Biztonsági okok miatt 78 ezer alá csökkent a San Siro befogadóképessége.

Néhány hónappal ezelőtt a Gazzetta dello Sport írt arról, hogy a San Siro szerkezeti állapota kisebb aggodalomra adhat okot. Áprilisban az Inter-Atalanta mérkőzés végén a San Siro harmadik gyűrűjének egyes részein szokatlan rezgéseket észleltek, majd az Inter-Juventus meccsen a létesítmény kis mértékű kilengése volt tapasztalható. Ekkor a tűzoltók beavatkozására is szükség volt a lehullott törmelékek eltávolítása érdekében.

A hírek szerint a San Siro stadionbiztonsági bizottsága azt a döntést hozta, hogy biztonsági okokból mintegy 2000 hely lezárásra kerül a harmadik gyűrűben, így 80 ezerről körülbelül 78 ezer alá csökkent a befogadóképesség.

A szezon legtöbb mérkőzésére ez nem lesz hatással, de a teltházas rangadókon körülbelül 2 ezerrel kevesebb néző lesz a stadionban. A biztonsági kérdés elemzése tovább folytatódik a szakértők által, de a jövő nyárig nem terveznek konkrét lépéseket.

A Milan az előző hétvégén játszotta első hazai bajnoki meccsét ebben a szezonban. A Brescia elleni találkozóra több mint 56 ezer néző látogatott ki a stadionba. A Milan-Inter városi derbit bő két hét múlva, szeptember 21-én rendezik a San Siróban.