újabb fontos mérkőzések várnak ránk.”

Leo DUARTE: “Ez egy fontos meccs volt, különösen a győzelem miatt. Ez a három pont nagyon fontos számunkra. Már jó ideje nem nyertünk és ez a győzelem jót tesz a csapatnak az önbizalom és a ritmus szempontjából. Három nagyon nehéz mérkőzés áll előttünk. Vissza kell nyernünk az önbizalmunkat annak érdekében, hogy jó mérkőzéseket játsszunk.”

“Én is sokat fejlődhetek. Majdnem három hónapja vagyok itt és csak kétszer játszottam, így egy kicsit hiányzik a ritmus. Mindig keményen dolgozom, így ott vagyok, amikor a csapatnak szüksége van rám. Remélem, hogy kiérdemlem a csapat és az edző bizalmát, hogy segítsek és megmutassam az értékemet.”

Samu CASTILLEJO: “Boldog vagyok, ahogyan a mérkőzés alakult. Lehetőségem volt gólt szerezni, de nem volt könnyű. Munka, lelkesedés, szív és lélek. Ezek azok, amiket mindig mutatok a pályán és ezek a részeim. Minden mérkőzésen készen állok. Nem csak a teljesítményemnek örülök, hanem az eredménynek is. Az olasz futballban soha nem könnyű megnyerni egy mérkőzést, mert a csapatok jól felkészültek és a legapróbb részleteket is tanulmányozzák az ellenfélből. A Spal egy erős csapat és magasan védekeztek. Nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre és végül a dolgok működtek. Úgy gondolom, hogy együtt kell maradnunk, mert kemény periódusban vagyunk és eddig nem sikerült olyan eredményeket elérnünk, amilyeneket akartunk. Egy család vagyunk, egy csapatnak egy családnak kell lennie és támogatnunk kell egymást. Ez a legfontosabb.”

“Lazio? Nagyon erős csapat. Az elmúlt évben láthattuk, hogy nem könnyű ellenük játszani. Vasárnap nagy harc lesz és szívvel-lélekkel kell játszanunk a győzelemért.”

1 hozzászólás

  1. Samu örült a teljesítményének? Szépeket fetrengett oké az ment tényleg 😀 Fantasztikus dolog a San Siroba 0-0-nál minden kisebb szellőnél perceket fetrengeni. Remélem többet nem lép pályára Milan mezbe. És azt is remélem hogy télen lesz aki pénzt ad érte. Suso pedig hozott 3 pontot, erre nem lehet mit mondani. 4-3-3-ba jelenleg nincs más helyette. Nyáron el lehetett volna adni, de Gimpaolo ragaszkodott hozzá.