Megtörtént a hivatalos bejelentés Ismael Bennacer átigazolásáról.

A 21 éves középpályás másfél héttel ezelőtt az Afrikai Nemzetek Kupája után érkezett Milánóba, ahol sikeresen teljesítette a kötelező orvosi vizsgálatokat, majd aláírta a szerződését. A Milan és az Empoli már egy hónappal ezelőtt megállapodott egymással.

Ma délelőtt a Milan a hivatalos honlapján jelentette be Bennacer érkezését. Az algériai játékos 2024. június 30-ig, azaz öt évre írt alá a piros-feketékhez.

Bennacer 1997. december 1-én született Arles városában, Franciaországban. Pályafutását hét évesen a helyi csapatban kezdte, majd 11 év után szerződtette az Arsenal, amelynek színeiben 2015 októberében debütált a kupában. A fiatal középpályás a 2016/2017-es idényt kölcsönben a Tours csapatában töltötte, majd 2017 nyarán 1 millió euróért csatlakozott az Empolihoz.

Az algériai válogatott játékos az előző idényben nagyszerű teljesítményt nyújtott és a posztján a liga egyik legjobbja volt. Bennacer 37 bajnoki meccsen 3 gólpasszt jegyzett a Serie A-ban. Idén nyáron Algériával részt vett az Afrikai Nemzetek Kupáján és 29 év után győzelemhez segítette nemzeti csapatát. Érdekesség, hogy Bennacert választották a torna legjobb játékosának.

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Milan 16 millió eurót fizetett Bennacerért.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Alakul ez a csapat, szépen.
  Sok fiatal tehetséggel, akiknek bőven van idejük kiforrni magukat.
  Nagyon nagy bajban lesz(nek) Calhanoglu, André Silva, Ricardo Rodriguez, stb… akik nem tudnak egy bizonyos szintet hozni, mert Giampaolo szinte bármelyik posztra talál fiatal harcra kész játékost!

 2. Ideje volt. Gyorsan be kell építeni registának, hogy ne kelljen tovább Bigliát néznünk. Az eddigi igazolásaink közül vele szemben vannak a legnagyobb elvárásaim. Úgy érzem, hogy kellemes meglepetés lesz és hamar feledtetni fogja Bakayokot.

 3. Algéria válogatottja végigtolta olyan kellemetlen stílusba az Afrika Kupát, hogy még nézni is fájt.. Ebben a kellemetlen stílusba bőven benne volt Bennacer “keze” is.. Tipikusan az a játékos, aki ellen szerintem senki sem szeret (szeretne) játszani.. Emellett ráadásul még technikás is.. Szóval szerintem jól jártunk a “kis terroristával” 🙂

 4. Welcome on the board 🙂

  Bevallom, Bakayoko távozása után, nem kis csalódottságot éreztem. Nagyon-nagyon sok meccset a franciának köszönhetett a Milan. De Gattuso – Bakayoko kapcsolata nem volt felhőtlen és ezt a vezetőség is jól látta, talán a jövőt is..Nem hinném, hogy az “csak” az ára miatt engedték vissza a Chelseahoz.

  Jött egy újjabb nap. Ceballos folyt még a csapból is. Miután a nap 24 órájában róla szóltak a hírek, azt mondtam magamba, csak őt ne. Ha ő jön, akkor tényleg nem értenek az átigazolásokhoz az éppen aktuális vezetőség 🙂 Hogy mit látnak ebbe spanyolba, a mai napig nem értem. Főleg a 40 milliós kivásárlási árral?????? Ingyen nem kellene. A Serie A vagy B-ben bármelyik közepes csapatban, 1000.000-szor jobb, ( és statisztikákban is) ügyesebb középpályást lehet találni, még a cserepadosok között is.

  Miután felmerült a neve Bennacernek, azt sem tudtam, hogy ki ő 🙂 Elkezdtem összefoglalókat nézni, sőt 1-1 Afrika kupa meccset a kis Algírról….Hát barátom, ő kell a csapatnak. Igazi Box-to-Box..Ha Spanyol, Brazil nemzetiségű lenne, érne min. 40 millát. De ez a 16 millió, nagyon aprópénz érte. Igazi melós. Kb, mint Kante a Chelseaben vagy Iniesta, Xavi volt a Barcaban. És az eredményei is jók a Whoscored-en. Kb. a Milan kifogta az aranyhalat. Nagyon kritikus vagyok a középpályásokkal szemben, nagyok az elvárásaim 🙂 Sztem egy középpályásnak úgy kell védekeznie, mint egy hátvédnek és támadnia, mint egy csatárnak. Minél hamarabb sajátítsa el a mester elképzeléseit, és Bennacer és a Milan is sikeres lesz…:)