Stefano Pioli csapata szombaton délután egy edzőmeccset játszott a Primaverával.

Miközben zajlanak a nemzetközi válogatott mérkőzések, Milanellóban nem állt meg a munka és az új edzővel – ám meglehetősen megcsappant létszámmal – tart a felkészülés a jövő heti Lecce elleni bajnokira. Jelenleg tizenkét játékos nem áll Pioli rendelkezésére a válogatottbeli kötelezettségek miatt: Rade Krunic, Ante Rebic, Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli, Krzysztof Piatek, Ricardo Rodriguez, Hakan Calhanoglu, Ismael Bennacer, Lucas Paquetá, Franck Kessié, Rafael Leao és Matteo Gabbia.

Szombaton az első csapat egy edzőmeccsen 4-0-ra legyőzte az ifiket Milanellóban. Pioli a 4-3-3-as formációt alkalmazta és a meccsen a 19 esztendős Marco Brescianini mesterhármast szerzett, valamint Fabio Borini is eredményes volt. Pioli lehetőséget adott a hosszú sérüléséből visszatérő Mattia Caldarának is.

MILAN:

Pepe Reina
Andrea Conti, Mattia Caldara, Mateo Musacchio, Theo Hernández
Marco Brescianini, Lucas Biglia, Alessandro Sala
Samu Castillejo, Fabio Borini, Giacomo Bonaventura

MILAN PRIMAVERA:

Antonio Donnarumma
Lenny Borges, Riad Tahar, Simone Potop, Leroy Abanda
Simone Bassoli, Alessio Brambilla, Giovanni Robotti
Giacomo Olzer, Emanuele Pecorino, Siaka Haidara

A Primaverában csereként lehetőséget kapott: Matteo Soncin, Enrico Di Gesù, Kelvin Cudjoe, Riccardo Oddi, Nikolaos Michelis, Alessandro Negri, Mattia Cretti, Pasquale Costanzo, Francesco Palmieri, Pietro Grassi, Matteo Angeli és Matteo Cattaneo.

ÖSSZEFOGLALÓ A GÓLOKKAL:

 

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Hát, ha megint megy tovább ez a 4-3-3, semmi jót nem remélhetünk, eddig sem működött. Én már csak azért is örültem volna Spallettinek, neki talán lett volna töke változtatni. Ha most én lennék az edző, biztosan egy 3-5-2 tennék fel.
    Hátul megvagyunk, a balon akár még RR is játszhatnak, lassú ugyan de védekezni tud. A két szélén két futni tudó, Theo és Conti. Középen Kessie Krunic Bona, elől Piatek és Leao. Így talán stabilabbak lennénk középen, Piatek sem lenne egyedül 30 méteres körzetben, és nem Kessie lenne utána legközelebb a kapuhoz. Ja és így a két fék is kikerülne… Várom a véleményeket

  2. Azért jók ezek a felkészülési meg edzőmeccsek, mert ha valaki észreveteti magát, mint most Brescianini vagy nyáron Gabbia (aki már 2 éve bemutatkozott tétmeccsen), akkor ez nem annyira számít, mert ezek nem tétmeccsek. Pedig ez kellene hogy legyen a kiindulópont. Egy csomó nagy együttesben az ilyen meccseken nyújtott jó teljesítményüknek köszönhetően robbantak be játékosok.
    Gabbia hány percet játszott Giampaolónál? Egyet sem. Brescianini játszani fog Piolinál? Szinte biztos, hogy nem. A védőt simán be lehetett volna dobni néhányszor, elnézve Musacchio bizonytalankodásait. Állítólag szar az utánpótlásunk, de az esélyt sem adjuk meg egy csomó játékosnak, hogy bizonyítson. Így a játékost semmi sem fogja motiválni, mert sejti, hogy a Milannak ő csak arra kell, hogy valamilyen üzletbe bevonják pénzcsökkentő tételként, a Milan utánpótlását viszont elkönyvelik olyannak, amelyből csak középszerű játékosok kerülnek ki. A Milan utánpótlását nem lehet megítélni. A klub egyszerűen képtelen használni az utánpótlását. Időnként azután rádöbbenünk, hogy jé, volt itt egy Elber, egy Vieira, majd néhány évtizedet ugorva csodálkozunk, hogy volt egy Aubameyangunk, mostanában egy Petagnánk, akit mi 1 millióra tartottunk, később pedig az Atalanta tizenkétszeres pénzt kapott érte. És elképzelhető, hogy Donnarummát már régen el vagy kölcsönadtuk volna a Serie B-be vagy még most is a kispadon rohadna, ha Mihajlovic nem “fedezi fel”.

    • Gattuso a megbízása előtt a B csapatot vitte, úgyhogy nekem fura, hogy senkit nem vitt fel magával, mikor kinevezték. Még most sem úgy működik a Milan, mint ahogy egy modern futballklubnak működnie kéne, pedig Maldiniék ezt tűzték ki célnak, de őket egy probléma annyira lefoglal, hogy semmi mást nem látnak meg közben, legalábbis kívülről ezt látni.