Andrea Petagna, a Spal csatára csalódásként élte meg, amikor 2013 nyarán a Milan kölcsönadta őt a Sampdoriának annak ellenére, hogy a klub vezetősége ígéretet tett.

A piros-feketék vasárnap a Spal otthonába látogatnak a Serie A utolsó fordulójában és a DAZN interjút készített a hazaiak legeredményesebb játékosával, Andrea Petagnával, aki Milan-nevelés. A 23 éves olasz csatár 36 tétmeccsen 17 gólnál jár ebben a szezonban.

Petagna 2012 decemberében 17 évesen, 5 hónaposan és 4 naposan egy Zenit elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen mutatkozott be a Milan felnőtt csapatában. Az olasz csatár – aki a fizikai tulajdonságaival kiemelkedett korosztályából – a 2013/14-es idényben felkerült az első csapathoz és a szezon nyitómeccsén a Serie A-ban is debütált, azonban végül a klub kölcsönadta. Petagna azóta megjárta a Sampdoriát, a Latinát, a Vicenzát, az Ascolit és az Atalantát is.

“A Milan a családot jelenti számomra. Ez az a csapat, ahol felnőttem. 13 éves koromban csatlakoztam a Rossonerihez és legalább 6 évig voltam a Milan játékosa, mielőtt az Atalantához mentem. 17 évesen az első csapattal edzettem Allegri kezei alatt. Adriano Galliani – aki szinte a második apám lett az évek alatt – ígéretet tett nekem, hogy maradok az első csapatban. Azonban az utolsó napon leigazolták Matrit és nem szerettem volna visszamenni az ifibe, így úgy döntöttem, hogy a Sampdoriához megyek. Elsírtam magam, mint egy gyerek, akinek összetörték az álmait.” – mondta Petagna.

“Korábban talán hiányzott belőlem egy kis magabiztosság és keveset lőttem kapura. Most közelebb játszom a kapuhoz, így több lehetőségem van gólt szerezni. Nagyszerű a hangulat és egy nagyon jó edzőm van, akinek köszönettel tartozom, mert önbizalmat és erőt adott nekem minden mérkőzésen. Olasz válogatott? Minden gyerek erről álmodik. Mindent meg fogok tenni, hogy kiérdemeljem a meghívót a válogatottba. Ez minden játékos célja.”

“Spal-Milan? Biztosan fontos és nehéz meccs lesz, mert a Milannak nyernie kell a Bajnokok Ligájához és mi szintén győzni akarunk, hogy a 10. helyen végezzünk a tabellán.”

A hírek szerint a Spal a szezon végén 12 millió euróért végleg megvásárolja Petagnát, aki kölcsönben szerepel az Atalantától. Így az olasz csatár teljes átigazolási ára eléri a 15 millió eurót, ugyanis a kölcsönvételi díj 3 millió euró volt.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én face-n láttam ezt a hírt és jókat nevetek a kommenteken. Rendszeresen jönnek a “Sosem volt MILAN szint!” hozzászólások. Legalább olvasna… 17 gólnál jár idén egy alsóházi csapatban… Ugyebár nálunk Higany nem jutott volna 17-ig ha marad. 😀
    Amúgy nem sírnám vissza, mivel Cutrone-t jobb csatárnak tartom, inkább figyelmeztető a jelenség és remélem Ő több lehetőséget fog kapni és nem csak utolsó 20 perceket.