Csütörtökön délelőtt a Politecnico di Milanóban egy esemény keretein belül hivatalosan is nyilvánosságra hozták az új milánói stadion látványterveit két építésziroda tervezésében. Az egyik terv a MANICA Architecture és a Progetto CMR közös projektje, míg a másik dizájnt az amerikai Populous tervezőcég készítette.

MANICA-CMR látványtervei

Az építésziroda a Milánó gyűrűi címet adta a projektnek. A két összekapcsolt, tökéletes egyensúlyban lévő ikonikus gyűrű azt az erőteljes üzenetet továbbítja, hogy a milánói emberek jelentik az igazi kapcsolatot a labdarúgás örökségének és jövőjének megőrzése szempontjából a San Siro kerületben.

A stadion környezete gyönyörű park. A távoli képen megfigyelhető, hogy a San Siro emlékére egy futballpályát alakítanának ki a jelenlegi stadion helyén. A dizájn egy korszerű stadiont ábrázol, könnyű, letisztult belső jegyekkel. A látványterv két múzeumot és egy-egy olyan megastore-t ábrázol, amely az év 365 napján a rajongók rendelkezésére áll.

A MANICA Architecture olyan projektekben vett részt, mint a Shanghaiban lévő Mercedes-Benz Aréna, a moszkvai VTB Aréna, a san franciscói Chase Center vagy éppen a Guangzhou International Sports Arena.

POPULOUS látványtervei

A Katedrális – ezzel a névvel jelentette be az amerikai építésziroda az új stadiont, megjegyezve, hogy ez lehet Európa legnagyszerűbb stadionja. A létesítmény globális ikonként egyedülálló otthont biztosít a két legendás milánói klub számára.

A stadion külső megjelenését Milánó két legikonikusabb épülete ihlette, azaz a dóm és a II. Viktor Emánuel galéria. A bemutató szerint az aréna Európa legfenntarthatóbb sport- és szórakoztató kerületének szívében helyezkedik el.

A nézőtér európai viszonylatban is rendkívül közel helyezkedik el a játéktérhez, ezáltal minden eddiginél közelebb hozza a szurkolókat a játékhoz illetve felejthetetlen hangulatot teremt. A stadiont egy elegáns üveghomlokzat veszi körül.

A Populous vállalathoz számtalan projekt fűződik, a teljesség igénye nélkül a Tottenham új stadionja, valamint az Emirates Stadium, a Wembley, az Etihad Stadium, a Parc Olympique Lyonnais, az Estádio da Luz, a Kazan Arena és a dél-afrikai FNB Stadium.

A bejelentés szerint a győztes projektet a Milan és az Inter később fogja kiválasztani a milánói polgárok és a szurkolók véleményét figyelembe véve.

Melyik látványtervek nyerték el a tetszésedet az új San Sirót illetően?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

7 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Katedrálisnál csomót beszéltek a tervezők a technikai fejlesztésekről, ami alapján az sokkal gazdaságosabbnak és modernebbnek tűnik, úgyhogy több szempontból is azt választanám én is. A másiknál jópofa dolog, hogy a szurkolók fényképeit rakják ki a stadion oldalára, de ez szerintem fölösleges a másik az elmondottak alapján sokkal jobb.