Oliver Bierhoff, a Milan korábbi Európa-bajnok csatára a nyilatkozatában beszélt a csapatról, a Bajnokok Ligájáról, Krzysztof Piatek gólcsendjéről és Ante Rebicről is.

Az utóbbi hetekben nagyon sok kritika érte a Milan vezetőségét az átigazolási időszak miatt. Összesen 6 játékos érkezett ezen a nyáron, nevezetesen Theo Hernández, Rade Krunic, Ismael Bennacer, Rafael Leao, Leo Duarte és Ante Rebic.

Bierhoff az interjújában kifejtette véleményét a Milan helyzetéről, Piatekről és Rebicről.

“Türelemre van szükség. Ha érdekes játékosok vannak a csapatodban, akkor időt kell adni nekik a fejlődéshez. A Bajnokok Ligája-indulásnak egy célkitűzésnek kell lennie, de meg kell nézni más csapatokat, amelyek tapasztaltabb játékosokkal rendelkeznek. Fontos látni a csapat fejlődését. Hiszek Paolo és Zvone munkájában.” – mondta Bierhoff.

“Piatek? A hozzá hasonló csatároknak pszichikailag fel kell szabadulniuk, anélkül, hogy keresnék az okát annak, hogy miért nem szereznek gólt. Gyakran van egy pillanat, amikor fel tudod szabadítani magad. Aztán egyértelmű, hogy vannak olyan formációk, amelyek kevesebb lehetőséget adnak a gólszerzésre, de Krzysztof egy olyan játékos, aki bebizonyította, hogy képes gólokat szerezni.”

“Rebic? Ő egy nagyon jó játékos. Nagyon erős és számos jó szezonja volt Németországban. A sebességével és a technikai képzettségével sokat segíthet a csapatnak.” – tette hozzá.

Bierhoff jelenleg a Német Labdarúgó Szövetség műszaki igazgatójaként dolgozik, korábban 1998 és 2001 között 119 tétmeccsen 44 gólt szerzett a Milanban.