Alig néhány nap telt el a derbi óta, a Milanra újabb mérkőzés vár a Serie A-ban. Ezúttal a Torino lesz az ellenfél. Marco Giampaolo, a Milan edzője megtartotta sajtótájékoztatóját.

“A Torino egy nehéz ellenfél, fizikailag erősek és egyénileg jó játékosok alkotják a csapatot. Kemény mérkőzés lesz, de csak magunkra kell koncentrálnunk és a legjobbunkat nyújtani. A döntéseimet az ellenfél és a mérkőzés alapján fogom meghozni.” – mondta Giampaolo a mérkőzést megelőzően az újságíróknak.

“El tudom képzelni, hogy a szurkolók mennyire csalódottak a derbi után. A mérkőzésen elrontottunk néhány részletet, de sok apró dolgot jól csináltunk. Nem kell mindent eldobni, folytatnunk kell az utat. A csapat jól dolgozik és magunk mögött kell hagynunk ezt a fájdalmas vereséget. Nem kritizálhatom a játékosok az általuk tett erőfeszítések miatt. Reagálnunk kell, felemelt fejjel, koncentráltan és elszántan játszva. Tisztában vagyok azzal, hogy fejlődnünk kell, de ez a teljesítménnyel kezdődik. Azon dolgozunk, hogy erősebbek legyünk és meggyőzőbb futballt játszunk. Ismerjük a problémáinkat és dolgozunk a megoldáson. Fejlődnünk kell a labdajáratás tekintetében, összjátékban és kevesebb hibával kell passzolnunk.”

“Nagyobb intenzitással kell játszanunk. Nem tudom, hogy hol fogunk végezni a szezon végén, de ez attól függ, hogy hogyan fejlődünk csapatként. Hiszek abban, hogy a csapat javulni fog és hiszek az időben. Az idő lesz a legjobb barátom és egyben a legnagyobb ellenségem is. Nem fogok célokról beszélni, jelenleg nincs értelme. Fejlődnünk kell támadásban. Azon dolgozom, hogy a legtöbbet hozzam ki a játékosaimból. Képesnek kell lennem arra, hogy a játékosaim jellemvonásait figyelembe véve a legjobb támadó-kombinációt alakítsam ki. Még mindig meg kell találnunk az egyensúlyt, de sikerülni fog. Meg kell tanulnunk, hogy minél inkább az ellenfél térfelén tartózkodjunk és ez több kapura lövéshez fog vezetni.”

“A klub vezetősége napi szinten jelen van az edzéseken. Minden tréningen lehetőség van megosztani egymással a véleményeket és az ötleteket. Ebben nincs semmi különös, teljesen normális beszélgetések zajlanak. Soha nem gondoltam arra, hogy veszélybe került volna a munkám. Csak arra összpontosítok, hogy jó munkát végezzek.”

“Piatek? Nincs semmi probléma vele. A lehető legjobb helyzetbe kell hoznunk, hogy jól teljesítsen és gólokat szerezzen. Suso? Az Inter elleni meccsen egy előre meghatározott pozícióban kezdett, aztán folyamatosan elmozgott a szélre és az első negyedóra után a bal szélen játszott. Tetszett, amit láttam tőle középen és szélen. Bennacer és Theo játéka? Vagy ők, vagy Biglia és Rodriguez fog játszani. Bonaventura? Sokkal jobban érzi magát, játszhat is a Torino ellen. Jack bárhol képes játszani, a támadó-szekcióban és a középpályán is bevethető.”

A Torino-Milan meccset ma este 21:00-kor rendezik a Stadio Olimpico Grande Torinóban.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Bonera az edzői stábban, vicc. Mindig ugyanazt nyilatkozza. Legalább keményen belenyúlni a kezdőbe. Bonaventura mi a túróért nem játszik? Lassan 3 hónapja egészséges. A védelem ok, a török és Suso kispad, Piatek kispad, jöhet a a horvát előre és persze Leao, Bona mögöttük. Bennacer Afrika győztes már rég a kezdőben lenne a helye. Ha nem jönne be akkor legalább látná az ember , hogy valamit változtatott.