Zvonimir Boban, a Milan igazgatója tiszteletét tette Paolo Condó újságíró és kommentátor könyvbemutatóján Milánó belvárosában és ez alkalomból nyilatkozott.

A horvát szakember a nyáron tért vissza a piros-feketékhez és Paolo Maldinivel az átigazolásokért – azaz az igazolásokért és az eladásokért – feleltek.

AZ IKONNÁ VÁLÁS MÓDJÁRÓL

“Sokat dolgoztam, nagy szenvedéllyel. A családom lehetővé tette számomra, hogy tanuljak és a másik oldalon gyakran szembesülsz gyűlölettel és előítéletekkel játékosként. Olvasással és tudással építettem magam. A labdán kívül mindig vannak más világok és én szerettem volna megismerni azokat, főleg a karrierem után, mert a játékosok virtuális életet élnek. Miután befejezed a pályafutásodat, mindent magad mögött kell hagynod, képezned kell magadat, dolgoznod és olvasnod.” – mondta Boban.

A HÁBORÚRÓL

“Ez egy olyan abszurditás, amelyet manapság triviális tanítani. Egy háború testvérek között, ahol ugyanazt a nyelvet beszéljük. Például Saviceviccsel katonai szolgálatot végeztem. Most 20 évvel később javult a helyzet, köszönhetően a sportnak is.”

A MILANRÓL ÉS AZ INTER ELLENI DERBIRŐL

“Ez egy folyamat, egy kezdet. Talán az Inter egy kicsit esélyesebb nálunk, még akkor is, ha a párharc mindig nyitott, 50-50 százalék. Tudnod kell kezelni a derbi érzelmeit, én is megfizettem az árát. A derbi többet hoz ki a játékosokból, mint bármely másik meccs. Új játékosok a derbin? Giampaolo az edző, erről őt kell kérdezni.”

AZ ÚJ JÁTÉKOSOK BEILLESZKEDÉSÉRŐL

“Időbe telik. Néha két edzés után már úgy érzed, hogy jó az összhang néhány játékossal. Az Inter 3-5-2-es formációban játszik és kicsit könnyebb ehhez a játékrendszerhez alkalmazkodni, mint a négyvédőshöz.”

“Amikor a Milanhoz igazoltam, erős volt a csapat keménymagja. Azonnal elfogadtam a munkakultúrát és a közösség iránti tiszteletet, valamint azokat az értékeket, amelyek a Dinamóban is megvoltak, de ez egy más szint volt. Azonnal beleszerettem a Milanba, nekem könnyebb volt hozzászoknom ezekhez az értékekhez és mindent megtanultam, a taktikától egészen a tiszteletig. Köszönettel tartozom Costacurtának, Maldininek, Donadoninak és Baresinek is. Kiváltság volt velük játszani.”

A MILAN VEZÉREGYÉNISÉGÉRŐL

“Valójában vannak vezérek az öltözőben. Ez egy abszurd átigazolási piac volt ezer játékosügynök között, akik el akarják magyarázni neked a labdarúgást. Ezer dolog között megértettem, hogy Donnarumma vezér az öltözőben. Fiatalkora ellenére nagyon szenvedélyes és imádja a Milant. Nagyon sok súly nehezedik rá.”

A VERONA ELLENI MECCSEN ELHANGZOTT RASSZISTA MEGNYILVÁNULÁSOKRÓL

“Tisztán hallottuk azokat.”

1 hozzászólás