A Milan az első hazai mérkőzésére készül a Serie A új szezonjában. Az csapat az újonc Bresciát fogadja a San Siróban. Marco Giampaolo, a csapat vezetőedzője megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Udinében pontosan olyan típusú mérkőzés volt, mint amire számítottam. Az Udinese visszaállt és ránk várt, hogy kezdeményezzünk, aztán megpróbáltak minket elkapni az 50 méteres nyílt területeken. A Milan sohasem játszhat így. A Milannak képesnek kell olvasnia a helyzeteket még akkor is, ha nincs elég rendelkezésre álló szabad terület. Ez nem az akarat és az elszántság kérdése, sokkal inkább a tudásé. Az első naptól kezdve mindig azt mondom, hogy időre van szükségem a munkához és ahhoz, hogy egy egységes elképzelést építsünk fel. A csapatban különböző játékosok vannak eltérő formában, de mindenki komoly és erősen elkötelezett az ügy mellett. Rosszul végződött az Udinében lejátszott mérkőzés, de nem az elszántság hiánya miatt. A kapott gól egy helyezkedési hibából született, amit megvizsgáltunk. Mindenkit bosszantott a vereség, de a játékosok kiválóan reagáltak az edzésen.” – nyilatkozta Giampaolo.

“Minden mérkőzés kemény és egy jó dolog az a tény, hogy több mint 50 ezer szurkoló lesz mellettünk. Alázatosan kérem a szurkolókat, hogy legyenek türelemmel. Mint mondtam, a csapat jól dolgozik és csak idő kérdése. A Milan nem olyan csapat lesz, amely a történésekre vár, hanem ki fogunk menni a pályára és mi diktáljuk a mérkőzést. Ennek kell lennie a mentalitásunknak. Semmi sem fogja megváltoztatni az elképzeléseinket. Folytatjuk a munkát, amit 50 nappal ezelőtt kezdtünk el.”

“Korábban voltak nagyszerű mérkőzéseink kiváló csapatok ellen, de akkor az ellenfél nyíltan játszott. Kevésbé voltunk eredményesek azokkal a csapatokkal szemben, amelyek visszaálltak és vártak. Itt kell fejlődnünk. A játékosoknak élvezniük kell a játékot és izgatottnak kell lenniük, hogy pályára léphetnek. Mindannyian profi játékosok, a legmagasabb szinten. Nincsenek aggodalmaim, a munka mércéjét a csapat hozzáállása mutatja és a srácok jó dolgokat tesznek, aminek csak örülök.”

“Brescia? Hat év telt el az ott szerzett tapasztalataim óta. A Brescia egy jó csapat, amely nagyon hasonlít a korábbi Sampdoriámhoz, mert szervezettek és tudják a dolgukat. Csapatként végzett rendkívüli munkával pótolják a tapasztalat hiányát. Jó teljesítményt kell nyújtanunk ellenük.”

“Bonaventura? Egy nagyon erős játékos, de erőnlétben még nincs a csúcson. Türelemre lesz szüksége. Calhanoglu? Számomra a trequartista egy támadó játékos, aki remek alkalmazkodóképességgel rendelkezik és képes áldozatokat hozni. Ezért játszhat ott Suso, mert támadó jellemvonásokkal rendelkezik. A támadók jól dolgoznak és nagyszerűek. A legjobbat kell kihoznom a játékosokból. A később érkezett játékosok esetében nem csak az integráció kérdése áll fent, sokkal inkább a fizikai állapoté. Borini azért játszott Udinében, mert jó munkát végzett az edzéseken és a kezdetektől fogva a csapattársakkal készült. Jól dolgozott és megérdemelte a helyét a csapatban. A Milan nem koncentrálhat csak tizenegy játékosra. Mindenkinek képesnek kell lennie hozzáadott értéket nyújtani, ez a csapat.”

“Beszéltem a klub vezetőségével az Udinese elleni mérkőzésről. Tanulmányozni kell, hogy mit csináltunk jól és mit rontottunk el annak érdekében, hogy lépést tehessünk előre a munkánkban. Nem szabad elfelejteni, hogy a Primaverából nyolc srác dolgozott velünk, amikor elkezdtük az edzéseket. Mindig vannak olyan játékosok, akiknek a jelenléte izgatottá teszi a szurkolókat, de az én munkamódszerem más. Akik csatlakoztak a csapathoz, azoknak meg kell tanulniuk bizonyos koncepciókat, soha nem lesznek azonnal a kezdőcsapatban.”

“Mercato? Amikor bírálom, hogy szeptemberben ér véget az átigazolási időszak azt azért teszem, mert okom van rá. A munka szempontjából ez nem ideális, de ez nem sok mindenkit érdekel. Az igazgatók tudják, hogy mit kell tenniük, ha szükséges. Figyelemmel követik az edzéseket és értékeléseket készítenek, amíg én a legjobb képességeim szerint edzem a csapatot. Én az edzésekre koncentrálok. Továbbra is folytatni fogom a futballról alkotott elképzeléseimmel. Meg kell határoznom a viselkedési elveket. Nem fogok letérni egy olyan útról, amelyről tudom, hogy azt követnem kell. Minden edzésen egy célt kell kitűzni magunk elé, egy olyan célt, amely segíti a fejlődésünket. Az egységes gondolkodás erősebbé teszi a játékosokat. Soha nincs sok idő, de én leszek az, aki oda megy és időt csinál magának. Nem olyan személy vagyok, aki átugorja a lépéseket.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Tkp. én vagyok a hülye, hogy mindig elolvasom ezeket a közhelyekkel teletűzdelt marhaságokat. Gondolkodtam, hogy kötözködjek-e, de úgy voltam vele, hogy Giampaolo szinte minden mondatát lehetne ütköztetni az előző heti meccsel, az ott mutatott játékkal, a rendszerrel, a mostani “rendszerváltással”, a játékosok helyével…

    De legalább megnyugodhatunk, mert Giampaolo pontosan olyan meccset kapott Udinében, mint amilyenre számított. Mi lett volna, ha az Udinese valami váratlannal rukkol elő?

    Az általa szidott mercato időtartamával kapcsolatban annyit azért megjegyeznék, elképzelhető, hogy a Milan a napokban fog igazolni egy olyan játékost, aki valamiféle kreativitást vihet a támadóharmadba. Úgyhogy én a helyében inkább örülnék, hogy a szabályok lehetővé teszik, hogy egy héttel a bajnokság rajtja után – ha a tulajdonos is úgy akarja – még lehet erősíteni a kereten.

  2. Ugyan ezt szerettem volna a magam keresetlen módján megfogalmazni, de nem tettem, mert nem szeretnék egy szélsőséges giampi kritikus skatulyába kerülni rögtön a szezon elején. Te védted Marco profot, tőled hitelesebben hangzik. 🙂