Zvonimir Boban az első mérkőzést megelőzően elmondta, hogy csak az idő és az elért eredmények fogják megmondani, hogy mely klubok végeztek jó munkát a nyári átigazolási időszakban.

A Milan új edzővel és részben átalakult vezetőséggel vág neki az új szezonnak. Az első tétmérkőzés ma este lesz az Udinese ellen a Serie A első fordulójában. Boban 2 hónapja csatlakozott a Milanhoz és Paolo Maldinivel együtt az átigazolásokon dolgoztak.

“Ugyanabban a szellemben készülök, mint játékosként. Ezt nem lehet másképpen. Amikor a Milannál dolgozom, nem a munkára, hanem az életre gondolok. Ezenkívül minden nap Maldinivel közösen dolgozom az irodában. Gondolhatják, hogy ez milyen érzés.” – mondta Boban a Corriere della Serának.

“Nem akarok összehasonlításokat tenni és nem szeretnék beszélni más klubok átigazolási szezonjáról. Azt mondhatom, hogy csak az idő és az eredmények fogják megmutatni, hogy ki teljesített jól és ki nem. Úgy gondolom, hogy a valós problémáinkat figyelembe véve minden tőlünk telhetőt megteszünk. Időre lesz szükség, de mi vagyunk a Milan és ezért valahogyan ki kell hagynunk néhány lépést.”

“A nagy nevek nem párosulnak garantáltan azzal, hogy megfelelő játékosok is. Ismerte valaki Kakát, amikor a Milanhoz igazolt? Biztos vagyok abban, hogy végül a szurkolóink elégedettek lesznek a választásainkkal. Az igazság az, hogy nem törekszünk olyan értelmetlen tűzijátékra, mint azt a klub néhány évvel ezelőtt tette. A leglogikusabb választásokat kell meghozni.”

Bobant kérdezték Gianluigi Donnarumma, Suso és Franck Kessié jövőjéről is.

“Egyértelműen meg akarjuk őket tartani.”

Mint ismert, a klub már hosszú ideje egyeztet az Atlético Madrid vezetőségével Ángel Correáról. Nem titok, hogy az argentin támadó mindenképpen a Milanban akar játszani, de eddig még nincs megegyezés a klubok között.

“Correa? A Milan egy tisztességes és elegáns klub, ezért soha nem fogunk a játékos akaratára támaszkodni. Hagyjuk ezt a témát, tiszteletet adva ezzel az Atlético Madridnak és az elnökének, aki egy barát.”

“Pénzügyi Fair Play? Azt gondolom, hogy az FFP stabilitást hozott létre a rendszerben. Összességében jó volt a futballnak, de azt hiszem az UEFA rájött arra, hogy alakítani és tökéletesíteni kell. Mindenen lehet javítani, természetesen a pénzügyi fair play szabályon is.”

“Még csak az első mérkőzés napján vagyunk, az út hosszú és bonyolult, de legyen egyértelmű: az útnak méltónak kell lennie a Milanhoz. Az újjáépülési szakaszban is mindig tiszteletben kell tartani a Rossoneri mezt. Mint ahogy mondtam, tudjuk, hogy mi a Milan szerepe. Nem szeretném, ha az alacsony profilt összetévesztenék az ambíció hiányával. Az új tulajdonos stabilitást hozott és a cél egy igazi Milan. Egy olyan Milan, amely karakteres támadófutballt játszva visszatér a labdarúgás főszereplői és győztesei közé. Különben sem Maldini, sem pedig én nem lennék itt.”

“Scaroni viccelődött arról, hogy a Juventus vezető szerepet tölt be Olaszországban, míg a Milan sokkal globálisabb, de tudjuk, hogy sok mindent és gyorsan kell tennünk annak érdekében, hogy ott legyünk, ahol az Öreg Hölgy van. A Juventus mindig is olasz volt, de globális is.”

“Ugyanakkor igaz, hogy a Milannak megvan a saját egyedülálló varázsa. Ám ha nem nyersz és nem teljesítesz jó, akkor a történelem egyre kevésbé számít.” – tette hozzá.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Igaza van Boban-nak: azonnali sikerek kellenek a globális brand életben tartásához, különben a Milan a Pro Vercelli sorsára jut. A ma zajos sikere termeli ki a holnap fizetési hajlandósággal bíró törzsszurkolóját.
    Az új szurkolói generáció úgy nő fel, hogy a Serie A egyet jelent számára a legyőzhetelen zebrákkal. Aki nem az anyatejjel szívta magába a Milan szeretetét, miért szurkolna neki? Sürgősen el kell indulni felfelé, mert már minden nappal csökken az esély a múlthoz méltó jövőre.

  2. Igaza van Bobannak, a Milanhoz méltó út kell! Amit az érkezése óta a történésekben, piacban, vagy a pályán látunk, az nekem eddig eléggé méltatlannak tűnik. De örülök hogy ő ennyire magabiztos. Ő pl nálam közelebbről látja a règi és új játékosok valamint az edzőbá minőségét. Nagyon remélem, hogy van alapja a magabiztosságának és nem csak lózungok amiket mond.