Ma este a Dacia Arénában az Udinese ellen megkezdődik a Milan számára a 2019/2020-as szezon. Marco Giampaolo megtartotta a szezon első sajtótájékoztatóját.

Az összecsapást 18:00-kor rendezik Udinében. Ez lesz Giampaolo első bajnokija a Milan kispadján.

“A mai naptól kezdve az én Milanomat akarom látni. A csapatnak versenyképesnek kell lennie és a megfelelő tizenegy játékosnak kell pályára lépnie. A mérkőzések az akaraton és az elszántságon is múlnak, amelyek túlmutatnak a taktikán és a technikán. Hiszem, hogy a játékosok minősége segíteni fog megtenni ezt a fontos lépést. Mindig a játékosok jelentik a különbséget. Nagyszerű munka áll mögöttünk. Meggyőződésem, hogy idővel következetes fejlődést láthatunk a Milantól.” – mondta Giampaolo.

“A hat nyári felkészülési mérkőzés mind különböző és hasznos volt. Ez része a fejlődési folyamatnak. A játékosok követnek engem és nem lehet nem fejlődni. Azok fognak játszani, akik fizikailag a legjobb formában vannak és a legjobban megértik a csapat játékrendszerét. Talán néhány erős játékos hiányozni fog, de jelen pillanatban nem aggódom az állapotuk miatt. Kezdhetsz jól vagy rosszul, bármi történhet egy szezonban. Az alapján kell ítélkezni, hogy mit mutatsz. Bízunk az eredményekben. Értékes játékosaim vannak és pozitív kritikát fogunk kínálni. Amikor függője leszel a munkának és naponta 18 órát dolgozol, akkor nem szabad félned semmitől. Nagyon sok csapat versenyben lesz a Bajnokok Ligájáért, beleértve a Milant is. A történelem megköveteli, hogy a Milan higgyen benne és erre törekedjen, de nem lesz könnyű.”

“Kiváltság, hogy a Milan edzője lehetek, ez egy olyan dolog, ami nem sok embernek adatik meg az életben. Világszerte milliók szurkolnak a Milannak. Rendkívül nagy figyelem vesz körül minket és ez elég ahhoz, hogy megmutassuk, mit is jelent a Milan. A napjaim jelentős részét Milanellóban töltöm. Megkaptam a kulcsaimat és élvezem a pillanatot, még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy hol vagyok. Ez egy álom számomra, egy hatalmas lehetőség nekem és a játékosoknak is. Rendkívüli környezetben vagyok, nagyszerű struktúrában dolgozhatok. Hatalmas szenvedély van a csapatban. Van egy nézetem és egy elképzelésem, hogy hova kell eljutnunk és milyen lépéseket kell megtennünk. Időre van szükségem, hogy együtt dolgozzak a játékosokkal egy játékrendszer megvalósításán, bármilyen visszalépés nélkül még a nehéz helyzetekben is.”

“Az igazgatók mind nagyszerű játékosok voltak és tudják, hogy mit csinálnak. A tervezetthez képest előrehoztam a munkánkat. Néha a dolgok nem alakulnak jól és akkor panaszkodom, ha a játékosokban nincs meg a szenvedély. Azt szeretem, ha egy játékosban ott van a vágy.”

“Nagyon sajnálom, hogy elveszítettük Bigliát, jól teljesített. Játékosként és emberileg is kedvelem őt. Vannak hosszú ideje sérült játékosok, mint Caldara. Remélem, hogy Theo Hernández minél hamarabb vissza fog térni, akár csak Reina. Lassan építjük be Bonaventurát a csapatba. Leao és Duarte még nem edzett sokat, de nagy hajlandóságot mutatnak. Jó helyen vannak, erőfeszítéseket tesznek és megpróbálják gyorsan megérteni, amit kérünk tőlük. Suso? Mindig is a szélen játszott és mindenki szélsőként tekint rá. Az elején voltak kétségeim, de Susóban megvan az akarat és nagyon jó dolgokat mutatott. Suso egy nagyszerű támadó, aki bárhol játszhat. Örömmel tölt el, hogy maradt, de még tart az átigazolási időszak és bármi megtörténhet. Bennacer? Nem volt a legjobb formában, amikor megérkezett hozzánk, de otthon egyénileg edzett. Szerepet kaphat az Udinese ellen. Lesz rá mód, hogy mindenkit beillesszünk a csapatba.”

“Tizenegyes lövő? Piatek lesz. Egyáltalán nem aggódom Krzysztof miatt. Ő egy remek karakterisztikával megáldott játékos. Az, hogy mellette játszik egy másik csatár az azt jelenti, hogy a védőktől kevesebb figyelmet fog kapni.”

“Átigazolási időszak? A vezetőségben tudják, hogy mit kell tenniük, ha bármilyen lehetőség felbukkan. André Silva? Kicsit hatással van rá az átigazolási piac, de remekül edz. Nem henyél és nem várakozik, hiszek a profizmusában. Jelenleg a Milan játékosa és ha szükségem lesz rá, akkor játszani fog. Correa? Nem ismerem őt…”

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Sziasztok!

    Albigatorhoz s a többi szurkolotarshoz lenne keresem, mivel nem tudok valamiert a forumra bejelentkezni, ezert itt adnam le a tippem a mai Udine-Milan meccsre: 2-2 (Piatek, Suso)
    Elnezest az ekezetek hianyaert, kulfoldrol irok , nem Magyar klaviaturarol.