Marco Giampaolo, a Milan vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a Bayern München elleni felkészülési mérkőzés előtt.

A Rossoneri magyar idő szerint szerda hajnalban a Bayern ellen lép pályára az International Champions Cup elnevezésű tornán az USA-ban. Az összecsapást Kansasban a Children’s Mercy Parkban rendezik magyar idő szerint 3:00-s kezdéssel.

Giampaolo sajtótájékoztatót tartott a meccs előtt Andrea Conti társaságában.

“Magas minőségű mérkőzés lesz. Tíz napja dolgozunk együtt és azt várom, hogy láthassam a pályán azokat a dolgokat, amelyeken az utóbbi időben dolgoztunk. Magabiztos vagyok, a csapat nagyszerű munkát végzett, elkötelezetten és felelősségteljesen. Ezek a mérkőzések megmutatják, hogy hol járunk, mely dolgokon kell még dolgoznunk és milyen az összhang a játékosok között.” – nyilatkozata Giampaolo.

“International Champions Cup? Ez egy kiváló szervezésű torna és magas színvonalúak a mérkőzések. Fantasztikus csapatokkal játszani egy ilyen nagy tornán lehetővé teszi a fejlődést. Bayern? Ez egy jó mérkőzés lesz, amelyen jól kell szórakoznunk és értékelni fogom a játékosok fejlődését. Szükségesek ezek a meccsek, hogy megmutassák, milyen fizikai állapotban vagyunk. Az eredmény viszonylag érdekel, de legfőképpen az, hogy milyen minőségű teljesítményt nyújtunk.”

“Kezdőcsapat? Amikor a csapatom vasárnap mérkőzést játszik, általában csak vasárnap reggel gondolok az összeállításra. Ez az utolsó dolog, amit átgondolok. Van egy elképzelésem a futballról és a játékosoknak a gyakorlatban kell megvalósítaniuk a legjobb képességeik szerint. Még az út korai szakaszában járunk. Kanyargós lesz az egyre nagyobb eredmények eléréséhez vezető út. Mindannyiunknak tudnunk kell, hogy mit kell tennünk a fontos eredmények elérése érdekében. Csak 10 napja dolgozunk együtt és még mindig sok a teendő.”

“Piatek? Ellenfélként már ismertem Krist és most kezdem jobban megismerni. Szerencsés vagyok, hogy edzhetem őt. Nagy az éhsége a gólszerzésre, érzi a kaput, erős és technikás. Tetszett, amit láttam tőle az elmúlt 10 napban.”

Andrea Conti szavai: “Az edző az érkezését követően azonnal megértette velünk a filozófiáját, különösen a védekezésen dolgoztunk. Mindig megpróbálok maximális erőbedobással dolgozni, hogy megvalósítsam, amit az edző kér tőlem. Készen állok és mindig beleadok 100 százalékot a pályán.”

1 hozzászólás

  1. Azt hittem, az Arrowheadben lesz a meccs. Így meg sem nézem. 😀

    Közben olvasom, hogy a Gazzetta szerint Silva megbukott Monacóban az orvosi vizsgálatokon. Meg kellene lepődnöm?… Most vagy az van, hogy a MilanLab látta, hogy gondok vanna a portugállal, és ezért próbálták eladni Maldiniék (hátha a hercegségbelieknél is vakok az orvosok), vagy az, hogy a Monaco orvosai észrevettek valamit, amit a MilanLab orvosai nem. Korábban valamelyik cikknél írtam, hogy érdekes volt ez a Silva-eladás mint ötlet, mert korábban a hírek arról szóltak, hogy Giampaolo ki akarja próbálni a portugált Piatek mellett. Ehhez képest gyorsan Silva nyakába rakták az “ELADÓ!” feliratú táblát.

    Közben viszont a Milannews azt írja, hogy “csak” nem sikerült megállapodnia Silvának a Monacóval. És persze hozzáteszi a cikkíró, hogy mindez nem lesz hatással a Correa-transzferre… Nyilván, ahogyan például a Fininvest-ítéletnek sem volt hatása a Milan későbbi mercatóira. Egyébként meg nem biztos, hogy rossz lenne, ha tényleg lenne hatása, és emiatt nem vennénk meg – vagy legalábbis nem 40 (+10+7) millióért – az argentint.