Jacopo Mascheroni építész bemutatott egy tervet a San Siro felújítására, azonban a Milan és az Inter vezetősége továbbra is az új stadion építése mellett teszi le a voksát.

Szeptember végén mutatták be hivatalosan azt a két pályázatot, amely közül hamarosan kikerülhet a győztes. Az új milánói stadion egyik látványtervét a MANICA Architecture és a Progetto CMR közösen készítette, míg a másik dizájn az amerikai Populous tervezőcég nevéhez fűződik.

A Milan és az Inter eredeti terve, hogy az új stadion a jelenlegi San Siro mellett épüljön fel, míg a történelmi stadion lebontásra kerülne és a helyén egy kereskedelmi és szabadidőközpontot hoznának létre. Az ügyek intézése folyamatban van és a klubok még nem kapták meg a szükséges engedélyeket.Ugyanakkor Milánó önkormányzata nem igazán hajlik a San Siro lebontására, viszont az Elliott Management szóvivőjének kijelentése szerint a létesítmény állapotának fenntartása és a szerkezetátalakítás nem életképes út. Ha a város nemet mond a San Siro lebontására, akkor a klubok döntenek a következő lépésről.

A JM Architecture építészirodát vezető Jacopo Mascheroni elkészített egy tervet a San Siro felújítására és szerkezetátalakítására vonatkozóan. A projekt a Gyémánt elnevezést kapta és a terv alapján eltávolítanák a teljes tetőszerkezetet, a harmadik gyűrűt és a tornyokat, míg az első és második gyűrűt felújítanák. A felújítás első lépése egy úgynevezett nulladik gyűrű felépítése lenne és ezt a játéktér két méterrel történő süllyesztésével valósítanák meg.

A stadion a renoválást követően körülbelül 62 ezer néző befogadására lenne alkalmas. Mascheroni építész szerint a felújítás három év alatt valósítható meg és teljes költség 200-250 millió euró.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ki nem xarja le a látványterveket…?!
    Csapatunk nincs, de van látványterv..
    Mekkora megkönnyebbülés..
    Most már minden faxa..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet