Lucas Paquetá sérülés miatt minden bizonnyal kihagyja a csütörtöki Torino elleni mérkőzést és veszélybe került a játéka az azt követő bajnoki meccsen is.

A 22 éves középpályás a 64. percben Hakan Calhanoglut váltotta az Inter elleni 2-0-ra elveszített rangadón. Mint utólag kiderült, Paquetá sérülést szedett össze a mérkőzésen, így vasárnap nem edzett Milanellóban.

A Corriere della Sera és a La Gazzetta dello Sport jelentése szerint Paquetának megsérült a bal combhajlító izma, így hétfőn orvosi vizsgálatokon vesz részt és ezt követően állapítható meg, hogy mennyire komoly a sérülése. Előzetesen a Gazzetta megjegyzi, hogy a brazil válogatott középpályás minden bizonnyal nem fog pályára lépni a Torino ellen és kérdéses a játéka vasárnap a Fiorentina ellen is.

Paquetá ebben a szezonban az első négy fordulóban mindegyik meccsen pályára lépett, két alkalommal kezdőként és kétszer csereként beállva kapott lehetőséget.

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Paqueta eddig csalódás, amit Milan-mezben mutatott. Piateknek legalább volt néhány jó hete-hónapja tavasszal, rugdosta a gólokat, de a brazilnak még a nem annyira gyors Serie A sebességének felvétele is nehézséget jelent. Suso helyén tudnám esetleg elképzelni (4-3-2-1-ben), esetleg trequartistaként, de már játszott ezeken a posztokon is, és finoman szólva sem volt meggyőző.

  • Valószínűleg nem véletlenül “csak” csere a jelenleg nem túl acélos brazil válogatottban sem. Marketing híre még van egyelőre, de tudás az sajnos nemigen látszódik. Ez nem a brazil bajnokság, ahol el lehet bohóckodni, itt bizony kőkeményen teljesíteni is kéne.

  • Az a helyzet, hogy Donnarummát leszámítva alig van olyan játékos, aki nem okozott csalódást Milan-mezben ebben az évben. Talán Piatek és Bakayoko sorolható ide, de ugyebár ebből az egyik nagy formahanyatláson megy át és nem megy neki a játék, a másik pedig már nincs itt. Én szerintem közel sem Paqueta a probléma, sokkal inkább az, hogy ez a srác 4-2-3-1-ben vagy talán még 4-3-1-2-ben sokkal jobb teljesítményre lenne képes. A mostani posztjával se lenne túlságosan nagy gond, ha rendre rá jönnének ki a támadások, nem pedig a középpálya jobb oldalán bolyongó Kessiére. Ezt Gattuso sem tudta kiküszöbölni és eddig Giampaolo sem. Kessiének sokkal több védekezési feladatot kellene adni, mert az ő adottságai abban sokkal használhatóbbak. Anno Gattuso sem a támadásépítésért felelt meg a befejezésekért.

   Engem az egyetlen, ami zavar Paqueta esetében h rettenetesen fegyelmezetlen. Majdnem több sárga lapot kapott (meg pirosa is van) mint ahány gólpasszt-kulcspasszt kiosztott… Sokszor hisztizik, reklamál és túlpörög. Le kellene higgadnia, mert az nem kóser h ő a 20. percben besárgul aztán le kell kapni a pályáról nehogy kiállítsák és emberhátrányba kerüljön a csapat.

   Neki időt kell adni, ez az első teljes idénye itt a Milanban.

   • Azért az nem véletlen, hogy gyakorlatilag minden játékunk Susóra és Kessiére jön ki. Divat most szidni Őket, de szinte mindig megjátszhatóak, és iszonyat mennyiségűt dolgoznak. Sajnos Kessié elég pontatlan a befejezéseknél (gólszerzés, kulcspasszok), de ne gondoljuk már, hogy valaki csak kóvájog a pályán, és mégis mindig helyzetbe kerül. Ráadásul a védekezéshez is mindig visszaér.
    Paquetára azért nem jönnek ki a támadások, mert nem ér oda…

 2. Nekem a tavalyi szezon folyamán az tűnt fel, hogy mikor lesérült az idény elején Bonaventura, a csapat teljesítménye nagyon vissza esett. Mikor jött télen Paqueta, sokkal jobb lett a játék. Viszont azt nem értem, hogy most Bonaventura miért nem játszott még egy percet sem?

 3. Bonaventura a flakkomba sincs Paquetahoz. Ha Paqueta a “harmat gyenge” brazil válogatottba “csak”csere, akkor az is igaz, hogy Ventura a lópikula szinten lévő olasz válogatotba még meghívot sem kap. De egy igaz, Csanpikolo edző bá szintjéhez Ventura passzol nem Paqueta.

  • A “flakkomba sincs” kifejezés mire fel született? Mármint mi olyat nyújtott eddig Paqueta, amit Bonaventura ne tett volna már le az asztalra? Idén egyelőre érthetetlen okokból nem láttuk a pályán Jacket, de dinamikusabb, agilisebb a brazilnál. Nem csak fizikailag, szellemileg is. Én mind a kettejüket játszatnám, vagy legalábbis kipróbálnám…Bona a középpályán, Paque treqaként. Nem pedig Susot erőltetni a számára teljesen idegen poszton.