Rade Krunic, a Milan új szerzeménye az első benyomásairól, Marco Giampaolóról, a csapatról, a San Siróról és a példaképéről is beszélt.

Néhány nappal ezelőtt a klub bejelentette a második nyári igazolását. Krunic az Empoli együttesétől érkezett és 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a klubbal. Sajtóhírek szerint a piros-feketék 8 millió eurót fizettek a játékjogáért.

AZ ELSŐ GONDOLATAI A MILAN JÁTÉKOSAKÉNT

“Ez egy valóra vált álom és jelenleg én vagyok a világ legboldogabb embere. Már régóta arról álmodtam, hogy ebben a klubban játsszak és ezeket a színeket viseljem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítanom.” – nyilatkozta Krunic a Milan TV-nek.

GIAMPAOLÓRÓL, A MILAN ÚJ EDZŐJÉRŐL

“Ő volt az első edzőm Olaszországban. Általa nagyon sokat fejlődtem és sok játéklehetőséget kaptam tőle. Majdnem 20 meccsen játszottam és úgy vélem, hogy pozitívan alakult a szezonom olyan fiatalon egy újonnan igazolt külföldi játékosként. Ő egy minőségi edző, mert saját játékstílusa van. A csapatai labdabirtokláson alapuló futballt játszanak és ez kedvez nekünk középpályásoknak. Jól teljesíthet a Milannál és megérdemli, hogy egy ilyen nagy klubnál legyen edző. Remélem, hogy nagyszerű munkát végezhetünk együtt. Posztom? Sokoldalú játékosnak tartom magam, a legjobb tulajdonságaim a labdavezetés és a cselezés.”

A MALDINIVEL ÉS BOBANNAL FOLYTATOTT TÁRGYALÁSOKRÓL

“Nagyon izgatott voltam, hogy lehetőségem nyílt beszélni ilyen legendákkal, akik igazi hősök a szememben. Nagyon sok játékosnak példaképei. Igazán nagyszerű volt a tárgyalás és el voltam ragadtatva.”

A GYEREKKORI PÉLDAKÉPÉRŐL

“Kaká volt a példaképem. Mindig élveztem a játékát, mert kulcsjátékos volt a csapatában. Ő sokkal támadó szelleműbb játékos, mint én.”

A SAN SIRÓRÓL

“Sok csapat ellen játszottam már Olaszországban, de az az érzés, amikor a San Siro gyepére léptem a Milan ellen az egyik legkedvesebb számomra. Tényleg éreztem a nyomást, ellentétben a többi csapat elleni mérkőzésekkel. És most lehetőségem lesz, hogy a kedvenc színeimben itt játsszak. Nagyszerű lesz.”

A SZURKOLÓKRÓL

“Nagyon sok üzenetet kaptam a rajongóktól, akik üdvözöltek a városban és a csapatban. Alig várom, hogy megháláljam a bizalmat.”

Krunic az előző idényben 33 bajnoki meccsen 5 gólt és 6 gólpasszt jegyzett az Empoliban.

1 hozzászólás