Mauro Tassotti, a Milan legendája beszélt az Inter elleni derbikről, valamint a szurkolókkal való kapcsolatáról is.

Az 59 esztendős szakember játékosként 1980 és 1997 között erősítette a Milant, valamint 2001 és 2014 között másodedzőként dolgozott az aktuális edzők mellett. Tassotti jelenleg az ukrán válogatott segédedzője Andrij Shevchenko szakmai stábjában.

A Milan holnap az Inter ellen lép pályára és ez alkalomból Tassottit a derbikről kérdezték.“Rendkívüli élmény játékosként részese lenni a milánói derbinek. Nem csak azok számára, akik olyan karriert futottak be a Milanban, mint én, hanem azoknak is, akik csak egyszer élték át ezt. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzések mérkőzése a pályára lépőknek.” – mondta Tassotti a Milan TV-nek.

“A legemlékezetesebb derbi? Az a meccs töltött el leginkább izgatottsággal és maradt meg bennem a legjobban, amelyet Mark Hateley fejesgóljával nyertünk. Nils Liedholm volt a csapat edzője és egy új Milan épült a nehéz évek után. Az a derbi volt az egyik mérkőzés, amely megmutatta, hogy a Milan visszatér a korábbi dicsőségéhez.”

“Szurkolókkal való kapcsolat? Nagyon hosszú pályafutásom volt a Milannal, előbb játékosként, majd másodedzőként. A szurkolók mindig nagyon közel álltak hozzám, még életem legnehezebb pillanataiban is. A pályán a szurkolókban mindig találtam valamit, ami vigaszt adott.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet