Gianluigi Donnarumma, a Milan olasz válogatott kapusa a nyilatkozatában beszélt a hétvégi Inter elleni derbiről, a fejlődésről, Sinisa Mihajlovicról, a szurkolókról, a kezdetekről és az álmáról is.

Donnarumma közel négy évvel ezelőtt, 2015 őszén egy Sassuolo elleni meccsen mutatkozott be a Milanban 16 évesen és 8 hónaposan. A 20 éves kapus az évek alatt 167 tétmeccsen védte a Rossoneri kapuját és 61 meccset hozott le kapott gól nélkül.

Az olasz kapus a MilanTV-nek és a DAZN mikrofonjainak nyilatkozott.

A FEJLŐDÉSRŐL

“Eleinte kevesebb rajtad a felelősség, mert nagyon fiatal vagy és ezért nagyobb kockázatokat vállalsz. Ezután folyamatosan fejlődsz, tapasztalatot szerzel és tudod, hogy mikor kell kockáztatni és mikor nem. Nagyon örülök a növekedési folyamatnak, amin keresztül megyek. Védekezés? Gratuláció jár a csapatnak és a védelemnek is, amely sokat segít és nagyszerű munkát végez az edzéseken illetve a mérkőzéseken.”

A LEGUTÓBBI INTER ELLENI MECCSRŐL

“Még mindig fáj egy kicsit. Gondolnunk kell arra a mérkőzésre, mert onnantól kezdve megváltozott a szezonunk. A vereség után csökkent az önbizalmunk és negatív eredmények jöttek. Mindannyiunknak emlékeznünk kell arra a meccsre és arra, hogy mi történt utána. Mindent bele kell adnunk és reméljük, hogy nagyszerű eredményt fogunk elérni.”

SINISA MIHAJLOVICRÓL ÉS A 3-0-RA MEGNYERT DERBIRŐL

“Sinisa nagyon fontos volt és minden jót kívánok neki. Tudom, hogy ő egy oroszlán és meg fogja csinálni. Remélem, hogy hamarosan megölelhetem. Mindenki nagyon motivált volt azon a derbin. Izgalmas volt az első Inter elleni derbin 3-0-ra nyerni. Az igazat megvallva a meccs után az öltözőben kicsordult a könny a szememből.”

BOBAN ELISMERŐ SZAVAIRÓL

“Nagyon köszönöm neki. Megpróbálom a legjobb formámat nyújtani és ösztönözni a csapattársaimat az edzések és a mérkőzések során. Normális, hogy a kapuból nézve megértek bizonyos helyzeteket és segíteni tudok a csapattársaimnak. Még az edzésen is. Nem szeretek veszíteni a játékokban, ilyenkor dühös vagyok. Arra buzdítom a társakat, hogy próbáljanak meg mindent beleadni az összes edzésen. Úgy viselkedek, mint mindig. Egy egyszerű srác vagyok.”

LUIGI TURCIRÓL, A MILAN KAPUSEDZŐJÉRŐL

“Nagyon sokat ad nekem és ő egy nagyszerű motivátor. Nagyon jó abban, hogy az edzéseken és a meccsek előtt kihozza belőlem a legjobbat. Sokat fejlődök, köszönhetően neki. Napról napra azon dolgozunk, hogy minden szempontból javuljak. Bízunk abban, hogy nagyszerű munkát fogunk végezni ebben az évben.”

A VERONA ELLENI ÜNNEPLÉSRŐL

“Őrült adrenalin szabadult fel bennem. Fontos volt számunkra a győzelem, mert ez segít nyerni és növeli az önbizalmat. A szabadrúgás után felszabadult az adrenalin és a csapattársaimmal együtt örültem.”

A SZURKOLÓK TÁMOGATÁSÁRÓL

“Nagyon fontos szerepet játszanak számunkra és közel kell maradniuk hozzánk.”

AZ INTER ELLENI DERBIRŐL

“A derbi mindenen túlmutat. Ez egy egyedülálló mérkőzés, ami önmagában felkészít, sok energiát és érzelmet ad. Páratlan megelégedéssel tölt el pályára lépni a derbin és győzni még jobb.”

A CSAPATRÓL

“Jól dolgozunk, még akkor is, ha az első mérkőzéseken kissé küszködtünk. Új edzővel általában normális, ha eleinte nehézségek akadnak. Követjük őt és biztos vagyok benne, hogy idővel javulni fogunk játékban is. Három meccsből kettőt megnyertünk és ugyan nem voltunk túl jók, de a győzelem segít meccseket nyerni.”

A DEBÜTÁLÁSÁRÓL

“Izgatott és kicsit feszült voltam, amennyire kellett. Különleges pillanat volt. Emlékszem, amikor Mihajlovic közölte velem egy nappal a meccs előtt. Izgatott voltam és felhívtam a családomat, fantasztikus volt. Mihajlovic megkérdezte tőlem, hogy félek-e. Azt válaszoltam, hogy nem, mert készen álltam. Jól edzettem és nagyon motivált voltam. Csalódott voltam, amikor elhagyta a Milant. Ő egy olyan ember, aki mindent megadott nekem és extra motivációt nyújtott a meccsek alatt. Nagyon közvetlen volt velünk.”

AZ ELSŐ MILANELLÓI EDZÉSRŐL

“Akkor érkeztem, amikor Inzaghi volt az edző. Milanellóban edzettem és labdaszedő srác voltam a San Siróban. Először a Cesena ellen ültem a cserepadon. Éppen a válogatottnál tartózkodtam, amikor egy sérülés miatt Galliani azonnal felhívott és közölte, hogy a következő meccsen ott fogok ülni a cserepadon. Leírhatatlan érzés volt.”

A KEZDETEKRŐL

“Négy éves voltam, amikor a bátyám, Antonio a nagybátyánkkal edzett. Nagyon korán kezdtem és mindig is a kapuban játszottam. Antonióval nagyon sokat viccelődünk. Ösztönöz, hogy a legjobbamat nyújtsam és a szavai megnyugtatóak a meccsek előtt. Ő egy nagyon fontos személy az életemben.”

A KAPUSPOSZTRÓL

“Vannak olyan pillanatok, amikor nem történik semmi, míg máskor folyamatosan jönnek a lövések. Nagyon fontos, hogy mindig a maximumot nyújtva dolgozz és soha ne hagyd abba a tanulást.”

ROMAGNOLIRÓL

“Csodálatos a kapcsolatom Alessióval, nagyon jó barátok vagyunk. Ő egy fantasztikus srác, egy remek fickó és nagyon kedvelem őt. Jó csapatkapitány és képes többet nyújtani. Nagyon örülök, hogy ő a kapitányunk.”

A LEGSZEBB VÉDÉSRŐL

“A legizgalmasabb védésem a Juventus ellen volt az utolsó pillanatban, amikor 1-0-ra megnyertük a mérkőzést. A közönség üvöltése csodálatos volt, a leghangosabb, amit valaha hallottam.”

A MAGÁNÉLETÉRŐL

“Csendes srác vagyok és szeretek otthon lenni a családommal.”

AZ ÁLMÁRÓL

“Az álmom, hogy sikerüljön elérni a céljaimat a Milannal.”

1 hozzászólás