Egybehangzó hírek szerint Daniele Bonera, a Milan korábbi olasz védője visszatérhet és csatlakozhat Marco Giampaolo stábjához.

Bonera 2006 nyarán csatlakozott a Milanhoz, amelynek színeiben 9 év alatt 201 tétmérkőzésen lépett pályára. 2015-ben a szerződésének lejártával Spanyolországba szerződött a Villarrealhoz. A 38 éves Bajnokok Ligája-győztes védő szerződése a szezon végén lejár és erősen valószínű, hogy szögre akasztja a stoplist.

A La Gazzetta dello Sport és a La Repubblica szerint Bonera egy lépésre van attól, hogy visszatérjen a Milanhoz, de nem játékosként. Bonera a szakmai stábban Giampaolo segítőjeként dolgozhat.

Ezt Carlo Pellegatti, a Mediaset kommentátora és újságírója is megerősítette.

Időközben körvonalazódni látszik Giampaolo stábjának összetétele. A hírek szerint Francesco Conti lesz a másodedző, Fabio Micarelli a taktikai elemző, Salvatore Foti a technikai elemző, Stefano Rapetti az erőnléti edző (korábban az Internél és az MU-nál is José Mourinhóval dolgozott) és Samuele Melotto a GPS adat elemző. Továbbá a stábban fog dolgozni Francesco Calzona, Maurizio Sarri korábbi pályaedzője is.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

   • Mármint melyik része? Hogy a klubtörténet egyik leggyengébb védője, vagy hogy tárt karokkal várja a szakmai stáb? 🙂

    Nyilván lehet az alapján is minősíteni valakit, hogy a mérkőzésszáma alapján azt mondjuk: ha ennyit játszott, nyilván nem lehet olyan rossz. Ez a Milan legendáira egyértelműen áll. Én viszont erre a 201 mérkőzésre nem annyira Bonera érdemeként tekintek, hanem úgy, hogy ennyi idő alatt ez a meccsszám szükségképpen összejött volna.

    Amíg Bonera a Milannál volt, a csapat 446 meccset játszott le. Ehhez képest a 201 meccs elég kevés. Nyilván nem akárkikkel kellett versengenie, de a nagyobb gond inkább az volt, hogy ha már világklasszisok és legendák mellett pallérozódhatott (Maldinivel 24-szer, Nestával 40-szer játszott együtt), akkor ragadhatott volna rá valami. Ehhez képest Bonera teljes homály volt a meccsei többségén, én speciel idegállapotba’ voltam, amikor megláttam a nevét a kezdők között.

    Utolsó szezonjához egy érdekesség: azokon a mérkőzéseken, amelyen Bonera a pályán volt (17 ilyen meccs volt), a Milan 20 gólt kapott, ezek közül 8(!) volt olyan, amelyet Bonera rossz helyezkedése vagy helyzetfelismerése eredményezett.

    Ezzel együtt legalább egy dologban unikumnak számít: ő az egyetlen olyan mezőnyjátékosa a Berlusconi-érának, aki legalább 200 meccsen játszott, és egyetlen gólt sem szerzett. (Sőt, az egész Milan-történetben is csak továbbo két ilyen mezőnyjátékos van: Alessandro Schienoni és Luigi Perversi.)