A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint Stefano Pioli több változtatásra is készül a kezdőcsapatban a csütörtöki Spal elleni soron következő mérkőzésen.

Hétközi forduló következik a Serie A-ban és a vasárnapi Roma elleni bajnokit követően csütörtökön újra pályára lép a csapat. Az ellenfél a 19. helyen álló Spal együttese lesz, amely 9 forduló alatt 3 ponttal szerzett kevesebbet, mint a 12. helyezett Rossoneri.

A Gazzetta szerint Pioli a kezdőcsapatban szavazhat bizalmat Leo Duarténak, méghozzá a védelem jobb oldalán. Az utóbbi időben Davide Calabria és Andrea Conti is kiábrándító teljesítményt nyújtott, amelynek következtében az edző Duarte pályára küldésével meglepő változtatásra szánhatja el magát. Ezen kívül a középpályán Lucas Biglia helyett az új szerzemény Ismael Bennacer kezdhet Franck Kessiével és Lucas Paquetával.

Az olasz lap arról ír, hogy a támadó-szekcióban is lesz változtatás. Pioli a Roma elleni meccs előtt határozottan megvédte Susót, de most leültetheti a cserepadra. Amennyiben így történik, akkor Samu Castillejo és Ante Rebic közül kerül ki Suso alternatívája és jelenleg előbbi játékára van nagyobb esély.

Ezen kívül az edző középcsatár poszton Krzysztof Piateknek szavazhat bizalmat az első perctől kezdve. A lengyel csatár az előző két meccsen egyaránt a cserepadon kezdett.

VÁRHATÓ KEZDŐ A SPAL ELLEN A GAZZETTA SZERINT:

G. Donnarumma
Duarte, Musacchio, Romagnoli, Theo Hernández
Paquetá, Bennacer, Kessié
Samu Castillejo, Piatek, Calhanoglu.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Duarte?? Hát nem tudom. 😀 Attól tartok ez még nagyobb baklövés. Nekem Calabria játékával a labdaeladáson túl nagy bajom nem volt. Bizonytalan igen, de ezt nagyban befolyásolja az is hogy a középpálya struktúrája megváltozott. Látható, hogy még mindig 4-3-3-t ír mindenki, holott 2 védekező középpályással és 3 támadóbb középpályással játszik Pioli.
  Szerintem Calabria a világ egyik legjobban védekező jobbhátvédje amit az elmúlt évek statisztikája is mutatja. Nem vagyok vak… Pocsék formában van. De ez a csapat 95%-ra igaz. Ha végre tud egy játszó csapatot összetákolni a mester, nem lesz gond a szélen. Conti pl 3 védős rendszerben lenne jó, mivel neki egyértelműen a védekezés a gyenge pontja.
  Amúgy nem lenne ördögtől való egy 3 védős rendszer:
  Donnarumma
  Duarte-Musacchio-Romagnoli
  Calabria/Conti-Kessie/Krunic-Bennacer-Theo
  Hakan
  Leao/Rebic-Piatek

  Így a gyors, jól támadó szélső védőket kihasználhatnánk és hátul védekezésben 5 védő talán stabilitást jelentene. Nálam egyértelműen Suso és Biglia a gyenge pont. Egyik sem építi a játékot, különböző okokból.

  • Az a baj Calabriaval h. bődeletesen nagy hibákat vét és sajnos rendszeresen + nincs mellette egy Nesta v. Silva aki kijavíthatná. Musa játszik mellette, aki szintén nem egy életbiztosítás. Láthattuk felkészülési meccseken is hogy miket hoztak össze. Pl. ezt a passzt a Roma ellen nem lehet sem a középpályára, sem a pocsék formára ráhúzni. Több van benne remélem, de amíg fejben nem szedi össze magát kell egy más alternativa. Jelen helyzetben nálam Conti is megelőzi, pedig ő is nagyon gyenge jobbhátvéd.

 2. Hogy Calabri a világ egyik legjobb védekező hátvédje lenne azt kétlem. A 3-5-2 járható út lehetne a kerethez képest. A cikkhez szolva pedig ez a baj. Jobb hátvédre nincs emberünk, Suso helyett Samu az mivel lesz jobb? Piatek pedig nem jobb Leonal.

 3. Sokat nem láttuk játszani Duarte-t, de nekem tűnt nagyon darabosnak. Talán van benne annyi mozgékonyság, ami minimum kell a szélre. Egy próbát megér. Legalább Pioli látja a gyenge pontokat és próbálkozik, manapság ez is nagy szó. Én megpróbálnám Leaot Suso helyén, ha Piatek kezd. Rebic is kaphatna egy esélyt kezdőként, ezesetben Leao padon kezdhetne és a Piatek/Rebic duo gyengébbikét válthatná a szünetben.

 4. Azért ne kezdjük el dicsérni, mert 2 meccs után rájön valamire, amit okkal mondanak neki, de ő inkább védi és még több pontot hullajt miatta. Lehet most már nyerni akar ő is, de ahhoz egy Rebic se ártana, mert ő legalább tud focizni.

 5. Már rég ki kellett volna venni a kezdőből Susot, Rebicnek több játékidőt kellene adni hiszen ő még nem kapta meg azt a többiekkel szemben. Calabria jól kezdett a csapatban, de nem fejlődik semmit. Az viszont nekem is szimpatikus hogy legalább mer változtatni, próbálkozik Pioli.

 6. Uraim, 3-5-2-ben mi még csak ne is fantáziáljunk. Ahhoz nincs keretünk. 4 védővel kell játszanunk és ha lehetséges 2 csatárral. Hogy mi van a kettő között csak másodlagos.
  Duarte nem sok lehetőséget kapott eddig, de szerintem nem játszott rosszul. Magabiztos, meg van a gyorsasága és sokkal érettebb, mint Calabria vagy Conti.
  Én remélem, hogy Pioli beépíti. vagy Musa helyére, vagy pedig a jobb szélre.

  Suso-t pedig köszönjük meg, Giampaolo-nak, aki nem engedte eladni, mert szerinte tökéletes trequartista-nak. Persze csak az első tétmeccsig volt az.

  • Miért nincs keret 3-5-2-höz? Caldara, Musa, Roma, RR, Duarte és Gabbia is belső védő. Széleken nagyon erősek lehetünk, főleg ha Conti Atalantás teljesítményét nézzük ebben a taktikában, másik oldalon meg ott van Theo. Középpálya és támadósor bőven jó, de elsősorban fiatalabb játékosokkal, pl: Kessie-Bennacer és előbbre Hakan.