Marco Giampaolo, a Milan edzője Fabio Borini társaságában megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját.

A Milan magyar idő szerint ma este a portugál élvonalban szereplő Benfica ellen lép pályára egy felkészülési mérkőzésen az Egyesült Államokban. Az összecsapás 21:06-kor kezdődik a Gillette Stadiumban, Foxborough-ban. A hírek szerint újra Giampaolo rendelkezésére áll Alessio Romagnoli, Suso, Mateo Musacchio és Ricardo Rodriguez.

“Mindig fejlődést várok el az előző mérkőzésekhez képest. Sok dologban javulnunk kell és ez a folyamat soha nem ér véget. Jelenleg általános koncepción dolgozunk, aztán belemegyünk a részletekbe. Ezt a folyamatot kell követnünk a szezon első tétmérkőzéséig. Fontos lesz a játékosok – beleértve az új igazolások, a szabadságon illetve Milanellóban lévők, valamint a leendő érkezők – integrációja. Jelenleg elégedett és magabiztos vagyok. A csapat kíváncsi és figyelmes.” – nyilatkozta Giampaolo.

“Tudom, hogy hová kell tartanunk és milyen irányra van szükség. Sok munka szükséges mentális szempontból. Ez a legfontosabb pillanat, amikor a csapatépítésről van szó, mivel senki nem ad időt. Az utat feltérképeztük és nagy hajlandóságot látok. A játékosok jól dolgoznak az edzéseken és soha nem vesztegetik az időt. Mindannyiunknak meg kell osztanunk egymással azt az ötletet, amely fontos eredmények eléréséhez vezet.”

“Azt mondhatom, hogy már otthon érzem magam. Mindenki elérhetőséget mutat és semmiben nem szenvedek hiányt. Minden nap ki kell érdemelned a megbecsülést azoktól az emberektől, akik ennél a nagyszerű klubnál dolgoznak. Semmit nem lehet magától értetődőnek venni. Tudom, hogy mekkora felelősséggel jár a munkám és ezt nem lehet elrejteni, mert minden vasárnap különböző mérkőzés van. Keményen kell dolgoznom és csak a futballra összpontosítani. A klubnak köszönhetően optimális feltételek mellett végezhetem a munkámat.”

“Bayern? Tetszett a játékosok elkötelezettsége a pályán, hittel játszottak és megpróbálták megismételni azokat a gondolatokat, amelyeket együtt fejlesztettünk. Javulnunk kell a labdabirtoklás, a labda nélküli játék és a labdaszerzések terén. Ki kell javítani néhány dolgot, de ez normális és meg fogjuk tenni. Aggódnék, ha nem mondtam volna azt, amit korábban. Önbizalmat és elkötelezettséget látok. A Bayern ellen viszonylag rövid volt a cserepadunk és néhány játékosnak 90 percet kellett játszania. Ez nem volt a tervünkben. Fennállt annak a kockázata, hogy néhány játékost sérülés miatt elveszítünk. Theón kívül mindenki jól van és a játékosok az utolsó percig harcoltak a meccsen.”

“A magas színvonalú ellenfél ellen lejátszott mérkőzések lehetővé teszik, hogy jobban felmérjük hol járunk.”

Fabio BORINI: “Eddig nem sokszor játszottam középpályásként, de az edző megkért, mivel számos játékos hiányzik ezen a poszton. Szükség volt rám és elérhetővé tettem magam az edző illetve a csapat számára. Egy új pozíciót tanulok és ez hasznos lehet.”

“Az edző elképzelései a futballról különböző és sokkal összetettebb, de szórakoztatóbb és érdekesebb nekünk játékosoknak is. Nem állunk vissza és nem várunk arra, hogy az ellenfél támadjon. Támadó szellemben játszunk. Ez az edző elképzelése és tetszik az ötlet, mert mi játékosok jobban szeretjük a támadófutballt és a labdabirtoklást a passzív játékkal szemben. Ez a felkészülési torna magas színvonalú mérkőzéseket nyújt a bajnoki szezon kezdete előtt.”