A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy július 1-től Marco Giampaolo irányítja a csapatot.

A várakozásoknak megfelelően a Sampdoriától érkező szakember váltja Gennaro Gattusót a Milan kispadján. Az 51 éves olasz szakember a kilencedik helyen zárt a genovai együttessel a Serie A aktuális szezonjában.

Szerda este a Milan a hivatalos honlapján jelentette be Giampaolo kinevezését, aki 2021. június 30-ig szóló szerződést írt alá. A megállapodás értelmében a kontraktus további egy évvel – 2022 nyaráig – opcionálisan meghosszabbítható.

Giampaolo 1967. augusztus 2-án született Bellinzonában, Svájcban. Edzői pályafutása alatt eddig 324 tétmérkőzésen irányította csapatait, amelyből 270 Serie A-s összecsapás. Giampaolo 2000-ben a Pescara segédedzőjeként kezdte karrierjét, majd 2007-ben megszerezte az edzői képesítést és azóta számos klubot irányított, többek között a Cagliarit, a Sienát, a Cataniát, a Cesenát, a Bresciát, az Empolit és a Sampdoriát.

Az olasz vezetőedző július 9-én, az előszezon kezdetének napján fogja levezényelni az első edzést a Milannál.

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nos, ezt már tudtuk egy ideje, csak a hivatalos bejelentés hiányzott. Nem ilyen kaliberre számítottunk (inkább reménykedtünk), de ne írjuk le előre, utólag értékeljünk, ne előre.
  Sok sikert a munkájához, bizonyítsa be, hogy megérdemelte a bizalmat!

 2. Sok sikert Mister! Igazából a tulajdonos nyilatkozata után nem egy ilyen kaliberű edzőre számítottam. De vakon bízok Maldini (és már Boban) javaslataiban. Amikor Milan drukker lettem és a teljesen”névtelen” Capello lett az edző, továbbá amikor Allegrit ültették le, ők sem voltak sztár edzők. Remélem hogy előre lépés lesz, mert egyenlőre szerintem Rinonál semmiképpen sem jobb edző….

 3. Nekem kifejezetten jó megérzéseim vannak vele kapcsolatban. A Samp szép, energikus focit játszott, sok gólt lőttek.
  Remélem a Mester át tudja menteni azt a taktikus attitűdöt, amit ott képviselt. És őszintén, mikor olvastunk olyat, hogy egy edző “kedveli ennek- meg ennek a játékát” Szimpatikus csávó, sok sikert neki!

 4. Bizakodni nem tudok. Az elmúlt években végig igazam lett az edzőkkel kapcsolatban sajnos. Nem ezt vártam. Emiatt elvárásom sincs vele kapcsolatban. Ha valamivel “szebb” és “nézhetőbb” lesz a játékunk nekem már az is elég. Sikernek egyértelműen a top4 lenne nevezhető. Igaz a hírekből nem tudni mennyinek szokott valóságalapja lenni, de az hogy kb 5-6 ex Sampdoria játékost hozna az semmiképp nem ad nekem bizakodásra okot.
  Csodálkoznék, ha kitöltené a szerződését, de cáfoljon rám reménykedni egy picit talán lehet a bizakodás helyett, mert legalább nem 0 km-es edzőt hoztak.

  • :DDDD

   Amúgy ha azt nézzük a szamárlétrán mindig feljebb és feljebb lépegetett, mindig egy kicsit. Lehet ez azért van – talán csak bele akarom képzelni az egészet – mert a ha kicsivel is, de nagyobb csapatok mindig láttak benne potenciált, és miután a Sienatól eljutott egy olasz élvonalbeli középcsapatig, átveszi a Milan, amelyik valamivel közelebb van az élcsapatokhoz, azzal a céllal, hogy ismét ő is azzá váljon.
   Ha jól emlékszem a tavalyi és idei szezonban is az őszt nagyjából odarakta a Samp, és januártól kezdett hullámozni a teljesítmény. Tehát egy alapkoncepciót (el)várhatóan jól betanít majd. Remélem ebből a szempontból átlépi majd magát és Gattusot is, ha mondjuk akadozik/befásul a játék tud majd újat húzni, változtatni, és visszavezeti a Milant az első négybe!

   Reméljük a legjobbakat! Hajrá Giampaolo! Forza Milan!

 5. Sok sikert. Sztem a védekezést nem tudta teljesen mértékben megszervezni a Sampnál…Én tartok ettől, sok gólt kaptak. Ezzel ellentétben, a támadásokat jól “megtanította” a játékosainak. Meglátjuk. Bízok a rutinos védelemben. Azért egy Bakayoko elférne a középpályán…