Mattia Caldara, a Milan olasz védője beszélt az állapotáról, a Milanról, a tavaly nyári átigazolásáról, a mezszámáról és Paolo Maldiniről is.

A 25 éves védő tavaly nyáron érkezett a Juventus együttesétől, gyakorlatilag Leonardo Bonucciért cserébe. Caldara első milánói szezonja rendkívül balszerencsésen alakult, hiszen kezdetben Achilles-sérülés miatt hosszú hónapokig nem léphetett pályára, a szezon végén pedig az egyik edzésen súlyos térdsérülést szedett össze.

Caldara csupán 2 mérkőzésen – 1 EL és 1 Olasz kupa találkozón – lépett pályára a szezonban.

Az állapotáról:

“Egyre jobban vagyok, elkezdtem a munkát a pályán: futó-, kanyarodó-, stabilitást javító gyakorlatokat csinálok. Pár nap múlva lesz egy újabb kontroll és teszt, aztán elmegyek egy rövid nyaralásra Mykonosra, majd vissza Milanellóba. A legfontosabb, hogy betartsam az előírt programot, de eddig minden jól alakul. Az operáció utáni két hét mentálisan és fizikailag nagyon kemény volt, de a legrosszabb részén túl vagyok, még két-három hónap és folytatom ott ahol abbahagytam. Kitűztem magam elé egy dátumot a visszatérésre, de egyelőre ezt megtartom magamnak.”

“Ez az időszak segített abban, hogy jobban megismerjem önmagam, jobban megismerjem a testem, a hibáim és gyengeségeim. Sokat gondolkodtam, nem tudtam ugyan játszani, de úgy érzem felnőtté váltam. Sikerült megértenem a fizikális hiányosságaim: a második sérülésem, a térdsérülés, egy véletlen ütközés miatt volt, azonban az első (Achilles-sérülés) abból adódott, hogy nem végeztem elég elasztikus-, nyújtó-, hajlékonyságot segítő feladatokat. Azóta teljesen máshogy edzem, komolyan dolgozom ezeken.”

Contiról:

“Amint megsérültem újra, Andrea támogatott, sokat beszéltünk, mondta, hogy a második sérülést könnyebb lesz elviselni. Jól ismerjük egymást, a műtét óta nagyjából napi szinten beszélünk egymással, rengeteg erőt ad.”

“A Milan és a válogatott is nehéz időszakon van túl, de mindkét esetben új ciklus kezdődik, a válogatott esetében már jönnek is a jó eredmények. Mancini összerakta a csapatot, mindenki megérdemli, hogy a válogatott tagja legyen, de én is meg akarom majd mutatni, hogy számíthat rám. Egy év kihagyás után normális, ha az ember kikerül a pixisből, de az a célom, hogy megmutassam: még mindig itt vagyok. Minden nap azon dolgozom, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek a fiúk közé, velük edzhessek, szépen lassan visszanyerjem a kondíciómat és folyamatosan játékban legyek.”

A 33-as mezről:

“Egy ilyen szörnyű szezon után a balszerencse minden apró részletét szeretném elfelejteni. Igen, le szeretném cserélni. Bár nem tudom még mit fogok választani helyette.”

Az átigazolásának körülményeiről:

“Elég hektikus napok voltak, igazából csak 1-2 nappal azelőtt tudtam én is, mielőtt megállapodtunk volna. Be akartam kerülni a Juventusba, aztán hirtelen minden megváltozott, de egyáltalán nem volt nehéz meghoznom a döntésemet. A Milan szurkolók kedvesen fogadtak, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megháláljam eddig a bizalmukat. Sajnálom, hogy így alakult az első szezonom. Mindennél jobban vágyom arra, hogy újra a teltházas San Siro gyepére lépjek, sajnos eddig csak egyszer volt rá alkalmam.”

A Milan-Lazióról:

“Nagyon fontos volt az a meccs, teljesen átéreztem a hangulatát, mert azelőtt hosszú ideig nem voltam bevethető. Amint kijöttem a játékoskijáróból, megláttam a teli San Sirót, egy álmom vált valóra, az amiről kisgyerekként álmodsz. A San Siro a futball Scalája. Nagyon hiányzik ez az érzés, alig várom, hogy ismét ott legyek.”

Paolo Maldiniről:

“Folyamatos kapcsolatban vagyunk, érzem a bizalmát és a támogatását akárhányszor csak beszélünk. Ő maga a Milan történelme, egy igazi példakép, aki folyton inspirál.”

Az ambícióiról:

“Vissza kell vezetnünk a klubot oda ahová tartozik, a Bajnokok Ligájába. Tudom, hogy nehéz lesz, de minden tőlem telhetőt megteszek én is. Ölelés és üdvözlet minden Milan szurkolónak.”

Köszönet Patriknak a kiváló fordításért!

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én bízom a srácban,komoly tehetség van benne,reméljük ki is tudjuk hozni belőle és akkor évekre megoldást jelentene a Romagnoli-Caldara belső kettős.
    És talán újra a Milan adná az olasz válogatott védelmét is,mint régen!:)))