Zvonimir Boban, a klub igazgatója szerint a csapatban ennél sokkal több van, mint amit láthattunk és úgy véli, hogy az edzőváltás mindenkinek egy vereséggel ér fel.

111 nap. Ennyi ideig volt Marco Giampaolo a Milan edzője. A szezon hátralévő részében Stefano Pioli vette át a csapat irányítását és az új edzőt szerdán mutatták be.

“Nem tölt el örömmel minket, hogy ilyen hamar be kell jelentenünk az edzőváltást. Ez egy vereség mindannyiunk számára. Hisszük, hogy ez egy helyes döntés a klub számára, ahogyan a nyáron is helyesnek gondoltuk a választást. Üdvözöljük Stefanót, aki egy nehéz helyzetet örökölt. Ő egy komoly személy és egy nagyszerű edző. Együtt kilábalhatunk ebből a szituációból. Azért választottuk őt, mert mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy sikerrel járhat.” – mondta Boban.

“A csapatban több van, mint amit a szezon első mérkőzésein láthattunk és úgy gondoljuk, hogy Stefano rendelkezik a szükséges jellemvonásokkal ahhoz, hogy kiváló eredményeket érjen el. Mi is felelősek vagyunk a kialakult helyzetért, de nincs szükség arra, hogy elveszítsük a szívünket. Még csak a szezon elején járunk és hiszünk abban, hogy a Milan számára fontos dolgokat vihetünk véghez. Nem a mi csapatunk a legerősebb a világon, de nem is olyan, mint amit eddig láthattunk.”

“Pioli kinevezése megerősíti azt a meggyőződésünket, hogy az eddig látottakhoz képest a csapat tud jobb játékot játszani és nagyobb minőséget mutatni a pályán.”

“A szurkolóknak minden joguk megvan, hogy kifejezzék az eltérő véleményüket. Nem csalódtam bennük, mert nagyon sokat adtak nekem az életemben. Remélem, hogy a lehető leghamarabb sikerül őket meggyőzni. Mi korábbi játékosok – akik most vezetők – nem veszítjük el azt a versenyképességünket, ami a pályán volt. A legnagyobb győzelmi vággyal végezzük a munkánkat és a célunk nyerni. Különösen akkor, ha a Milanról van szó. Tudjuk, hogy fokozatos fejlődésre van szükség. Normális, hogy hosszabb időt vesz igénybe, mert nem tudsz mindent azonnal megtenni. Vannak olyan dolgok, amelyeket figyelembe kell venni, mint például a Pénzügyi Fair Play.”

“Spalletti? Nem beszélek Spallettiről. A mi választásunk Pioli volt. Rudi Garcia? Piolira összpontosítottunk, mert nagyon jól ismeri a csapatunkat és az olasz labdarúgást. Természetesen szóba kerültek különböző edzők, de végül Stefanóra esett a választásunk.”

“Nyári mercato? A döntéseket együtt hozzuk. Paolóval és Massarával együtt dolgozunk, együtt értékelünk és ma is ugyanazt tudom mondani, amit gondolok. Szerintem nagyon hasznos lenne néhány tapasztalt játékos.”

“A csapatnak sok erőssége van és ezeket ki kell használnunk. Az edzőnek tisztában kell lennie ezzel, ahogy a játékosoknak is. Ennél sokkal jobban tudunk teljesíteni.”

Paolo Maldini nyilatkozata az edzőváltás okairól, a szezonról és Stefano Pioliról.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. “Azért választottuk őt, mert mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy sikerrel járhat.” – mondta Boban.
    aham..ugyanezt hallottuk nyáron Zsánpolóról is, aztán mi lett a vége..egyébként nem ciki egy évben 3× edzőt cserélni,mert a sorsolásunkat nézve 6 elég húzós meccs jön, szóval elég erősen benne van a pakliban.
    Egyébként az FFP idén nem érint minket, ha jól tudom ,ugyanis nem indulunk nemzetközi kupákban, akkor miért nem költünk??

  2. Hiteltelenek már ezek a nagy szövegek…”szívvel, lelkesedéssel, szenvedéllyel dolgozunk”…senkit nem érdekel, ha nincs semmilyen látható eredménye. Ha szükség van tapasztaltabb játékosokra, miért nem jöttek???? Totális fejetlenség van a klubnál és ami az igazán nagy probléma, hogy a “nagy visszatérőknek” sincs semmi ötletük, hogy lehetne itt rendet tenni.