Paolo Maldini inspirálta és őt tartja minden idők legjobb balhátvédjének.

Theo Hernándezt és Rade Krunicot pénteken egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Milanellóban. A 21 éves francia balhátvéd a Real Madridtól érkezett és a klub mintegy 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Hernández az első benyomásokról, a Milanról, a példaképeiről, a célokról és Maldiniről.

AZ ELSŐ NAPOKRÓL ÉS A FOGADTATÁSRÓL

“Örömmel telt, hogy itt vagyok. Boldog vagyok a fogadtatás miatt, amit kaptam. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a meleg fogadtatásért. Nagyon kipihent vagyok és remélem, hogy sok mérkőzésen fogok pályára lépni. Örömöt és elégedettséget érzek, hogy itt ülhetek. Az első néhány napom nagyon tetszett és a csapattársaim örültek nekem.”

“Boldog vagyok a Novara ellen szerzett gólom miatt és remélem, hogy még sok gólt fogok szerezni.”

MILYEN ÉRZÉS EGY OLYAN LEGENDA MELLETT ÜLNI, MINT MALDINI?

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt ülhetek Maldini mellett. Úgy gondolom, hogy ő minden idők legjobb balhátvédje. Ő volt a legjobb és mindig is az marad. Először Ibizán találkoztunk egymással és nagy részletességgel elmagyarázta a történéseket. Én elmondtam neki, hogy nagyon szeretnék a Milanban játszani. Mióta találkoztunk Ibizán, fejben lenyugodtam. Azt gondolom, hogy egy olyan klubhoz szerződtem, ahol valóban teljesíthetem a céljaimat. A Milan egy történelmi klub és itt nagyon sokat fejlődhetek. Keményen dolgozom és remélem, hogy Paolo sok tanácsot fog adni, de nem csupán a futballról, hanem az életről is. Nagyszerű lenne tanácsot kapni egy történelmi játékostól, egy legendától, aki ugyanezen a poszton játszott.”

MIVEL GYŐZÖTT MEG MALDINI A KLUBVÁLTÁSRÓL AZ IBIZAI TALÁLKOZÓN?

“Nagyszerű találkozó volt. Nem hiszem, hogy többet elárulhatok arról, hogy ténylegesen miről beszéltünk. Ez közöttünk fog maradni. Szép találkozó volt és örülök, hogy a mai napon itt lehetek.”

KIK A PÉLDAKÉPEK ÉS JÁTÉKOSOK, AKIK INSPIRÁLTAK?

“Gyerekkoromban Paolo Maldini inspirált. Az elmúlt néhány évben nagyon élveztem Marcelo játékát, ő egy csodálatos szélsőhátvéd. A Real Madridban sok tanácsot adott és ezáltal fejlődtem. Nagyon sok mindent ellestem tőle és neki is köszönhető, hogy most itt vagyok.”

A MILANRÓL

“Nagyon pozitív hírneve van a Milannak Spanyolországban. Ez a klub rendkívül nagy történelemmel rendelkezik. Remélem, hogy sikerül megfelelni az elvárásoknak. Azért jöttem ide, hogy megpróbáljak trófeákat nyerni. Remélem, hogy sikerülni fog. A Real Madridból érkeztem, egy kivételes klubból, de egy ugyanolyan nagyszerű együtteshez csatlakoztam. Itt vagyok, hogy keményen dolgozzak és a legjobb tudásommal az összes mérkőzésen pályára lépjek. Célom, hogy nyerjek és boldoggá tegyem a szurkolókat.”

“Maldini szavai motivációt adnak. Ahogy mondta, arra kell törekednem, hogy ott legyek a világ három legjobb balhátvédje között.”

A VÉDEKEZÉSRŐL

“Ez az egyik oka annak, hogy Olaszországba igazoltam. Ebből a szempontból még szeretnék fejlődni és jobban védekezni. Fiatal vagyok és ez az első szezonom itt. Tanulni akarok. Még hosszú út áll előttem. Szeretnék hozzájárulni a csapat sikeréhez a sebességemmel, a távoli lövéseimmel és a cselező képességemmel.”