2022. szeptember 29., csütörtök

Scaroni: “Szükségünk van egy új stadionra”

-

Paolo Scaroni, a Milan elnöke szerint szükség van egy új létesítményre, ha a milánói klubok vissza akarnak térni a legmagasabb szintre.

Szerdán a Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az Interrel közösen benyújtotta a milánói önkormányzatnak a stadionprojekt műszaki és gazdasági megvalósíthatóságának tervét. A projekt két részből áll és a tervek szerint több mint 1,2 milliárd eurós magánbefektetésből valósul meg.

Ha minden a terv szerint alakul, akkor az új létesítményt 2023-ban adják át. A két klub megtette az első hivatalos lépést és most az önkormányzat válaszára várnak.

“Ez lesz a leggyönyörűbb stadion a világon. Bemutattuk a közös dokumentumokat és azt mondhatjuk, hogy a folyamat megkezdődött. Milánó megérdemli, hogy legyen egy szórakoztató központja, amely egész évben zenei- és sportrendezvényeknek ad otthont, ahol éttermek és üzletek vannak. A világ nagyvárosaihoz hasonlóan szeretnénk az új aréna környezetét, a San Siro területét egy szórakoztató központtá varázsolni.” – nyilatkozta Scaroni az ANSA-nak.

“A költségeket előzetesen becsültük meg és úgy gondoljuk, hogy 1,2 milliárd euró körül lehetnek. Várjuk az önkormányzat válaszát, majd ezt követően elindulhat egy folyamat az összes engedély megszerzésére jövő év végéig. Ebben az esetben 2023-ra új stadionunk lesz. Ha olyan szinten akarunk versenyezni Európában, ahol a Milannak és az Internek lennie kell, akkor szükségünk van egy új stadionra.”

Korábban a Milan és az Inter alaposan mérlegelte a San Siro felújításának lehetőségét, azonban a technikai és a biztonsági kérdések, valamint a kockázatok, az esetleges költségtúllépések és a kiszámíthatatlan komplikációk miatt egyöntetűen elvetették a szerkezetátalakítást.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS